BAKIRLIOĞLU, ?AKHİSAR TREN GARI NEDEN TAŞINDI??

 BAKIRLIOĞLU, ?AKHİSAR TREN GARI NEDEN TAŞINDI??

Akhisar´daki tren garının şehir dışına taşınmasını Mecliste dile getiren CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, 25 bin olan yolcu sayısının 4 bine düşürdüğünü söyledi.

Akhisar´daki tren garının şehir dışına taşınmasını Mecliste dile getiren CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, 25 bin olan yolcu sayısının 4 bine düşürdüğünü söyledi.

Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü faaliyet raporu ve hesaplarının TBMM KİT komisyonu görüşmelerine katılan Bakırlıoğlu yaptığı konuşmada; ?Dünyada bütün gelişmiş şehirlerde ve ülkemizde tren istasyonlarının, gar ve istasyonların şehir içinde olması istenilir

Daha düne kadar Manisa Akhisar´da da tren garı şehrin içindeydi. Özellikle öğrencilerimizin ve dar gelirli yurttaşlarımızın seyahatlerinde treni tercih etmekteydi. Ayda ortalama 25 bin yolcu taşınıyordu.

Bu sene içerisinde tren garı şehrin yaklaşık 5 kilometre dışına taşındı ve oraya bir tane geçici prefabrikten bir istasyon yapıldı. Bu haliyle Akhisarlılara hizmet etmeye çalışılıyor.

Manisa Milletvekili olarak kendim de gittim, orada incelemelerde bulundum.

25 bin olan aylık yolcu sayısının 4 bine düştüğünü tespit ettik. Çünkü istasyona ulaşmak büyük sorun.İnsanlar özellikle yağmurlu ve soğuk havalarda çok ciddi sıkıntılar çekmekte.

Akhisar ile İzmir arasında bilet fiyatı 5 lira, fakat Akhisar´ın herhangi bir yerinden istasyona gelmek 7 lira. Şehir merkezine uzak olduğu için insanlar tren saatinden daha erken gelmek zorunda kalıyorlar.

Oraya yeni bir gar binası, hizmet binası kurulacağı söylendi Yani oraya büyük ihtimalle 10 milyon lira değerinde bir maliyetle bir tren istasyonu yapılacak, endişemiz bu binanın ve istasyonu atıl kalmasıdır. 

Yeni istasyonun yolcuyla buluşması biraz zor gibi gözüküyor.? ifadelerine yer verdi.

Bir taraftan yeni istasyona ek hat döşenirken diğer taraftan eski hattın üzerindeki elektrik hatlarının yenilendiğini şimdi ise eski hat üzerindeki elektrik tesisatının sökülmeye başlandığını sözlerine ekleyen Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, bu yanlıştan dönülerek Akhisar ilçe merkezindeki tren garının yeniden faaliyete geçmesini beklediklerini belirtti.   

 

 

 

 


Haber Kaynak : haber merkezi


ÖMER İŞÇİ’YE OLAN SEVGİ ÇINARLIKAPI’YA SIĞMADI

DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR

ÖMER İŞÇİ'DEN EFENDİ-CUMHURİYET DOĞAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’A YENİ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ GELİYOR

BAŞKAN DUTLULU’DAN GENÇLERE DÜĞÜN SALONU MÜJDESİ

BAŞKAN DUTLULU’DAN 3 MAHALLEYE KREŞ MÜJDESİ