SİYASET

SİYASET Haberleri

AK PARTİDEN İLK ADAY ADAYI

AK PARTİDEN İLK ADAY ADAYI

Ak Parti´den Remzi Şekerci Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu parti binasında yaptığı basın açıklaması ile duyurdu.

Ak Parti´den Remzi Şekerci Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu parti binasında yaptığı basın açıklaması ile duyurdu. Şekerci´nin basın açıklamasından öne açıklama yapan Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Sayın; ?Kurulduğu tarihten itibaren tarih yazan Ak Parti girdiği her seçimle birincilikle çıkmış,önümüzdeki 31 Mart yerel seçimlerinde de inşallah Akhisar´ımızda yine Ak parti bayrağını dikeceğiz. Ak parti kurulalı 17 yıl oluyor. 16 yıldır da iktidardadır. Öyle bir parti ki Cumhuriyet tarihinde kurulduğunda bu kadar uzun iktidarda kalan bir parti ilk dönmelerde tek partili zamanlarda olmuştur. Demokratik döneme geçtiğimizde 1950´den sonra en uzun iktidarda kalan parti Ak partidir. Ak parti halkın kurmuş olduğu ve halkın partisidir. Biz vatandaşın içinden çıkmayız. Vatandaşın derdi ile dertleniriz, neşesi ile neşeleniriz. Bizim varlık mevcudiyetimiz vatandaşımızdır. Vatandaşla bu diyalogla gittiğimizde vatandaşımız bizi yarı yolda bırakmayacaktır. Bu seçimler bir yarıştır hem parti içi hem parti dışı. Nedir parti içi yarış; aday adaylığıdır. Bizim de aday adaylığımız 5 Kasım´da başladı 12 Kasım´da bitecektir. İlk aday adayımız da Remzi Şekerci´dir.? Remzi Şekerci ise; ?

1967 yılında Malatya´nın Darende ilçesinde dünyaya geldim, köylü bir ailenin 8 çocuğundan biriyim. İlkokulu Darende´de bitirdim.

1978 yılında ailemle birlikte Manisa Akhisar´a göç ettikten sonra orta okul eğitimimi orada tamamladım.

1981 yılının Eylül ayında babamın Fransa´da olması sebebiyle aile birleşimi nedeniyle yurt dışına yerleştik.

Liseyi ikamet ettiğimiz Evreux şehrinde okuduktan sonra 1995´de Lille Üniversitesinde Yüksek Tekniker Lisansımı(Brevet Technicien Supérieur) tamamladım. Çok iyi derecede Fransızca biliyorum. Evli, 4 çocuk babasıyım.

1987yılında babam Mehmet ŞEKERCİ´nin öncülüğünü yaptığı Türk Kültür Derneğimizin kurucusu olup 31 yıldır var olan bu derneğin başkanlığını yürütmekteyim.

1995 yılında deri giyim sektöründe kendi işimi kurdum.Dünyaca tanınmış 1. Sınıf dünya markalarına 20 yılı aşkın bir süre sonra üretim ve Türkiye´den Fransa´ya deri ithalat ihracat yaptım.

1998 yılında Fransa´da ilk MUSIAD kurucularından olup başkan yardımcı ve başkanlığını yapmış ,bugün itibariyle hala MUSIAD üyesi bulunmaktayım.

Aynı zamanda DEIK (Dis EkonomiIliskilerKurumu) üyeliğime devam etmekteyim.

1999 yılında Paris´te ilk Türk Gastronomi Mutfağını açan Fransa´ya Türk yemeklerini tanıtan kişiyim ve halen devam etmekteyim.

2000 yılında Fransa´da ilk Türk Turizm Ofisi İşletmeciliğini yapanların başında gelen biriyim.

2001 yılında Türkiye´den Fransa´ya ilk Türk gıda ürünlerini ihracat eden kişi olup ve bütün Türk gıda ürünlerinin ilk gümrükleme işlerini yapan kişiyim.

2005 yılında girişimci olarak Tunus´ta« fil à fil » markasını yaratan iplik fabrikasının kurucusuyum.

Bugün itibariyle aile şirketimiz olan firmamızda gıda sektöründe restoran zinciri, süpermarket, kasap sektöründe faaliyetlerimiz sürmektedir.

1985´lı yıllarda siyasete merhum Cumhurbaşkanımız Turgut ÖZAL´in Fransa´ya ziyareti esnasında Paris Başkonsolosluğumuzda yapmış olduğu bir konuşmadan etkilenerek başladım.

33 yılı bulan bu süreçte ülkemi vatanımı milletimi Fransa´da farklı kurumlarda en iyi şekilde temsil ettim ve bu 33 yıllık süreç içerisinde ülkemizin önderleri olan Cumhurbaşkanlarımızı, Başbakanlarımızı, Bakanlarımızı, Milletvekillerimizi ve bütün Devlet büyüklerimizi asla yalnız bırakmayarak Paris Büyük Elçiliğimizin ve Başkonsolosluğumuzun öncülüğünde hizmet ettim.2002 yılından itibaren AK Partinin iktidara gelişi ile Fransa´daki faaliyetlerimizi en üst seviyeye çıkardık. Ak Partinin Fransa genelinde teşkilatlanmasında yer aldım. UETD, Avrupa Türk Demokratlar Birliği yönetim kurulunda görev almaktayım. 20 yılı aşkın süredir COJEP (Conseil pour la Justice, l´Egalité et la Paix) Uluslararası Adalet, Eşitlik ve Barış Konseyi üyesi olup sayısız faaliyetlerde bulundum ve devam etmekteyim.

2014 Evreux Belediye encümenliği, 2015´te kurucu üyesi olduğum PEJ (Parti Egalité Justice)  Eşitlik ve Adalet Partisinden Haziran 2017 Fransa seçimlerinde bugünkü Fransa Ekonomi Bakanı  Bruno LEMAIRE´e rakip olarak milletvekili adaylığı, 2017 yılında ATIK (Avrupa Ticaret ve İş Birliği Konseyi) Paris İstişare konseyi kurucu ve başkanıyım.?dedi. 

 

 

 


Haber Kaynak : Şerife Kandemir


DUTLULU 'SANAYİ ARTIK DAHA GÜVENDE' DİYOR

O MAHALLELRE YENİ KREŞLER VE SAĞLIK OCAKLARI GELİYOR

ÖMER İŞÇİ'DEN EFENDİ-CUMHURİYET DOĞAL YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’A YENİ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ GELİYOR

BAŞKAN DUTLULU’DAN GENÇLERE DÜĞÜN SALONU MÜJDESİ

BAŞKAN DUTLULU’DAN 3 MAHALLEYE KREŞ MÜJDESİ

AKHİSAR’A ATATÜRK ANI EVİ AÇILACAK