Akbuğa´dan Zirai Değerlendirme

Akbuğa´dan Zirai Değerlendirme

Ziraat odası başkanı Ahmet Akbuğa zeytinde başkent olan Akhisar´ın Manisa ilçeleri içerisinde en büyük tarım arazisine sahip olan il olduğunu dile getirerek hükümetin zeytine destekleme getirmesi gerektiğini belirtti.

Ziraat odası başkanı Ahmet Akbuğa ile yaptığımız görüşmede Akbuğa Akhisar´ın 827.635 dekar tarıma elverişli arazisiyle Manisa ilinin en büyük tarıma açık arazisinin olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: ?Bu tarım arazilerinin 460.000 dekarı zeytin ile kaplıdır. Geri kalan kısmı ise pamuk, mısır, domates, biber ve üzüm ağırlıklı olmak üzere Akhisar´da bütün mahsullerin ekimi yapılmaktadır.

Zeytinde Başkentiz

Manisa´nın en büyük tarım arazisi olan ilçesiyiz. Aynı zamanda Türkiye´nin de bilhassa domat yeşil zeytin olmak üzere zeytinde başkentiyiz. Zeytin ağacı,  zeytin ve zeytinyağı bizim için kutsal bir üründür. Akhisar´ımızda zeytine dayalı ekonomi ve zeytincilik hızlı bir şekilde artarak Türkiye´nin ve ihracatın çok önemli kısmını karşılamaktadır. Bu yıl Akhisar´ımızda zeytin rekoltesi geçen seneye göre yüzde 10 az olmasını bekliyoruz. Geçen seneki zeytin ve zeytinyağı fiyatlarından memnunuz. Bu yılda aynı beklenti içindeyiz.

Hükümetten Destekleme İstiyoruz

Zeytinde prim konusunu yıllardır dile getirmekteyiz. Hükümet bu konuda zeytine destekleme yaparsa hem zeytindeki kayıt dışı alışverişin önüne geçmiş olacak, hem de hazineye katkıda bulunacaktır. Zeytin üreticisi de mutlu olacaktır.15 gün önce yağan yoğun dolu nedeniyle domat, mısır, pamuk ekimi yapılan Beyoba, Akselendi ovalarında ürünlerde hasar görüldü. Buna rağmen ekim yapılan ürünlerimizde şuan itibarıyla rekolte bakımından beklentimiz yüksektir. Çiftçilerimizin en büyük sorunu girdi fiyatlarındaki artışlar ve buna dayalı olarak maliyetlerdeki artışlardır. Hükümetin gübrede yüzde 23 lük mazotta da yüzde 50lik destekleme vermesi durumunda ziraatçımız rahat bir nefes alacaktır.?


Haber Kaynak : semih gürmen


KUMAR OYNAYAN 5 KİŞİYE 38 BİN LİRA CEZA

AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İSTANBUL´A KAR NASIL YAĞAR

AK PARTİ MANİSA İL KONGRESİ PAZARTESİ

Dijital Tarım Pazarına (Ditap) Kaydınızı Mutlaka Yaptırın!

COVİD-19 DENETİMLERİNDE 182.478 TL CEZAİ İŞLEM