2020 YILINDA AKHİSAR´DA SPOR

2020 YILINDA AKHİSAR´DA SPOR

2020 yılı, pandemi dolayısıyla tüm dünya da olduğu gibi Akhisar´da da spor camiasını derinden etkiledi.

2021´in ilk gününde geriye dönüp baktığımızda, TFF 1. Lig ve Play-Off heyecanı, kulüplerin maddi sıkıntıları, Türkiye Basketbol Ligi serüveni, seyircisiz mücadeleler,  tesisleşme çalışmaları, değişen kulüp başkanları ve teknik direktörler gibi olaylarla renkli bir sayfayı geride bıraktığımızı gördük. Uzun yıllar ilçemizi Süper Lig´de temsil ederek aldığı kupalar ve başarılar ile Akhisar´ın markalaşması üzerine büyük katkısı olan Akhisarspor ile 2020 yılında Akhisar´da spor anlamında yaşanılanları kaleme almaya başlayalım.
Yeşil-Siyahlı Kulübün 2019 yılında küme düşmesiyle TFF 1. Lig´de yeniden hedefledikleri üst Lig´e çıkmak adına girişimlerin sergilendiği 2020 yılının ilk günlerinde takımın başında yeni bir Başkan vardı, iş insanı Fatih Karabulut. Akhisarspor Başkanlık görevini icra ettiği süre boyunca kulübün yararına adımlar atmaya çalışan Karabulut, sezon sonuna değin maddi ve manevi fedakarlıkları ile göze çarptı. Sezonun başında Antrenörlük görevini sürdüren Mehmet Altıparmak ile takımın 6 karşılaşma üst üste puan alamaması sebebiyle yollar ayrıldı ve Deneyimli Teknik Adam Yılmaz Vural bu görevi üstlenmek üzere takıma çağrıldı. Yılmaz Vural´ın Akhisarspor´daki girişimleri sonuç verdi ve yeşil-siyahlı ekip sezon sonunda Play-Off grubunda üst lige yükselebilmek adına ter döktü. Bu girişimlerin sonuçsuz kalması sonucunda Teknik Adam Yılmaz Vural´la da yollar ayrıldı. Kulübün maddi anlamdaki sorunları da Türkiye basınına yansıdı. Nitekim şehrin ileri gelenlerinin yer aldığı basına açık toplantılar düzenlendi.

Çalkantılı süreç içerisinde takımı yönetmekten yorulduğunu ifade eden Karabulut, istifasını verirken yerine iş insanı Evren Özbey´e imza yetkisi verilerek kulübün yönetimi devredildi. Bu süreç içerisinde de Antrenör Cem Kavçak ile takımı yönetmesi adına imzalar atıldı. Özbey ve kardeşlerinin göreve başlamasıyla Akhisarspor, tarihinde ilk kez şehir dışından bir başkanla tanışmış oldu. Lig´in gidişatını ve karşılaşmalardaki olumsuz sonuçların önüne geçmek isteyen yönetim karşılıklı olarak Cem Kaçvak ile anlaşmayı feshetti. Mevcut görevine devam eden Mesut Dilsöz ve ekibiyle anlaşmaya varıldı. Çin´in Vuhan kentinde ortaya çıkan kısa sürede dünyaya yayılım gösteren koronavirüs salgını tabiki Akhisar´daki spor camiasını da derinden sarstı.  Gerek tribün gelirleri gerek sponsorluk anlamında zorlu süreçlerden geçildi. Öte yandan takımdan alacakları olan isimler ile görüşmeler ve davalar halen devam ederken, 2020 yılının son aylarına doğru takımda yaprak dökümü yaşandı ve yeşil siyahlı ekipte görev alan çoğu isim kulüple yollarını ayırdı. Bu süreçte transfer yasağı da bulunan yeşil siyahlılar alt yapıdan takıma yeni futbolcular kazandırdı.

2020 yılında Akhisar´da sporun ikinci öncelikli konusu da Türkiye Basketbol Ligi´nde şehrimizi temsil eden Akhisar Belediyesi Basketbol takımı. 2020 yılının ilk günlerinde Kulüp Başkanlığı görevini icra eden Alper Ayhan halen takımın başında. 2019-2020 sezonunda istediği başarıyı elde edemeyen kulüp, 2020-2021 sezonuna hızlı giriş yaparak zirvedeki yerini koruyor. Sezonun başında oyuncular ve teknik ekipte derinlemesine değişikliğe giden Akhisar Basket istediğini elde etmişe benziyor. Özhan Çıvgın ile yollarını ayıran Yeşil-Siyahlı Kulüp bir zamanlar takımın kaptanlık görevini de icra eden Levent Demirci ile antrenörlük anlaşması imzaladı. 20 puan ile şuanda da bulunduğu Lig´de zirveye sahip Yeşil Devler gelecek sezonda üst lige çıkacak takımlar arasında hedefe en yakın isim.

Akhisargücüspor Kulübü, 2020 yılında yaptığı girişimler ile özellikle voleybol kadınlar ve erkekler ile Basketbol kadınlar ve erkekler de isminden çokça söz ettirdi. Voleyboldaki başarılar günden güne artarken Kulüp Başkanı Nihat Uz kamuoyuna birde tesisleşme üzerine adım atıldığını belirterek taraftarlarını sevindirdi. Gelecek güzel günlerin yakında olduğu mesajı 2020 yılında her geçen gün alınan başarılar ile sporseverlerin onayına sunuldu.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


AKHİSARSPOR, PROFESYONEL LİGLERE VEDA ETTİ

OKUL SPORLARI ARTİSTİK CİMNASTİK İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI YAPILDI

UMUTLAR SON 2 MAÇA KALDI

AKHİSARSPOR’DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

AKHİSARSPOR MAĞLUP OLDU

TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP