AKHİSAR BELEDİYESİ SANAT ATÖLYELERİ 8´İNCİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

AKHİSAR BELEDİYESİ SANAT ATÖLYELERİ 8´İNCİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

Akhisar Belediyesi önderliğinde Halk Eğitim Merkezinin destekleri ile 8 yıldır hizmet veren Sanat Atölyeleri açılış kokteyli ile yeni öğretim yılına başladı. Sanat Atölyeleri 2018-2019 öğretim yılına 11 branş ile hizmet verecek.

Akhisar Belediyesi önderliğinde Halk Eğitim Merkezinin destekleri ile 8 yıldır hizmet veren Sanat Atölyeleri açılış kokteyli ile yeni öğretim yılına başladı. Sanat Atölyeleri 2018-2019 öğretim yılına 11 branş ile hizmet verecek.

Akhisar Belediyesi Sanat Galerisinde düzenlenen kokteyl programı ile yeni eğitim ve öğretim yılının tanıtımı yapılan Sanat Atölyelerinin 2018-2019 öğretim döneminde; yağlı boya resim, kazaziye, deri işleme ve geleneksel türk nakışları, ahşap boyama, takı tasarım, çini, ahşap hediyelik eşya ve fotoğrafçılık, kuaförlük, geleneksel keçe alanlarında eğitim verileceği bildirildi.

Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesi Sorumlusu Umut Ak, ?2010 yılında karikatür atölyesinin kurulmasıyla faaliyetlerine başlayan sanat atölyeleri, Akhisar Halk Eğitim Müdürlüğü´nün desteğiyle 2018 yılında 11 branşa ulaşmıştır. Ortalama her yıl 500 den fazla sanatseveri kurslarında misafir eden sanat atölyeleri, her yaştan katılımla büyümeye devam etmektedir.

Akhisar Belediyesi sanat atölyeleri olarak, Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´müzün desteğiyle 2017-2018 eğitim yılında 500´e yakın kursiyere eğitim imkânı sağladık, derneklerimize çalışma alanları tahsis ettik. Fuaye sergi salonumuzda sanatçılarımıza ve kurumlarımıza sergileme desteği sağladık.

2018-2019 eğitim döneminde; yağlı boya resim, kazaziye, deri işleme ve geleneksel türk nakışları, ahşap boyama, takı tasarım, çini, ahşap hediyelik eşya ve fotoğrafçılık, kuaförlük, geleneksel keçe alanlarında eğitim vereceğiz. Aralık ortasında ilk dönemleri sona erecek kurslarımızın, ikinci dönemlerinde de yoğun katılım bekliyoruz? dedi.

Ardından söz alan Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Erdem, yaptığı konuşmada söz konusu kurslara katılan 500 kişilik kursiyer sayısını daha yukarı çekmek istediklerini ifade ederek kursların ne anlama geldiğini hakkında açıklamalarda bulundu.

Burada yapılan durumu özetlemenin çok kolay olmadığını ifade eden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, buranın belki tanımlanmamasının da gerektiğini burasının kendiliğinden yürüyen müthiş bir harika işin olduğunu kaydetti. Akhisarlıların bu işe büyük katkı sağladığını ifade eden Belediye Başkanı Hızlı, ?yaptığınız iş müthiş bir zihin gücü gerektiriyor, bu da çok değerli. Siz sürekli yeniden üretiyorsunuz, yani bunun da farkındasınız. Bana ait olmayan bir söz ile bunu ifade edebilirim ancak; burada sürekli yeniden bir üretim var ve hepsinden önemlisi buradaki yaptığımız işlere bakarsak çok sahici bir temas kuruyoruz, kendi tarihimizle, kültürümüzle ve toplumumuzla. Dolayısıyla burada yapılmış olan iş bu 5 bin yıllık şehrin bize düşen zamanında bize düşen kesitinde biz yarınlara bir şeyler taşıyabiliyorsak sizlerin sayesinde taşıyabiliyoruz. Yapmış olduğunuz faaliyetler üretmiş olduğunuz eserler gerçekten çok değerli. Herkese tek tek teşekkür etmek istiyorum.

Çok seçkin, nitelikli, güçlü bir demokratik yapısı olan bir şehirde belediye başkanlığı yapmak, yaşamak bu şehre imza atmak çok zor, kolay değil. Hep birlikte bunu da başarıyoruz? dedi.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


İLÇE TARIM SAHA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

ATSO'DAN BAŞKAN DUTLULU'YA TEBRİK ZİYARETİ

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRÜNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

AKHİSAR AVCILAR DERNEĞİ’NDEN KURŞUN ATIŞI ETKİNLİĞİ

EKONOMİST İSLAM MEMİŞ AKHİSARLILARLA BULUŞACAK

BELEDİYE BAŞKANI DUTLULU GAZETEMİZE KONUŞTU

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE GÖREV DAĞILIMI YAPILDI