?HAYDİ KÖK HÜCRE BAĞIŞÇISI OLMAYA´

 ?HAYDİ KÖK HÜCRE BAĞIŞÇISI OLMAYA´

Kızılay, Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği (PARHAD) iş birliği ile Kök Hücre bağışına dikkat çekmek istiyor.

Kızılay, Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği (PARHAD) iş birliği ile Kök Hücre bağışına dikkat çekmek istiyor. Kök hücre bağışı hakkında bilgi veren  PARHAD Manisa İl Başkanı Fulya Kandemir; ?Kök hücre bağışı her ne kadar basit bir işlem gibi görünse de bir insanın hayatını kurtaracak kadar da önemlidir. Toplumun çok  fazla bilgi sahibi olmadığı ?Lösemi´ hastalığına ve bu hastalığın tedavisinde en etkin yöntemlerden biri olan Kök Hücre Bağışıdır.

?Kök Hücre Bankasına Kayıt Ediliyor?

Kızılay Manisa İl Başkanlığı ile koordineli olarak yaptığımız faaliyette alınan kök hücre örnekleri Ankara´ya gönderilerek çeşitli testlerden geçirilip Verici ( donör)  bilgileri dünya üzerindeki kök hücre bankasına kayıt ediliyor. Kayıtlı bilgilerle uyuşma sağlayan  bir hasta bulunduğunda Sağlık Bakanlığının desteğiyle kök hücre nakli için süreç başlatılıyor.

?Kök Hücre Bağışçılarının Kararlı Olması Gerekmekte?

Buradaki en büyük risk ve sıkıntı ise kök hücre ile eşleşen bir hastanın süreci başladığında vericinin bağıştan vazgeçmesidir ki bu da  hasta ve yakınları için ciddi bir yıkım oluyor. Bu sebeple kök hücre bağışçılarının kararlı olması gerekmekte. Kök Hücre Bağışı hayati öneme haiz çok önemli bir işlem olmakla beraber her zaman destek ihtiyacı da duyan bir uygulamadır.

Bir Canın İyileşmesine Yardımcı Olabilmek Mutlulukların En Güzeli

 Bir canın iyileşmesine yardımcı olabilmek elbette mutlulukların en güzeli. Tüm vatandaşlarımızdan da bu duyarlılığı bekliyor ve ?Haydi Kök Hücre Bağışçısı Olmaya´ diyoruz. Sosyal sorumluluk projelerinde de en ön sırada sorumluluk alarak başta meslektaşlarımız olmak üzere halkımızın da katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenledik ve düzenlemeye de devam edeceğiz.? dedi. Kök Hücre bağışçısı olmak isteyenlerin Kızılay´ın kan bağış araç ve merkezlerine giderek kök hücre bağış formunu doldurup kök hücre bağışında bulunabilirler. Önümüzdeki aylarda bir organizasyon daha yapacağı belirten Başkan Kandemir, yaptıkları organizasyonların kendilerine güç ve cesaret verdiğini ifade etti.

 


Haber Kaynak : Şerife Kandemir


BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU