559. Çağlak Festivali, 26.Açık Satranç turnuvası başladı

559. Çağlak Festivali, 26.Açık Satranç turnuvası başladı

Çağlak Festivali kapsamında Akhisar´ın en uzun soluklu turnuvası 26. Açık Satranç Turnuvası Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Büyük Salonda sabah saat 10´da başladı.

Çağlak Festivali kapsamında Akhisar´ın en uzun soluklu turnuvası 26. Açık Satranç Turnuvası Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Büyük Salonda sabah saat 10´da başladı. Minikler kategorisi ise saat 11´de Akhisar Belediyesi Gülbeyaz Yüzme Havuzları salonunda başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından turnuvanın ilk hamlesini Türkiye Satranç Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı Vehbi Başaran, Akhisar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu ve Uluslararası Satranç Hakemi Kıyasettin Aydın yaptı.  Turnuvada 4 kategoride 220 büyükler ve 130 minikler olmak üzere toplam 350 sporcu hamle yaptı.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Kıyasettin Aydın, ?bugün hem tarihe tanıklık ediyorsunuz, hem de bir tarihi yaşıyorsunuz. Bazıları masa başında tarih yazmaya çalışırken sizler 26 yıldır Türkiye´nin en köklü turnuvasına onur ve şeref veriyorsunuz ve bizler de bununla gurur duyuyoruz. Değerli sporcular iyi ki Akhisar´dayım, iyi ki Akhisarlıyım. Bunu da hep gururla söyledim. Şuan bu salonda 220 sporcu, küçüklerde 130 sporcu toplamda 350 sporcu ile yarışıyoruz. Bu Akhisar´ın ve Türk satrancının büyük bir başarısıdır. Bu turnuvaya yaklaşık 1 aydan fazladır hazırlık yapıyoruz? dedi.

Büyükler, 12 yaş altı, 10 yaş altı ve minikler olmak üzere 4 kategoride yapılan turnuvanın minikler kategorisi bugün sona erdi ve tüm sporculara madalya takdim edildi. Diğer kategoriler ise yarın sona erecek.


Haber Kaynak : haber merkezi


UMUTLAR SON 2 MAÇA KALDI

AKHİSARSPOR’DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

AKHİSARSPOR MAĞLUP OLDU

TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP

AKHİSARSPOR BERABERE KALDI

MANİSA BBSK’DEN AKHİSAR BELEDİYESPOR’A DESTEK