SU KESİNTİLERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ´NDE GÜNDEME TAŞINDI

SU KESİNTİLERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ´NDE GÜNDEME TAŞINDI

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısında konuşan Belediye Meclis Üyesi Lütfi Akdağ, Akhisar´da meydana gelen su kesintilerini meclis gündeminde dile getirdi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısında konuşan Belediye Meclis Üyesi Lütfi Akdağ, Akhisar´da meydana gelen su kesintilerini meclis gündeminde dile getirdi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı yerine vekaleten Mehmet Palabıyık katılırken Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu´nun yerine vekaleten meclis üyesi Sezgin Akkaynak, meclis üyeleri Ahmet Tınazlı ve Lütfi Akdağ katıldı. Gündem maddelerine geçmeden önce söz alan Lütfi Akdağ, Akhisar´da son zamanlarda sıklıkla meydana gelen su kesintilerini gündeme getirdi ve bu kesintiler hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesini talep etti.

Gündem maddelerine geçmeden önce mecliste söz alan Lütfi Akdağ, ?Son 2 ay içerisinde Akhisar´ın çeşitli mahallelerinde su kesilmeleri meydana geliyor. MASKİ´nin çalışmaları dolayısıyla yaşanan bu kesintiler konusunda Akhisar halkından inanılmaz derecede şikayetler alıyoruz. Birkaç saat içerisinde çözülebilecek sorunlar olarak bize iletiliyor; fakat su kesintilerini günlerce yaşıyoruz. Bu sorunların giderilmesini talep ediyoruz. Hatta bugün büyükşehir meclisine katılırken bile sularının kesik olduğu için şikayette bulunan vatandaşlarımız oldu? dedi.

Akdağ, konuşmasına şöyle devam etti: ?Bazen MASKİ´den gelen açıklamalarda şu mahallede 1-2 saat kesinti olacak deniliyor; ama bu su kesintileri gün boyu devam ediyor. Bununla ilgili Akhisar halkı sizlerden bilgilendirme istiyor.?

Su kesintileri ile ilgili açıklama yapan MASKİ Müdürü Şehnaz Başaran, Akhisar´da yaşanan kesintiler hakkında şu açıklamalarda bulundu: ?Normalde ilçelerdeki altyapılarda su borularının eskimiş olması büyük patlaklara neden olabiliyor. Öncelikle bunu belirtmeliyim. Bu boruların yenilenmesi ile ilgili de hepimizin projeleri var. Bu projelerin hayata geçmesi için kısmi kısmi onarımlar başladı. Komple altyapı yenilemeleri başladı. Bu patlakların önüne geçilmesi imkânsız, patlakları yaşayacağız. Ama bu patlakların tamiratını hızlı bir şekilde yaparak aktif hale getirmek için oldukça uğraş veriyoruz. Şimdi Akhisar gerçekten çok büyük bir yer. Birkaç beldede de aynı anda kesinti yaşanabiliyor ve hepsine aynı anda ekip gönderip, müdahale etmemiz imkansız olabiliyor. Mesela Akhisar´da geçtiğimiz haftalarda büyük hat, yani 800´lük hat patladı. Yani onun suyunu boşaltarak tamiratını yapmak ve ardından içine suyu vermek zaman alabiliyor. Bununla ilgili de elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ama 1-2 saat kesinti yaşanacak deyip de 1 gün kesinti yaşandığını zannetmiyorum.? dedi.

Tekrardan söz alan Lütfi Akdağ, ?Vatandaşlarımızdan yoğun şekilde şikayet almamızın yanı sıra, Akhisar´da yaşayan birisi olarak bu kesintileri bizzat meclis üyeleri olarak bizler de yaşadık. 1 hafta aralıklarla kesintiler yaşadık ve ciddi şikayetler aldık. Özellikle Zeytinliova mahallemizden. Bununla ilgili daha hızlı çözümler bekliyoruz. Pansuman pek işe yaramıyor. Daha sağlıklı ve hızlı çözümlerin olmasını talep ediyoruz. MASKİ bu konuda hızlı çözümler bulabilirse seviniriz? yorumunda bulundu.

Akhisar için personel sayısının arttığını belirten MASKİ Müdürü Şehnaz Başaran, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: ?Akhisar için ekip sayımızı arttırdık. Bu süreci ve sıkıntıları hep birlikte yaşıyoruz. Siz de haklısınız, biz de oldukça sıkıntı yaşıyoruz. İnşallah bu sıkıntıları hep birlikte aşacağız.  Bunun için mücadele ediyoruz. Bu konuda artık uzun soluklu sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyoruz? dedi.


Haber Kaynak : haber merkezi


SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ

BAKIRLIOĞLU; “TEMMUZDA ZAM ZATEN YASAL ZORUNLULUK”

ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK