AKHİSAR BELEDİYESİ MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

AKHİSAR BELEDİYESİ MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Akhisar Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Besim Dutlulu başkanlığında Meclis Salonu´nda yapıldı.

Akhisar Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Besim Dutlulu başkanlığında Meclis Salonu´nda yapıldı.

Akhisar Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Besim Dutlulu başkanlığında Meclis Salonu´nda yapıldı. Saat 16.00´da başlayan meclis toplantısı 11 tane gündem maddesinin okunması ile devam etti. İYİ Partili meclis üyelerinin ayrılarak yeni grup kurmalarından dolayı komisyon üyelikleri düştüğü için komisyonlara seçilecek yeni isimlerin seçilmesi gündem maddelerine ilave edildi.

Gündem maddelerinin okunmasından önce 3 önergenin gündeme alınması için meclise sunuldu. Bu 3 önerge meclis üyelerince oy birliği ile gündeme alınması kabul edildi.

Gündemin birinci maddesinde 2018 Yılı Mali Yılı Bütçe Kesin Hesapları meclise sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde yer alan ödenek aktarımında Destek Hizmetleri´ne münakale yapımı oy birliği ile kabul edildi. Üçüncü gündem maddesinde ise 3634 sayılı Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonu üye seçimi yapıldı ve Yılmaz Akar oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin beşinci maddesinde ise sözleşmeli personel (Tekniker, Teknisyen ve Grafiker) çalıştırılması ve ücretlerinin belirlenmesi meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

YOL YAPIM MALZEMESİ İÇİN KREDİ TALEBİ KABUL EDİLDİ

Altıncı gündem maddesinde sıfır atık projesi kapsamında atık getirme merkezlerinin kurulması ve yapılacak çalışmalar oy birliği ile çevre komisyonu havalesi kabul edildi. Yedinci gündem maddesinde bütüm ve muhtelif yol yapımı malzemesi alımı işinde kullanılmak üzere 5 milyon TL tutarında iller bankasından kredi talebi için Belediye Başkanı Besim Dutlulu´ya yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

ASFALT MALZEMESİ ALIMI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Gündemin sekizince maddesinde İller Bankası´ndan asfalt plenti alımı için tahsis edilen 3 milyon 709 bin 133 TL 33 kuruş kredinin kalan 464 bin 317 TL 3 kuruşun Türkiye Petrol Rafineri A.Ş. (TÜPRAŞ) asfalt malzemesi temininde kullanılmak üzere gerekli aktarım yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Dokuzuncu gündem maddesinde asfalt kaplama çalışmalarında ihtiyaç duyulan asfalt serici (Finişer) alımı için İller Bankası´ndan 1 milyon 250 Bin TL kredi kullanılması hususunda Belediye Başkanı Besim Dutlulu´ya yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

10.gündem maddesinde ise mülkiyeti Akhisar Belediyesine ait Seyitahmet Mahallesi 7356 metrekare 33 ada, 11 parselde bulunan yerin Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Emlak ve İstimlak Dairesi adına devir yapılması oy birliği ile kabul edildi. Son gündem maddesinde yer alan imar evrakları bilgilendirmesi ardından gündem maddeleri sona erdi.

KOMİSYONLARDA DEĞİŞİKLİK OLDU

Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu´na üye seçimlerinde 3 üye hakkı olan Cumhuriyet Halk Partisi, bir üye kontenjanını, üye sayısı yetersiz olduğu için komisyonlara seçilemeyen İYİ Parti´ye verdi. AK Parti ve MHP grubu da bu dağılımı onayladıklarını ifade etti. Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu´na CHP Grubu´ndan Şerif Şen ve Sezgin Akkaynak, İYİ Parti Grubu´ndan Nurullah Zağlı, AK Parti Grubu´ndan A. Rıza Çelik,  MHP Grubu´ndan İlkay Düztaş oy birliği ile seçildi.

Ulaşım ve Trafik Komisyonu için CHP´ den Secaattin Önlü, Ozan Kıvrak  İYİ Parti´den Mustafa Ali Kındıroğlu, MHP´den Fikret Türk, Ak Parti´den ise Cemal Gürmen oy birliği ile kabul edildi.

Komisyonlarda yapılan değişiklikler sonucunda Plan Bütçe Komisyonu´na Alper Ayan, İmar Komisyonu´na Ahmet Tınazlı, Çevre Sağlık Komisyonu´na Ekrem Kayserili, Kanun Nizam Komisyonu´na Şerif Şen, Kültür Komisyonu´na Ensar Muştu, Tarım Komisyonuna Hüseyin Kuk, Sosyal Hizmetler ve Engelliler Komisyonu´na Yılmaz Akar dahil edilmesi oylandı ve oy birliği ile kabul edildi.

?AKHİSAR BELEDİYESİ OLARAK ÇOK GÜZEL HİZMETLER YAPACAĞIZ?

Meclis sonunda konuşan Başkan Dutlulu, ?Başta CHP ve İYİ Parti olmak üzere AK Parti ve MHP grup üyelerine uyumlu ve samimi çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. 4 partimiz bu meclisi çok iyi bir şekilde idare edeceğiz ve Akhisar Belediyesi olarak çok güzel hizmetler yapacağız. İnşallah 5 sene böyle geçer. Şimdiden destekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olması dileğiyle meclisimizi kapatıyorum? dedi.

MECLİS TOPLANTISI CANLI YAYIN OLARAK SUNULDU

Mayıs ayı meclis toplantısı, Akhisar Belediyesi´nin sosyal medya hesaplarından canlı yayın yapılarak vatandaşların da bilgi alması sağlandı. Belediye Başkanı Besim Dutlulu, halkı bilgilendirmek adına bundan sonra meclis toplantılarının canlı yayın ile sunulacağını dile getirdi. Son olarak Haziran ayı olağan meclis toplantısının 3 Haziran Pazartesi günü saat 21.30´da yapılması oy birliği ile kabul edildi.


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”