3H HOLDİNG TANITIM KOKTEYLİ DÜZENLENDİ

3H HOLDİNG TANITIM KOKTEYLİ DÜZENLENDİ

MANİSA´DA BİR İLK

Akhisar merkezli Manisa bölgesinin ilk holdingi olma özelliğine sahip 3 H Holding(Hacı Hafız Osman Kılınç Holding) tanıtım kokteyli, Akhisarlı iş insanı Ahmet Kılıç´ın Çamönü(Karasonya) mahallesindeki villasında 8 Haziran Çarşamba günü saat 18.00 ile 20.00 arasında gerçekleştirildi. Düzenlenen tanıtım toplantısına Akhisar ve Kırkağaç protokolünün yanı sıra, oda, dernek başkanları, banka yöneticileri ve iş dünyasının önde gelen isimleri katılım gösterdi.

Tanıtım toplantısı sunuculuğunu Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Genel Sekteri Ali Özkervancı tarafından gerçekleştirilirken programa katılım gösterip konuşmasını gerçekleştiren ATSO Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu ?Sayın Belediye Başkanlarım, değerli basın mensuplarımız. Bugün Akhisar´da hatta Manisa´da bir ilk yaşanıyor. Bugün Akhisar´da, merkezi Akhisar olan Akhisarlı bir hemşerimizin kurduğu Holding faaliyete geçiyor. Ahmet Kılıç´ın hemen herkes tarafından bilinen en önemli hizmeti Çamönü Mahallesinde seracılığı başlatmasıdır. Şu anda Çamönü Türkiye´nin en önemli seracılık merkezlerinden birisidir. Ancak hepsi bu kadar değil. Ahmet Kılıç; emlak gayrimenkul yatırım danışmanlığı-Endüstri, turizm ve tarım yatırım danışmanlığı-Turizm hizmetleri-Bilişim ve hizmet teknolojileri alanında faaliyet gösteren üretim, ihracat ve yatırım konularında 5 şirketi bulunan tüm bu yatırımlarını en son kurduğu 3 H Holding(Hacı Hafız Osman Kılınç Holding) Anonim Şirketi ile taçlandıran değerli bir şahsiyettir. Ahmet Kılıç bu faaliyetleri ile ilçemiz ve ülke ekonomisine büyük katma değerler sağlamanın yanında çevresine rehber olmakta, ufuklarını açmakta ve ışık olmakla beraber istihdam da yaratmaktadır. Kendisini çok uzun yıllardır tanıyorum. Normalde kendisine ?Abi´ diye hitap ederim. Ahmet Abi ?Köyüne, Akhisar´ımıza ve ülkemize verdiğin katkılar için çok teşekkür ediyorum. Senden daha çok hizmetler bekliyoruz. Allah yolunu açık etsin.? dedi. Erdayıoğlu´nun 3H Holding(Hacı Hafız Osman Kılınç Holding) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kılıç´ı konu alan kısa konuşmasının ardından kokteyle ve tanıtım toplantısına ev sahipliği yapan aynı zamanda 3H Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kılıç kendi hayatını ve yükselişini konu alan konuşmasını gerçekleştirdi. Aile büyüklerinden, okuduğu yıllardan ve kariyerinden bahseden Kılıç, katılımcıları selamlayarak konuşmasına başladı.Kılıç ?1947 yılı 5 Mart´ında Akhisar´ın batısında Yayaköy(Zeytinliova) yolu üzeri çiftlikte dünyaya esnaf ve çiftçi bir ailenin çocuğu olarak geldim, ki bu aile baba dedemin kayınpederinin ailesi ile Akhisar şehri vücut bulmuştur. En önemli eserleri başlangıç olarak ?Sarı Ahmet Paşa Vakfiyesi, binalarından Paşa Camii, Paşa İmarethanesi, Paşa Hamamı, Paşa Hanı, Bitpazarı ve müştemilatı dükkânlar gibi...
İlk Okulu Gazi İlk Okulu´nda, Orta Okulu İzmir Özel Türk Koleji´nde, liseyi de Özel Erdem Koleji Karşıyaka´da okudum. 1964 yılı 01 Ekim de İsviçre Lozan´a üniversite eğitimim için hareket ettim ve önce Fransızca eğitim kursu alıp Ocak 1965´de Lozan Üniversitesi Enformatik ve Bilgisayar Bilimlerini okudum.
Bu yıllarda Türk parası koruma kanunu gereği herkes ve her iş için 200 $ karşılığı TL´yi Merkez Bankası´na yatırıp yurtdışına gidilebiliyordu. Bunun neticesi o zaman dünyanın en pahalı ülkesi olan İsviçre´de yaşamak için çalışma mecburiyetimiz vardı.
