SİYASET

SİYASET Haberleri

ADNAN SELVİ CHP DEN ADAY ADAYI

ADNAN SELVİ CHP DEN ADAY ADAYI

2019 yılı 31 Martta Yapılacak olan Mahalli Yerel seçimlere belediye başkan aday adayları Açıklanmaya Başladı.

2019 yılı 31 Martta Yapılacak olan Mahalli Yerel seçimlere belediye başkan aday adayları Açıklanmaya Başladı.

 

2019 yılı 31 Martta Yapılacak olan Mahalli Yerel seçimlere belediye başkan aday adayları Açıklanmaya Başladı.

  Akhisar Belediyesi Çevre Temizlik İşleri Müdürü görevini tamlayarak Emekli olan Adnan Selvi Saat 12 00 de  Cumhuriyet Halk Partisi CHP de  lokal binasında   basın açıklaması yaparak aday adaylığını açıkladı.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Başaran, CHP İlçe Başkanı Av. İsmail Fikirli ve yönetim kurulu üyeleri ile partililerin katılımı ile gerçekleşen aday adaylığı açıklamasında konuşan Adnan Selvi Şunları belirtti ?Sayın ilçe Başkanım, Milletvekilim, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Meclis Üyelerimiz, Partimizin Kadın Kolları Başkanı ve Üyelerimiz, geçmiş dönemlerde görev alan yöneticilerimiz, Basınımızın kıymetli temsilcileri ve değerli misafirler hoş geldiniz. Beni onurlandırdınız.

9 Eylül gününün tarihimizde iki önemli yeri vardır.

1-15 Eylül 1919´da İzmir´den başlayan işgal dalgası Anadolu´nun ortalarına kadar yayılma göstermiştir.26 Ağustos 1922 günü başlayan Büyük Taarruz ile işgal 9 Eylül 1922 günü İzmir´de son bulmuştur. "Geldikleri gibi giderler" sözü tarihe yazılmıştır.

2-Cumhuriyet Halk Partisi, Mustafa Kemal Atatürk´ün liderliğinde, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti´nin ve Kuvay-i Milliye´nin devamı olarak 9 Eylül 1923 tarihinde kurulmuştur. Kuruluş günümüz kutlu olsun.

Ben aranıza yeni katıldım. Bu nedenle bu kadar erken bir dönemde niye aday olmak istediğim sorgulanabilir. Ama bilmelisiniz ki yaşamım boyunca Cumhuriyet´in ilkeleriyle yoğurulmuş ve bu ilkeleri bulunduğum her görevde tavizsiz savunmuş bir yoldaşınız olarak hep yanı başınızda oldum.

Emekli olduktan sonra bir an bile kenarda durmayı düşünmeden sahip olduğum 30 yıllık belediyecilik deneyimim, politik birikimim ve savunduğum toplumcu belediyecilik anlayışımın bana yüklediği sorumlulukla partimin hizmetinde, toplumsal eşitsizliği derinleştiren, içine düştüğü krizden çıkmak için kamusal alanları olmayı kendime kaçınılmaz bir görev olarak gördüm. 24 Haziran sonrasında daha da zorlaşan ülkemiz koşullarında, dayandığı piyasacı politikalar sebebiyle; insanları her gün daha fazla yoksullaştıran pervasızca talan ve tahrip eden AKP belediyeciliğine karşı yeni bir anlayışla kazanılacağına olan inancım nedeniyle aday olma cesareti ve heyecanını taşıyorum.

Bu nedenle sizlerin karşısına, bugün önümüzdeki yerel seçimleri bir belediyenin kazanılmasıyla sınırlı gören bir anlayışın ötesinde,16 yıldır bizlere dayatılan soygun ve talan düzenine karşı alternatif bir yaşam ve belediyecilik anlayışının yaratılması sürecinin bir neferi olarak çıkıyorum. Benim için öncelikli olan kimin aday olacağı sorusu değil belediye hizmetlerinin nasıl sunulacağıdır. Bu soruya verilecek cevapların partimizin adayı için yol gösterici olacağına inanıyorum. Belediyeleri gerekli kılan temel, toplumsal ortak ihtiyaçlardır. Belediyeler bu ihtiyaçları karşılamak amacıyla kurulmuş olduklarından doğası gereği toplumsaldır ve kamu hizmeti sunarlar.

Bu anlamda yıllardır savunduğum "Toplumcu Belediye" hiç bir türden ayrımcılık yapmayan, eşitlikçi, akılcı, yoksulluk ve yoksunluğa yol açmayan sosyal adaletçi, bütünleştirici bir şehirciliktir.

Toplumcu belediye, insanın ve doğanın sömürüsünde sınır tanımayan kapitalizme karşı, insanı ve doğayı koruyan, kamu hizmetlerini toplumsal haklar olarak ücretsiz sunan, insanların üretken, sağlıklı ve mutlu yaşayacağı kentleri yaratan belediyeciliktir.

Toplumcu Belediye, kent halkını müşteri olarak gören anlayışın karşısında, belediye hizmetlerinden eşit olarak yararlanan yurttaşlar olarak gören bir belediyeciliktir. Toplumcu belediye halkın yönetime ve karar alma süreçlerine katılımını sağlayacak araçları geliştirerek doğrudan halkın iktidarını hedefler. Bu anlamda örgütlü halkın yerel iktidarıdır. Yerel iktidarın kazanılma süreci belediyenin nasıl yönetileceğinin göstergesidir. Toplumcu belediyecilik aday belirleme sürecinden başlayarak insanların özgür iradelerinin ortaya çıkacağı karar verme süreçlerinin yaratılması ile demokratik içeriğine kavuşacaktır.

Ancak bu ilkeler etrafında somutlaşmış bir anlayışla yoksulluğun, doğanın ve kentlerin talan edilmesinin önüne geçebiliriz. İnsanı kendine ve kentine yabancılaştırmış bir iktidar karşısında özgür ve yaratıcı insanı yeniden yaratabiliriz. Yoksulluklarını bir kader olarak gören, sadaka ile yaşamak zorunda bırakılan onuru kırılmış insanların elinden yeniden böyle tutabiliriz.

 

Çıkarılan yeni yasalarla kendi belediyelerinden başka kimseye yaşam hakkı tanımayacak olan diktatörlüğe karşı kent dayanışmasını temel dayanak yapacak bir anlayışla direnebiliriz. Eşit ve özgür bireyler olarak neyi nasıl yapacağımızı birlikte tartışıp karar vereceğimiz süreçleri yaratabilirsek yeni bir geleceği birlikte kurma şansını elde edebiliriz. Bu düşüncelerle kazanacağımıza olan inancım ve heyecanımla CHP belediye başkan aday adaylığımı partime ve sizlere olan güvenimle ilan ediyorum? dedi.

Adnan Selvi Kimdir?

25/07/1965 Akhisar doğumluyum. İlköğrenimimi Atatürk Mahallesi Devrim İlkokulunda, orta öğrenimimi Ali Şefik Orta Okulu, lise öğrenimimi Endüstri Meslek Lisesinde (1980/1983) döneminde tamamladım. Yüksek öğrenimimden, Hacettepe Ü. Zonguldak Müh. Fak. Ereğli M.Y. Okulundan 1986 yılında mezun oldum. Öğrencilik dönemini, Şirin Ereğli Gazetesi ve matbaasında çalışarak geçirdim. Askerliğimi, Şanlı Urfa´da Jandarma eri olarak tamamladıktan sonra Hava Meydan Üssünde inşaat şirketinde bir süre işçi olarak çalıştım. Ankara Gazi Üniversitesinde açılan Trafik öğretmenliği Kursunu bitirince sürücü kursu öğretmenlik dönemi başladı.

13 Nisan 1990 tarihinde Akhisar Belediyesinde Zabıta Memuru olarak göreve başladım. Birkaç ay sonra itfaiye Amirliği görevim 1997 yılına dek sürdü. 1997/2006 yılları arası Zabıta Müdürlüğü, 21/3/2006 dan, 04/5/2009´a kadar tekrar İtfaiye Müdürlüğü görevini sürdürdüm. 04/5/2009 yılı ve 22/5/2018 tarihleri arasında da Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışmamdan emekliye ayrıldım. Evli ve bir çocuk babasıyım.

Farklı Çalışma Alanlar.; Belediyede 28 yılı aşan hizmet görevlerimin dışında, Akhisar tarihinde önemli bir yeri olan Çağlak Festivali Düzenleme Komitesinde 15 yıl görev aldım. 2003-2004 Akhisar Organize Sanayii Bölgesi Müteşebbis Heyet üyeliği, Tüm Bel-Sen Manisa Şube kurucu ve yönetim kurulu üyeliği, Tüketici Hakları Derneği kurucu üyeliği, Akhisar Belediye Spor Yön. Kurulu, Akhisar Avcılık ve Atıcılık Der. Üyeliği Akhisar Balkan Göçmenleri Der. Üyeliği 2009-2012 yılları, Akhisar-Gördes-Gölmarmara-Soma "AKÇEB" (25 Belde, Belediye) Çevre Hizmet Birliği´nin Müdürlüğünü yürüttüm dedi.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR

ÖMER İŞÇİ'DEN EFENDİ-CUMHURİYET DOĞAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’A YENİ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ GELİYOR

BAŞKAN DUTLULU’DAN GENÇLERE DÜĞÜN SALONU MÜJDESİ

BAŞKAN DUTLULU’DAN 3 MAHALLEYE KREŞ MÜJDESİ

AKHİSAR’A ATATÜRK ANI EVİ AÇILACAK