AKHİSAR BELEDİYESİ´NDEN ENGELLİLER HAFTASI´NDA ÖZEL PROGRAM

AKHİSAR BELEDİYESİ´NDEN ENGELLİLER HAFTASI´NDA ÖZEL PROGRAM

Akhisar Belediyesi, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla engelli bireylere özel bir program düzenledi.

Akhisar Belediyesi, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla engelli bireylere özel bir program düzenledi.

Akhisar Belediyesi´nin düzenlediği, Engelliler Kent Konseyi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün katkı sağladığı engelli vatandaşlara yönelik yapılan özel programa Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Belediye Meclis Üyeleri,  Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Suudi Arslan, Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezleri, Daire Müdürleri ve bir çok vatandaş katıldı.

Misak-ı Milli İlköğretim Okulu´ndan Akhisar Belediyesi´nin bando takımı ve engelli bireyler ile birlikte Milli Egemenlik Meydanı´na kadar yürüyen kortej, farkındalık oluşturarak Akhisar halkı ile selamlaştı. Yürüyüşün sonunda yapılan konuşmalarda açıklamalarda bulunan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, 13 Mayıs 2014´te Soma´da meydana gelen ve 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği maden faciasını da andı.

Her vatandaşın bir engelli adayı olduğunu ve empatinin yapmaları gerektiğine değinen Başkan Dutlulu, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  ?

Konuşmama başlamadan önce bundan 5 sene önce yaşanan talihsiz kaza ile hayatlarını yitiren Somalı madencilerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum.

Engellilik yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren, duyarlı olmayı gerektiren toplumsal bir olgudur.

Ülkemiz, engelliler konusunda büyük konuşan ama altını dolduramayan bir ülke. Artık hepimiz biliyoruz ki; engelli vatandaşlarımıza sadece maddi yardımda bulunarak onların sorunlarını çözemeyiz.

Fiziki veya psikolojik kısıtlılıkları bulunan tüm bireyleri sosyal yaşama katmak, onlara ve ailelerine destek olmak, yüklerini hafifletmek, bunun bir hastalık değil, hep birlikte üstesinden gelinebilir bir durum olduğunu hissettirmek hepimizin görevleri arasındadır, diğer bir deyişle ?insan´ olmanın sorumluluğudur.

İlk günden beri engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu onlara hissettirmek için çalışmalarımıza başladık. Amacımız, engelsiz bir Akhisar.

Bu bilinçle, biz de Akhisar Belediyesi olarak, engelli vatandaşlarımızın kendilerini sosyal yaşamdan soyutlamalarını veya bir şekilde soyutlanmalarını asla istemiyoruz. Engelli  vatandaşlarımızın da mutlu olduğu bir Akhisar´ı oluşturmak istiyoruz. Bu duyarlılığı tüm hemşerilerimizden bekliyor ve empati yapmalarını diliyorum. Unutulmamalıdır ki; hepimiziz birer engelli adayıyız. Bu nedenle, hepimizin öncelikli yapması gereken empatidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 10-16 Mayıs tarihleri arasındaki Engelliler Haftasını kutluyor, engelli vatandaşlarımıza hayatın her alanında birlikte olabileceğimiz, güzel günler diliyorum. Sevgiyle, engelsiz yarınlara??

Daha sonra söz alan Kent Konseyi Engelli Meclis Başkanı Yeliz Dedeoğlu, özellikle Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu´ya ilk görevinde Engelliler Komisyonu kurmasından dolayı teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından Akhisar Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencilerinden Kağan Ölmezler´in halk oyunu gösterisinin ardından, okulun öğretmenlerinden Özlem Korkut ve öğrencilerin hazırladığı mehteran gösterisi sergilendi. Daha sonra da Akhisar Belediyesi Meclis Fuaye Salonu´nda TOKİ Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve AKSEK Vakfı  Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi´nin fotoğraf sergileri incelendi. Akhisar Belediye Başkanı etkinliğin sonunda vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çekildi. 


Haber Kaynak : haber merkezi


SAKARKAYA MAHALLESİNDE SONDAJ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