Banka hesabındaki para çekilemiyor banka kartı diye bir şey yoktu. Böylece 200 $´dan, pansiyonda oda, yemek ve ihtiyaçlarımız ile lisan okulu masrafı ödenecekti. Süratle Baby Sitter´lık, traktör kullanıcılığı vs. gibi işlerde çalışıp IBM´i zorlamaya başladım ve Şubat 1965´te yetiştirilmek üzere işe alındım.
1966´da da tam kadrolu olarak işimdeydim. 1968´de Belçika Bruxelle Avrupa Başkenti ve Nato´nun Avrupa Merkezi olunca büyük uluslararası şirketler Avrupa, Ortadoğu merkezlerini buraya taşımak zorunda kalınca bizde bu duruma uyduk, şirketimiz beni Bruxelle´de bina bulmak ve taşıma işlerini gerçekleştirmek için görevlendirdi.
Bu arada Lozan Üniversitesini bitirmiş Türkiye´ye dönmek istiyordum fakat Genel Müdürüm izin vermedi. Belçika kanunlarına göre ikamet için Üniversite´ye kayıt olunması şarttı ve bende Fransızca olan Lıege Üniversitesi Ekonomi bölümünün Uluslararası Pazarlama Bilimlerine kayıt oldum.
Belçika hayatım üniversite ve IBM olarak devam etti, 1973 senesinde okulu bitirdim ve bende bittim, hemen Türkiye´ye dönmek istedim çünkü 9 yıla yakın memleketime hiç dönmemiştim.
IBM Genel Müdürü´nü ikna edip 1973´de memleketime döndüm ve İzmir 1. Kordon´da ilk ithalat firması olan K. Elektroniks´i kurdum ve seri olarak pazarda olmayan mallardan başlayarak, (hesap makinesi) gibi ithalatıyla başladım.
Genel Kurmay Başkanlığı Tercümanlığı yaptım ve Kıbrıs Barış Harekâtını önce 46 gün bilahare 18 gün Genel Kurmay Hareket merkezinde yeraltında geçirdim.
1978 Temmuz´da sevgili eşim Neşe ile evlendim devamlı olarak ve halende İzmir´de oturmaktayım. 2 kız çocuğum var, büyük olanı Gizem hem şirketlerimizde hem de vakfımızda çalışmaktadır. Küçük kızım Gülce Mıamı, Abd´de olup Denizli Buldan´dan Buldan´sa havlu ve türevlerini pazarlamakta.
Ailemizin baba tarafı Kırkağaçlı´dır. Osmanlı zamanında Medine-i Münevvere Vakfı´nı kurmuşlar, o zaman Suudi Arabistan fakir, hacca kervanlarla 6 ayda gidiliyor, 6 ayda da geliniyor, dönüşte isteyen ailelerin çocuklarını Kırkağaç´a eğitim için getiriyorlar ki Kırkağaç´ta o zamanlar 100´ün üzerinde eğitim müesseseleri var.
Böylece eğitilen çocuklar hacca gidişte eğitim almış ve halkın verdiği zekât, fitre ve sadakalar ile donatılmış üst baş yenilenmiş dönmüş oluyorlardı. 1973-1993 yılları arasında Türkiye´de her şey eksikti hatta toplu iğne bile ithal edilebiliyordu, yurdun çeşitli yerlerine iplik, halı, boyama, paketleme, lojistik sistemleri ve genel gıda salça, makarna, konserve, meyve suyu, reçel makinaları gibi seri makinalar veriyor ve fabrikaları oluşturuyorduk. Bugüne kadar 51 şirket ve firma kurdu ki Türkiye´de 11 ilde faaliyet gösterdik.
Yıl 1993´den önce Kırkağaç´ta akrabalarımızla Sarı Hoca Aşevi Derneği´ni kurduk ve ana teması yemek imal edip dağıtım yaptık ki zaman zaman 2.000?3.000 arası evlere servis yapıyoruz. Bugünde Kırkağaç, Soma, Gelenbe ve İlyaslar´da dağıtım devam etmektedir.
Bu arada kuruluşu hemen hemen aynı tarihlere rast gelen ikinci vakfımız Afyon Bolvadin´de kurulur. Gılkoğlu vakfiyesi, Süleyman Hulusi Bey ki annemin büyük dedesidir. Ailemiz İran Horasan´da vücut bulmuş büyük yangın sonrası Erzurum Horasan´a gelmişler oradan ikiye ayrılıp Anadolu´da ikamet etmek için ilerlemişler anne tarafım hayvancılık ve ayakkabıcılık ile uğraşarak Afyon´a yerleşmişler Bilahare Nazilli üzerinden Akhisar Görenez´e bir kısmı Karasonya´ya bir kısımda Akhisar´a yerleşmişlerdir.
