Eker, Gürdük Barajı ve Çamönü Göletini İnceledi

 Eker, Gürdük Barajı ve Çamönü Göletini İnceledi

?Zeytinin başkenti? Manisa Akhisar´da yapımı süren Gürdük Barajı ve Çamönü Göleti şantiyesini ziyaret eden DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker´e Gürdük Barajı´nda Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Kaymakam Kaan Peker ve Belediye Başkanı Salih Hızlı da katıl

?Zeytinin başkenti? Manisa Akhisar´da yapımı süren Gürdük Barajı ve Çamönü Göleti şantiyesini ziyaret eden DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker´e Gürdük Barajı´nda Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Kaymakam Kaan Peker ve Belediye Başkanı Salih Hızlı da katıldı. Projelerin son durumu hep birlikte yerinde değerlendirildi.

DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker Manisa Akhisar´da yapımı süren Çamönü Göleti ve Gürdük Barajı inşaatlarını yerinde inceledi. Önce Akhisar Çamönü köyünün 1500 metre güneyindeki Delice Deresine inşa edilen Çamönü Göleti´nin şantiyesine giden Ali Fuat Eker; inşaat sahasını gezdi. Brüt 2 bin 270 dekar tarım arazini basınçlı borulu şebeke sistemi sulayacak olan projenin son durumu hakkında bilgi alan DSİ 2. Bölge Müdürü daha sonra Gürdük Barajı´na geçti. Ali Fuat Eker´e Gürdük Barajı incelemesinde Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir; Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ile Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı da katıldı. Bölgede yaşanan bazı jeolojik sıkıntılar nedeniyle projeyi değiştirmek zorunda kaldıklarını kaydeden Ali Fuat Eker ? Gürdük Barajı´nın bölge halkı için önemini biliyoruz. Bir an önce yeni ihaleye çıkıp projeyi hedeflenen tarihe yakın bir sürede bitirmek için çabalayacağız ? dedi. 

Manisa İl Merkezine İçme Suyu da Sağlayacak

 Manisa Akhisar´daki Kum Çayı üzerine yapılacak olan Gürdük Barajı´nın gövde yüksekliği 46 metre olacak. 33.39 milyon m3 su depolama hacmine sahip olacak baraj 12 bin 620 dekar tarım arazisine can suyu sağlarken; Manisa il merkezine de yılda ortalama 6 milyon 130 bin m3 içme ve kullanma suyu verecek. Proje tamamlandığında yılda 27 milyon lira gelir artışı elde edilmesi planlanıyor.


Haber Kaynak : Şerife Kandemir


SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ

BAKIRLIOĞLU; “TEMMUZDA ZAM ZATEN YASAL ZORUNLULUK”

ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK