ALPER ALHAT : ?AKHİSAR İL OLMAYI HAK EDİYOR?

 ALPER ALHAT : ?AKHİSAR İL OLMAYI HAK EDİYOR?

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat´ın ilçenin ekonomik büyüklük açısından 30 ili geride bıraktığına dikkat çekerek ?Akhisar il olmayı hak ediyor? diyerek destek istediği TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ?Elimizden geleni yaparız? yanıtı verdi.

Akhisar Ticaret Borsası´nın 2 milyon liraya restore ettiği tarihi Donbaycıoğlu Han içinde Borsa üyelerine yönelik çalışma ofislerinin yer aldığı ?Borsa Çarşı Şubesi? dün TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´nun katıldığı törenle hizmete açıldı. Borsa üyelerinin kullanımına tahsis edilen 7 ofiste incelemelerde bulunan Hisarcıklıoğlu, Borsa Başkanı Alhat´a çalışması nedeniyle ?Maşallah? yazılı seramik plaketle teşekkür etti. Alhat da TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu´nun tüketimde farkındalığı artırmak için düzenledikleri hasat şenliklerine büyük destek verdiğini hatırlattı. Alhat bu nedenle Akhisar´ın sağlıksız bir ürün olan tütünden dünyanın en sağlıklı ürünü olan zeytine geçişini simgeleyen ve slogan haline dönüşen ?Zeytin Denince Akhisar? yazılı, ilçenin zeytin ağaçları ve hasadını anlatan minyatürü Hisarcıklıoğlu´na armağan etti.Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası´nın (ATSO) Merkez Çarşıyı canlandırma projesinin temel atma törenine de katılan Hisarcıklıoğlu daha sonra Borsa ve Oda tarafından ortaklaşa düzenlene istişare toplantısına katıldı. TOBB Başkan Yardımcısı, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar´ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Alhat, Akhisar´ın bugün tek başına gerek üretim, gerek nüfus, gerek istihdam ve ekonomi açısından tüm parametreler ele alındığına 30 ili geride bıraktığına dikkat çekti. Alhat, sanayisi, eğitimi, süper ligde bulunan takımının yanısıra spor branşları, kültürü ile Akhisar´ın artık çok daha farklı bir konumda olduğunu ve bir çok ilki başardığını söyleyen Alhat, ?Artık il olmak istiyoruz. Akhisar bunu hak ediyor. Bu konuda TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu´nun da desteğini istiyoruz? diye konuştu.

Gurur Duyduk

ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz da bölge olarak 1 milyon nüfusa sahip olduklarını, bu yüzden önemli bir ticaret merkezine dönüştüklerini belirterek, Akhisar Askeri Havaalanı´nın sivil uçuşları açılması talebini gündeme getirdi. Yılmaz ayrıca Hisarcıklıoğlu´ndan TOBB olarak ilçeye bir okul kazandırmasını istedi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ATSO ile Akhisar Ticaret Borsası´nın merkez çarşıyı kalkındırma projesi ve tarihi Donbaycıoğlu Han´ın restorasyonu ve çalışma ofislerinin kendisine gurur verdiğini söyledi. ?Geçmişi bilmezseniz gelecekte nereye gideceğiniz belli olmaz. Akhisar´ın kültürüne ve tarihine sosyal sorumluluk projesinde sahip çıktıkları için iki kurumumuza da teşekkür ediyorum? dedi.

Zeytin İnsana ?Ömür? Veriyor

Akhisar´ın eskiden tütün üretim merkezi olduğunu ancak ?akıllı ve zeki? olan Akhisarlı üreticinin sağlıksız olan bu üründen hemen vazgeçip sağlıklı olan zeytin ve zeytinyağı üretimine yöneldiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, ?Çocukluğumda bütün yabancıların propagandasıyla biz kendi ürünümüz olan zeytinyağını yememeye başladık. En sağlıklısı ayçiçek ve mısırözü yağı dediler. Oysa bugün en sağlıklısının zeytinyağı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bin yaşında, bin 500 yaşında zeytin ağaçları var. Demek ki bunda bir sır da var. Meyvesi ve yağıyla bize sağlık sunan kutsal kitaplarda adı geçen bir ağaç. İçinde ömür var. Akhisar bugün 14 milyon zeytin ağacına ulaştı. Türkiye´nin ilk ve tek zeytinyağı ihtisas OSB´si Akhisar´da kuruldu. Tarımda 4.0 çalışmaları yapılıyor. Öte yandan Akhisarspor Süper Lig´de mücadele ediyor. İl olmak istiyor, havaalanı istiyor, okul istiyor. Akhisar tek vücut olursa bizde Ankara´da her türlü desteği veririz. Zeytine prim desteği verilmesi için katkı sağlamaya devam edeceğiz? diye konuştu.

5 Yıldızlı

Akhisar Ticaret Borsası ile ATSO´nun 5 yıldızlı olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, her iki kurumun da Uluslar arası nitelikle hizmet verdiğini, TOBB olarak da dijital dönüşümü tamamladıklarını artık Oda ve Borsa´la gelmeden üyelerin istedikleri tüm hizmeti alabildiklerini söyledi. Programın ardından ATSO Başkanı Yılmaz ve Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alhat ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Akhisar Temsilcisi Nefise Şükran Füzün, Rıfat Hisarcıklıoğlu´na hediyeler takdim etti.

 


Haber Kaynak : Şerife Kandemir


KUMAR OYNAYAN 5 KİŞİYE 38 BİN LİRA CEZA

AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İSTANBUL´A KAR NASIL YAĞAR

AK PARTİ MANİSA İL KONGRESİ PAZARTESİ

Dijital Tarım Pazarına (Ditap) Kaydınızı Mutlaka Yaptırın!

COVİD-19 DENETİMLERİNDE 182.478 TL CEZAİ İŞLEM