GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

ZEYTİNCİDEN 400 BİN TEŞEKKÜR

 ZEYTİNCİDEN 400 BİN TEŞEKKÜR

Akhisar Ticaret Borsası´nın 6 yıldır sürdürdüğü zeytine prim desteği çalışması meyvesini verdi.

Akhisar Ticaret Borsası´nın 6 yıldır sürdürdüğü zeytine prim desteği çalışması meyvesini verdi.  Kilogram başına 15 Kuruş olan zeytin prim desteğine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı, Resmi Gazete ?de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, destek nedeniyle bölgedeki zeytin üreticisinden gelen teşekkür mesajlarını "Zeytinci çok ama çok mutlu" diye değerlendirdi. Alhat "Burada asıl teşekkürü ise Türkiye genelindeki 400 bin zeytin üreticisi adına Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir´ye ediyoruz.  Kendisi bir zeytin sevdalısı olarak üreticinin yanında yer aldı." dedi.

Türkiye´de sofralık zeytinin yüzde 70´ini üreten Akhisar, prim desteği için yürüttüğü çalışmalarda mutlu sona ulaştı. Akhisar Ticaret Borsası 6 yıl önce "zeytinyağına prim desteği yapılırken, hammaddesi olan zeytine prim desteğinin olmaması üreticiyi zor durumda bırakıyor" diyerek konuyu gündeme getirdi. Bakanlık düzeyinde girişimlerde bulunan Akhisar Ticaret Borsası yönetimi geçtiğimiz Mart ayında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile biraraya gelerek "prim desteği" talebini bir kez daha dile getirdi.  Bakan Pakdemirli toplantıdan kısa bir süre sonra "prim desteği" verileceğini twitter üzerinden açıkladı.

DESTEK AÇIKLANDI

Bugün ise 2019 yılında yapılacak tarımsal desteklemelere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, dane zeytine kilogramda 15 kuruş prim desteği verilecek. Karar, Türkiye´nin sofralık zeytinin yüzde 70´ini üreten Akhisar´da sevinç rüzgarı estirdi. Hasat döneminde olan Akhisar´daki 12 bin üretici, Borsa´yı tebrik yağmuruna tuttu.

GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, zeytine prim desteği için uzun soluklu bir diplomasi çalışması yürüttüklerini belirtti. Alhat ?Hiç durmadan her zaman her alanda zeytinyağının hammaddesi olan zeytine prim desteğimizi ısrarla talep ettik. Akhisarlı üretici kendini her geçen gün yeniledi, iyi tarım uygulamalarını hayata geçirdi. Ağacına iyi baktı. Mazota, gübreye, üretimin her aşamasına zam gelmesine karşın en kaliteli zeytin için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadı. Fakat sürdürülebilir üretim için prim desteğinin şart olduğunu bakanlığımızla paylaştık. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir bu konuda çok hassas ve çok duyarlı davrandı. Üreticinin derdini dinledi, desteği bize verdi. Kendisine sadece Akhisar olarak değil, destekten faydalanacak Türkiye´deki 400 bin zeytin üreticisi adına teşekkür ediyoruz? dedi. Alhat, bu konuda basının da üreticinin sesine destek verdiğini ifade ederek "Gazeteci dostlarımıza gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”