Baba tarafım doğrudan Kırkağaç´a vasıl olup oraya yerleşmişler. Baba dedem yukarıdaki Türbe Camii´nde anne ve babamla beraber huzurdalardır. Tüm büyükleri ise Kırkağaç Sarı Hoca Camii bahçesinde meftundurlar. Bir tek dedemin dedesi görevli gittiği Mekke´de kalmak zorunda kalmış, evlenmiş ve çocukları olmuş, Kaki, Horasani, Zeytuni, Ansar, Alrais vs. aileleri ile bağları oluşmuştur. Bir Medine ziyaretinde vefat etmiş Cennetül Bakide meftundur. 1987´de ilk Suudi Arabistan seyahatimde bu bağları bulup onlarla hala temas halindeyim. Aynı yıl DYP Manisa 2. bölge 4.sıra Milletvekili adayıydım ve seçilmek için hiç bir çalışma yapmadım, içimde siyaset yoktu.
1993 yılına geldiğimizde iş arkadaşlarımla görüşüp ihracat kararı aldık ve Suudi Arabistan´da Mas Holding ile iş ortaklığı imzalayıp ticaretimize başladık, bu ortaklık halen devam etmektedir. Buradan Mısır´a girdik ve Sittin Group ile antlaşma imzaladık, işe başladık ve Eti bisküvilerini soktuk. Türk, Mısır İş Adamları Derneği üyesiyim, bu arada Dünya Ticaret Merkezleri üyesi seçildim. Halen uluslararası görevim devam ediyor.
1993 ikinci yarısında yeni bir görev üstlendik ve bu gördüğünüz seraların tamamını kendim finanse ederek, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi´nde 13 köy 3 kazadan 40´ar kişilik arkadaşları seracılık bölümünde kursa başlattım, kendi tedarik ettiğim otobüste 3´er aylık 3 parti halinde 9 ay kursa gittiler, yol ve yemek paralarını karşıladım.
Beytaş Seracılık A.Ş ve Beymar Paketleme ve Dağıtım A.Ş´leri kurdum. 9 yıl boyunca Akhisar´da kurduğum ofis yardımıyla üyelere her türlü hizmeti verdik. Hollanda, Fransa, Belçika ve Kanada´dan gelen iş tekliflerini maalesef yapamadık maalesef bugün yalnız 1 köyde seracılık yapılıyor ama paketleme ve soğuk oda olmadığından haller vasıtasıyla satış yapılıyor.
Şirketimiz 1979 yılında Almanya´dan Melitta kahve ve makinaları gibi oteller için önemli olan bir mamül ithal edip Ege otellerine pazarlayarak otel servis hizmetlerine adım attık. 1990 Türkiye 1993 Suudi Arabistan otellerinin önemi ve hızla artan müşteri kazanımları bizi de otelciliğe hizmet veren olarak hızla ilerletmiş oldu. 1998 yılında Hilton ve IHG Grubundan Intercontınental ve Holıdayınn gibi otellerin malzeme tedarikçisi olarak busıness partner olduk, bu işimiz Kıbrıs´taki ortağımız ile 2017´de kurduğumuz Akbey Consultıng LTD. ile devam etmekte olup, AFİK Grup apartmanlarının kabadan sonra tefrişi ve dekorunu yapmaktayız.
Corona öncesi ve Corona sonrası Graniser Seramik´ten 5 ve 6 konteynerlik ihracat ile İzmir Metro yapıdan tesisat ve panel duş Kayseri´den de çelik kapı götürdüklerimiz ile Sılverlıne ankastre ve beyaz eşya, Albox mutfak vs. ihracatlarımız sürekli olup teslim aldığımız daireleri hızlı bir şekilde döşemekteyiz.
2015 yılına geldiğimizde 1. rüyamız vakıf kurma hazırlıklarına başladık ve 2017´nin ikinci yarısında resmiyet olarak kurduğumuz Kılınçzade Vakfımız aynı ve nakdi yardım teveccühleri ile hedefi olan yaşlı bakım otelini yapmak için ilerlemekteyiz. Ticari ve zirai faaliyetlerimiz devam ederken 2. rüyamız olan holdingleşme hedefimizi de 2019 yılında başlayıp 2020 yılında hizmete aldık sizlerin huzurlarında ben, ailem, ve arkadaşlarıma bu mutlu günümüzde bizimle olduğunuz için siz; Sayın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız, Sayın Belediye Başkanlarımız, sevgili iş ortaklarımız ve sevgili kardeşlerimize katılıp onur verdiğiniz için çok teşekkürler.
Saygı ve sevgilerimle?? ifadeleri yer aldı. Konuşmasını tamamlayan 3H Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kılınç´a ilk hayırlı olsun hediyesini torunu Simru Duru Ayazoğlu, 3 H Holding´i simgelediğini söylediği ve kendi resmettiği Zeytin Ağacı tablosunu takdim etti. Progman 8 Haziran Çarşamba günü saat 18.00´da başlayıp 20.00´da son buldu.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”