AKHİSAR BELEDİYESİ ASFALT PLENTİ DENEME ÜRETİMİ BAŞLADI

AKHİSAR BELEDİYESİ ASFALT PLENTİ DENEME ÜRETİMİ BAŞLADI

Akhisar Belediyesi 21 ay önce başlayan modern asfalt üretim tesisi için çalışmaları sona erdi ve deneme üretimleri yapıldı.

Akhisar Belediyesi 21 ay önce başlayan modern asfalt üretim tesisi için çalışmaları sona erdi ve deneme üretimleri yapıldı. Akselendi-Gölmarmara yol kavşağı Karahöyük dağı eteğinde taş ocakları yanında yapılan yeni tesiste saatte 120 ton asfalt üretimi yapılabilecek.

Yüz ölçümü bakımından Manisa´nın büyük ilçelerinden birisi olan Akhisar´ın ayrıca yol bakımından da en fazla yol ağına sahip olduğuna dikkat çeken Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, 1 Ocak 2018 tarihinde Büyükşehir Belediyesinin aldığı meclis kararıyla yolların büyük bir bölümünün sorumluluğunun Akhisar Belediyesine geçmesiyle parke taş yollarındaki tamiratında standarttın düşmesi sonrası asfalta geçildi. Yeni modern tesis ile 12 ay boyunca asfalt üretimi yapılacak? dedi.

3 milyon 60 bin TL´ye mal olan asfalt plenti ayrıca çevre dostu olup, çevreci üretim ile çevreye herhangi bir kirlilik vermeyecek. Plentin kurulduğu alan Akhisar´ın merkezi bir noktasında olmasından dolayı şehrin her noktasına rahatlıkla asfalt gönderilebilecek.

Tesiste ilk asfalt üretimi kamyonlara yüklenmeye başlarken ilk denemelerinde istenilen düzeyde olduğu ve kısa süre içerisinde seri üretimin başlayacağı bildirildi. Asfalt ´da hem kaliteli hem de ekonomik olarak üretim yapacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Salih Hızlı, ?Akhisar´a kurduğumuz asfalt plenti sayesinde kendi asfaltımızı kendimiz üretiyoruz. Böylelikle asfalttan büyük kar sağlamış olduk. Ayrıca daha fazla asfalt üreterek asfaltsız mahallemiz, asfaltsız sokağımızın kalmamasını planlıyoruz. Akhisar için böyle büyük bir yatırımın hayırlı olmasını diler, asfalt tesisimiz hizmete açılmıştır.? ifadelerini kullandı.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ

BAKIRLIOĞLU; “TEMMUZDA ZAM ZATEN YASAL ZORUNLULUK”

ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK