Akhisar Belediyesi 2017 Haziran Ayı olağan meclis toplantısı yapıldı !

Akhisar Belediyesi 2017 Haziran Ayı olağan meclis toplantısı yapıldı !

Salih Hızlı´nın başkanlığını yaptığı Haziran Ayı Olağan Akhisar Meclis Toplantısı bugün saat 18.00´de Belediye Meclis Salonunda yapıldı.

Salih Hızlı´nın başkanlığını yaptığı Haziran Ayı Olağan Akhisar Meclis Toplantısı bugün saat 18.00´de Belediye Meclis Salonunda yapıldı.

Salih Hızlı´nın başkanlığını yaptığı Haziran Ayı Olağan  Akhisar Meclis Toplantısı bugün saat 18.00´de Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Ak Parti´den 13, Chp´den 10, Mhp´den ise 6 üyenin katıldığı meclis toplantısının katip üyelikleriini Caner Yılmaz ve İbrahim Kaya yaptı.

Toplantı Şırnakta helikopter kazasında hayatını kaybeden aziz şehitlerimiz adına saygı duruşu yapılarak başladı.Saygı duruşundan sonra gündemin birinci maddesindeki 187. sokağa şehit Ahme Tezcan´ın adının verilmesi ve gündemin ikinci maddesindeki efendi mahallesi 271/2 sokağa Şehit Mehmet Tuncay´ın adının verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

  Ödenek aktarması ile ilgili yapılan münakeleyle birlikte üçüncü gündem maddeside kesinliğe kavuşmuş oldu. Dördüncü gündem maddesinde Akhisar Halk Oyunları Ekibi olarak Akhisar Koleji Gençlik ve Spor Kulübünün Slovenya´nın Bled şehrindeki festivale katılımı oy birliği ile kabul edildi. Beşinci gündem maddesi Taşçılar Mahallesindeki Akhisar Belediyesi´ne ait olan  iki bin sekiz yüz elli m2´lik yerin çok amaçlı salon yapılması üzere Manisa Büyükşehir Belediyesi´ne tahsisi ile ilgili komisyon kararı  oy birliği ile kabul edildi.

 Altıncı gündem maddesinde ise mülkiyeti Akhisar Belediyesi´ne ait Hürriyet Mahallesi Yeni Şehir Mezarlığı´nın doğusunda bulunan otuz bir bin dört yüz on altı  m2´lik yerin Manisa Büyükşehir Belediyesi´ne tahsisi ile ilgili komisyon kararı oy birliği ile kabul edilerek açıklığa kavuşmuş oldu. Son gündem maddesinde ise imar evrakları, oy birliği ile  İmar ile Kanun ve Nizam Komisyonuna havale edildi.

CHP; ?ZEYTİNİME DOKUNMA? 

Meclis imar evraklarının ardından son bulurken, Cumhuriyet Halk Partisi grubu Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanlığınca hazırlanan üretim reform paketi ile zeytinlik alanlarının imara açılması ile ilgili ?Zeytinime Dokunma´ başlıklı basın açıklaması yaptı.  CHP grubu adına Meclis üyesi Av. Özde Demirel´in okuduğu basın açıklamasının tam metni;

?Zeytin alanları 1939 yılında çıkarılan "3573 sayılı Zeytinciliğin ıslahı ve yabanilerin aşılattırılması hakkında kanun? ile devlet koruması altına alınmış ve kanun 78 yıldır sorunsuz uygulanmıştır. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Reform Paketi ile Zeytinlik Alanlarının imara açılması planlanmaktadır. Tasarı meclisten geçerse dünyanın en büyük zeytincilik Üreticilerinden Türkiye; çok değerli bir hazinesini daha kaybedecektir. Mecliste görüşülecek olan tasarıda, 35?3 sayılı kanunun 20.ci maddesi şu şekilde değiştirilmek isteniyor.? Zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalarda en az 3 km mesafede zeytinliklerin bitkisel gelişimini ve çoğalmalarını engelleyecek kimyasal atık oluşturacak tesis yapılamaz ve işletilemez. Ancak alternatif alan bulunmaması ve kurulun uygun görmesi şartıyla Bakanlıklarca kamu yararı alınmış yatırım için Zeytinlik sahalarında yatırım yapılmasına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından izin verilebilir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu yetkisini ger Valiliklere devredebilir. Bu tasarı daha önce çeşitli zamanlarda 6(altı) defa getirilmiş ve halkın yoğun tepkisi çekilmiştir. Bu günkü hükümet tasarıyı geçirmeye çalışarak, zeytin alanlarını imara açma çabası içindedir. Bu tasarının zeytin üreticisine bir yarar sağlamayacağı kesindir. Tasarı ile; zeytinlik alanlarındaki tüm korumalar kaldırılmakta zeytin alanları rant odaklı yatırımlara açılmak istenmektedir.

Türkiye; 

805 bin hektar zeytin alanı, 170 milyon zeytin ağacı ile dünyada iki ci sıradadır. 1.8 milyon ton zeytin üretimi ve 300 milyon dolar ihracat gelirimiz vardır. Manisa 20 milyon zeytin ağacıyla zeytin merkezidir. Bunun 15 milyonu Akhisar ilçemizdedir. Tarım kenti olan Akhisar´ımızda on binlerce çiftçimiz zeytin ve zeytinyağı üretiminden geçimini sağlamaktadır. Bu tasarının yasalaşması ile zeytin üreticilerimiz ve dolayısı ile ülke ekonomisi büyük zarara uğrayacaktır. Bu neden ile tasarının yasalaşmaması için halkımızı tepki göstermeye davet ediyoruz. Zeytin alanlarını ,talan yasa tasarısı derhal meclisten geri çekilmelidir.?


Haber Kaynak : erhan çelik


SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ

BAKIRLIOĞLU; “TEMMUZDA ZAM ZATEN YASAL ZORUNLULUK”

ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK