BAKIRLIOĞLU, NİKEL MADENİ ÇED TOPLANTISINA KATILDI

  BAKIRLIOĞLU, NİKEL MADENİ ÇED TOPLANTISINA KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Fikirli ile birlikte Akhisar Dağdere mahallesine yapmış olduğu ziyaret sırasında, bölgede faaliyet gösteren nikel madeni şirketi META Madenciliğe danışman

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Fikirli ile birlikte Akhisar Dağdere mahallesine yapmış olduğu ziyaret sırasında, bölgede faaliyet gösteren nikel madeni şirketi META Madenciliğe danışmanlık hizmeti veren şirketin yaptığı "ÇED Paydaş Katılımı" toplantısına katıldı.

Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, mahalleli sıkıntılarını dile getirdi.

Bölgede nikel madeni cevher zenginleştirme faaliyetlerinin başlamasıyla beraber su sıkıntısının baş gösterdiğini ve ürünlerinde verim kaybının yaşandığını ifade eden mahalle sakinleri taleplerini firma yetkililerine aktardılar.

Nikel Madeni Sıkıntısı!

Bölge halkının nikel madeni ile ilgili sıkıntılarını bizzat dinleme fırsatı bulan Milletvekili Bakırlıoğlu, ?İlçe başkanı olduğum dönemden bu yana konuyu yakından takip ediyorum.

Madencilik çalışmaları bölge halkının sağlığını, ekonomisini ve yaşam kalitesini olumsuz etkilemiş durumda, bu da bizim sürecin başından beri öngördüğümüz bir olguydu...

Tüm bunların yanında aynı bölgede sülfürik asit fabrikası kurulacak olması yurttaşlarımızın endişelerini daha da artırmıştır? dedi.

ÇED Bilgilendirme Toplantısı Talebi!

Maden şirketi ve danışmanlık şirketinin bölgede kurulması planlanan sülfürik asit fabrikasının çevresel etki değerlendirme (ÇED) sürecinde yaptığı halk katılımı toplantılarının yeteri kadar duyurmadığı için katılımın az olduğu ve vatandaşların yeterince bilgilendirilmediğini belirten Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu bölgede yaşayan herkesin katılacağı yeni bir ÇED bilgilendirme toplantısının yapılmasını istedi.

Meclis Araştırmalı

2014 yılında CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel´in konu hakkında Meclis Araştırması istediğini belirten Bakırlıoğlu; ?Geçen süreç içinde sıkıntılar gün yüzüne çıkmış oldu. Geçmişte Milletvekilimiz Sayın Özgür Özel´in vermiş olduğu önerge gündeme alınmamıştı. Ancak bu gün buradaki faaliyetlerin bölge halkına ve çevresine verdiği zararların mutlaka araştırılması ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi gereklidir.

Hazırlayacağımız araştırma önergesini en kısa zamanda TBMM Başkanlığına sunarak Mecliste bir Araştırma Komisyonu kurulmasını isteyeceğiz.? dedi.

 

 

 


Haber Kaynak : haber merkezi


ALKOLLÜ İÇKİ SATILAN MEKANLARDA DENETİM YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

BAŞKAN ZEYREK, İLK ENCÜMEN TOPLANTISINA KATILDI

POLİS MEMURLARINA SORUŞTURMA AÇILDI, MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNEYSE ADLİ TAHKİKAT BAŞLATILDI

HALİL MANDACI İLKOKULU MENDİL KAPMACADA İLÇE BİRİNCİSİ

MUHTARLAR MAZBATALARINI ALDI

ZEYTİN ÜRETİCİLERİ İLAÇLAMAYA KARŞI UYARILDI