Şahin: Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşları

 Şahin: Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşları

Şahin, ?16 Nisan´da yapılacak referandumda, bir rejim değişikliğini, demokrasi ve Cumhuriyeti oyluyoruz.. Burada demokrasinin ilk basamağı olan Demokrasinin temel taşları olan muhtarlarımıza en büyük görev düşüyor´´

Şahin, ?16 Nisan´da yapılacak referandumda, bir rejim değişikliğini, demokrasi ve Cumhuriyeti oyluyoruz.. Burada demokrasinin ilk basamağı olan Demokrasinin temel taşları olan muhtarlarımıza en büyük görev düşüyor´´

CHP Akhisar İlçe Örgütü Mahalle Muhtarlar ve oda başkanlarına Tütün Otel´de bir kahvaltı verdi. Burada konuşan CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, ?Demokrat Partiye Bay bay şimdi, MHP için aynı oyun oynanıyor, Allahtan MHP´sini kitlesi sevenleri, seçmenleri  hem ülkeyi hem partiyi koruyorlar? dedi. Kahvaltı sırasında konuşan CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin de şunları söyledi: ?16 Nisanın Ülkemizde Bir dönüm noktası olduğunu her toplantımızda ifade etmek istiyoruz. 16 Nisan´da Anayasa Değişiklikleri referandum ile halk oylamasına sunuluyor. Hiçbir yerel ve genel seçime benzer değil. Onlardan on kat daha çok önemli bir konumda. 16 Nisan´da halk tarafından oylanacak 18 madde sıradan bir Anayasa değişikliği değildir. Gerçekten sistem değişikliği değil, bir rejim değişikliğidir. Demokrasi ve Cumhuriyete oyluyoruz terazinin kefesinde demokrasi ve cumhuriyet var burada demokrasinin ilk basamağı olan Demokrasinin temel taşları olan muhtarlarımıza en büyük görev düşüyor. Hepimiz biliyoruz ki, mahallemizde ve köylerimizde sorunlarımızı taşıdığımız yer muhtarlarımızdır. 2014 yılından önce köylerde Muhtarların ihtiyar heyeti ile birlikte aldığı kararlar deftere işlenir ve bunları ne kaymakam ne de Vali bozabiliyordu. O kadar önemliydi köy muhtarlarının tüzel kişiliği.?

Bu Parti Meselesi Değil Memleket Meselesi

Şahin´in konuşmasından sonra söz alan CHP Gurup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de, ?Bu gün burada daha önce görmediğin muhtarımız yok hepsi ile daha önceden ama hayırlarda ama mahallesindeki kahvede oturup çay içtiğimiz muhtarlarımız. Bu gün burada 16 Nisan günü yapılacak olan Anayasa değişikliğini konuşacağız. Bu bir seçim değil, ben daha öncelerde Büyükşehir yasasında siyasi kimliğim ile bulundum. Bu gün burada benim yakamda bizim Partinin rozeti yok, arkamda partinin genel başkanının resmi ve partinin altı oklu bayrağı yok, bu gün buraya siyaset konuşmaya gelmedik. Bu gün burada konuşacağımız konu  siyaset meselesi, parti meselesi değil bir memleket meselesi. Bir karar vereceğiz evet dersek yönetimin rejim baştan aşağı değişecek. Seçimin ertesi günü sadece 2´ si değişecek, geri kalanı yapılacak ilk seçimlerden sonra değişecek. Çünkü öğle yazılmış? dedi. Özel, 16 Nisan referandum ile ilgili konuşmasını şöyle tamamladı:

Bir masa, Bir Kasa Arkasına Bir Mustafa Kemal Paşa Altına Bir Araba..

?Aramızda Milliyetçi Hareket Partisine gönül vermişler onların durumu çok özel, sayın Devlet Bahçeli´nin görmediği bir şeyi görüyorlar, o da şu 2 partili bir rejim geliyor diyor. Doğru bunu söyleyen Burhan Kuzu.. Ak Partinin taslağını hazırlayan hukukçuları. MHP ?evet´´ diyor sizin de ?evet´´ demeniz lazım   2 partili sistem tahterevalli diyor Burhan Kuzu bunu televizyon programında söyledi. Yani Türk usulü Ak Parti ile CHP Hacivat Karagöz oynayacak, biri tepeye çıkacak, biri inecek. Biri tepeye çıkacak, biri dibe inecek. Ama bu ülkeye demokrasi getirmeyecek. MHP?nin liderinin göremediğini üyeleri görüyor.  Ak Parti´nin becerisi nedir, parti içinde güçleneni tutup kapı önüne koyuyor. 36 kurucudan 33´ü yok. İçeride güçleneni dışarı, dışarıda güçleneni içeri alıyor. Has Parti güçleniyordu yüzde 1-2-3-5 oldu Numan Bey içeri, bir masa, bir kasa arkasına, bir Mustafa Kemal Paşa ve altına bir tane bakanlık arabası Numan Bey Merhaba Has Parti bay bay, sonra Süleyman Soylu güçlendi. DP eski Doğru Yoldan hemen Süleyman Soyluya bir masa, bir kasa arkasına bir Mustafa Kemal Paşa, altına bir tane araba Süleyman bey buyurun Bakan oldunuz. Demokrat Partiye Bay bay şimdi, MHP için aynı oyun oynanıyor, Allahtan MHP´sini kitlesi sevenleri seçmenleri  hem ülkeyi hem partiyi koruyorlar.?

 

 




KUMAR OYNAYAN 5 KİŞİYE 38 BİN LİRA CEZA

AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İSTANBUL´A KAR NASIL YAĞAR

AK PARTİ MANİSA İL KONGRESİ PAZARTESİ

Dijital Tarım Pazarına (Ditap) Kaydınızı Mutlaka Yaptırın!

COVİD-19 DENETİMLERİNDE 182.478 TL CEZAİ İŞLEM