KÜLTÜR SANAT

KÜLTÜR SANAT Haberleri

559 ÇAĞLAK FESTİVALİ TANITIMI YAPILDI

559 ÇAĞLAK FESTİVALİ TANITIMI YAPILDI

Bu yıl 599.su düzenlenecek olan Çağlak Festivali tanıtımı Belediye Başkanı Salih Hızlı tarafından belediye fuaye salonunda yapıldı.

Bu yıl 599.su düzenlenecek olan Çağlak Festivali tanıtımı Belediye Başkanı Salih Hızlı tarafından belediye fuaye salonunda yapıldı.

Akhisar´lıları selamlayarak konuşmasına başlayan Hızlı;?Bugün burada 559.kez düzenlenecek olan Çağlak Festival´imizin tanıtımı için bir aradayız. 559 rakamı, gerçekten heyecan verici bir rakam. 559 yıldır bir geleneği sürdürebilmek her şehre nasip olan bir şey değildir. Bunu  hep birlikte biz Akhisar´lılar olarak gerçekleştiriyoruz. Gerçekten bu bizim önemli bir gururumuz.?dedi.

 599 yıldır süre gelen festival için heyecanını gizleyemeyen Hızlı; ?Akhisar Çağlak Festivalini tanımlamak çok kolay değildir.559 yıldır verilen bir emeğin ,burada kelimelerle ifade etmek, çok kolay değildir. Dolayısyla her güzel bir şeyin oldugu gibi bu da mülahasa edilir şey değildir.Ne söylesem az kalacak biliyorum ama buna şahitlik eden ,tanıklık eden biri olarak sizlerin de duygularını yansıtabilirsem bundan çok mulu olacağım.?

Festival ile iligili bilgi veren hızlı; ?Festivalimizi bütün Akhisar´lılar olarak bir metofor kullanarak açıklamamız  gerekirse, bu bizim tarihi bir belleğimizdir.Bir tohum, bir çekirdek gibi düşünürsek tohum içinde yazılı olan bütün Akhisar´ın karakteristik özelliğidir.Acıları,sevinçleri, neşeleri ;bu şehrin yaşamış olduğu bütün deneyimler, üretmiş olduğu bütün değerler Çağlak Festivalimizin hafızasında saklıdır diye düşünüyorum. Biz her mayıs ayı geldiğinde buradaki bu tohumun açması ile  bize ait olan değerleri okuyoruz. Akhisar´lıların üretmiş olduğu değerleri,Şeyh İsa hazretlerinden bu yana üretmiş oldukları değerleri hatırlamaya çalışıyoruz.?dedi.Festivalin kardeşliği hatırlattığını söyleyen Hızlı, güzel bir şehirde yaşıyor olduklarını söyleyerek festivalin hakkını vermeye çalıştıklarını dile getirdi.

Hızlı; ?Festivali bizden sonrakilere emanet edip ,hep birlikte omuzlayarak bizden sonrakilere ulaştırmaya çalışıyoruz.Festival bu hale gelinceye kadar çok emek verildi.Ben emeği geçen herkese teşekkür ederim. Akhisar´da dinamiklerimizle birlikte katkı sağlamak isteyen herkese kapımızı açarak bir program oluşturmaya çalıştık.?

 Faaliyetler hakkında bilgi veren Hızlı; ?Uzun süredir devam eden faaliyetler var . Yeni oluşacak faaliyetler var ;eskiler ve yenileri harmanlayarak yola devam edeceğiz.Herkes bu festivale katkı sağladığı için ayrı bir mutluluk duyuyorum.İnsanlar farklılıkları bir kenara atarak Akhisar söz konu olunca hep birlikte hareket ediyor.  Bu çok önemli bir şey. Bir şehir için belki de en değerli şey bu.Bunu  başardığımız için mutluyuz.Tüm bu olup bitene belediye başkanı olarak şahitlik etmek ayrı bir gurur . Festivale yeni değerler katarak  festivalimiz zenginleşti. Akhisar´ımızda bulunanbundan yüzlerce yıl önce Bosna´ya gitmiş Ayvaz Dede´nin varlığı ile farklı bir boyuta taşıdık.  Bosna´dan misafirlerimiz geliyor.Ayva Dede, Şeyh İsa birlikteliğini sağlayarak yeni bir köprü oluşturduk.?dedi.

 Yeni değerler üretip bir yıl sonraki festivali bekleyeceğiz diyerek sözlerini bitirdi.


Haber Kaynak : erhan çelik


İLKNUR KULOĞLU, İLK IŞIK KİŞİSEL SERGİNİ AÇTI

MASKİ VE MİLLİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİNDE ÖĞRENCİLER AKHİSAR AAT’Yİ GEZDİ

AKHİSAR KENDİN YAP ATÖLYESİ YARIYILDA YOĞUN ÇALIŞTI

ROBOTİK KODLAMA ÖĞRENDİLER

AKHİSAR’DAN DAĞILACAK

AKHİSAR'DA EDEBİYAT RÜZGARI: YAZARLAR İMZA GÜNÜNDE BULUŞTU

AKHİSAR'DA “ESARETTEN ÖZGÜRLÜĞE” TİYATRO OYUNU BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI