AKHİSAR CUMHURİYET M.T.A.L. İSTİKLAL MARŞI´NI 1000 MT.LİK ŞAHANKAYA´NIN ZİRVESİNDE OKUDULAR

AKHİSAR CUMHURİYET M.T.A.L. İSTİKLAL MARŞI´NI 1000 MT.LİK ŞAHANKAYA´NIN ZİRVESİNDE OKUDULAR

Akhisar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, her yıl Cumhuriyet Bayramında geleneksel olarak düzenlediği ?CUMHURİYET´İN GENÇLERİ CUMHURİYET İÇİN DOĞADA YÜRÜYOR? anma etkinliğini bu yıl , Gördes(Şahin Kayası)Şahankaya´da ;Beden Eğitimi Öğretmeni

Akhisar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  her yıl Cumhuriyet Bayramında geleneksel olarak düzenlediği  ?CUMHURİYET´İN GENÇLERİ CUMHURİYET İÇİN DOĞADA YÜRÜYOR? anma etkinliğini bu yıl , Gördes(Şahin Kayası)Şahankaya´da ;Beden Eğitimi Öğretmeni Özgür Morbel ,Doğa Yürüyüşleri Lideri Emekli Öğretmen İsmet Uçar ve Okul Müdürü İsmail Karabıçak rehberliğinde gerçekleştirdi.

Morbel; ?Geleneksel olarak her yıl Cumhuriyet Haftası Etkinliklerimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz Doğa yürüyüşü etkinliğimizi ,bu yıl Cumhuriyetimizin ilanı olan  29 Ekim´in anısına 29 kişi ile Gördes Şahankaya(Şahin Kayası)´na  gerçekleştirerek ,bu anlamlı günü daha da anlamlı kılmak istedik. İnşallah ilerleyen yıllarda bu etkinliği 1923 kişi ile de gerçekleştirmek nasip kısmet olur.

Bu tür etkinlikler sayesinde öğrencilerimiz ile bütünleşerek.Vatan sevgisini ,doğa sevgisi ile birleştirip;Manen  inançlı ,fikren ve fiilen Cumhuriyet´e sahip çıkacak ,Atatürk´ün izinde pırıl pırıl sportif bir Türk gençliği oluşturmayı amaçlıyoruz.

Bu etkinlikte bizimle beraber olan ve rota liderliğimizi yapan, benimde orta okul yıllarımda öğretmenliğimi yapmış olan değerli emekli öğretmenimiz İsmet Uçar´a , Okul Müdürümüz İsmail Karabıçak´a ve etkinliğimize ulaşım desteği veren Akhisar Belediyesi´ne teşekkürlerimi sunarım.?dedi. Doğa Yürüyüşleri Lideri Emekli Öğretmen İsmet Uçar ise yaptığı konuşmada; ?Ben emekli öretmen İsmet Uçar Akhisar´da parkur öğretmenliği yapıyorum.  Akhisar Ticaret Lisesi Müdürü ve Beden Eğitimi Öğretmeni  Özgür bey´in çağrısıyla Akhisar´daki Ticaret Lisesi öğrencilerine Gördes Şahin Kaya´yı rehberlik yaparak parkuru gösterdim,  kendileri ile mutlu bir gün geçirdim. Bugün 29 Ekim  Cumhuriyetin ilanı ile Cumhuriyeti yaşatmak hepimizin görevi olduğunu düşündün ve tüm öğrenciler ile güzel bir gün geçirdim. Kendilerine bana bu imkanı verdikleri için Ticaret lisesi yöneticilerine teşekkür ederim ? dedi. Akhisar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Karabıçak ise konuşmasında; ?Akhisar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  ekibi olarak Cumhuriyetimizin 95 yılının etkinlikleri adına bugün bir doğa yürüyüşü organize ettik. Bu organizasyon okulumuzda 3 yıldır devam ediyor, bu organizasyonlar bundan sonraki yıllarda da devam edecek. Bu doğa yürüyüşümüzün amacı  öğrencilerimizin doğa ile tanışmasını buluşmasını  sağlamak  bu süreçte bize eşlik eden İsmet Uçar hocama kılavuzluk ettiğinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu organizasyon yöneticisi Özgür Morbel´e teşekkürlerimi sunuyor,  gelecek yıllarda da bu organizasyonun tekrarlanmasını diliyorum hep beraber bu organizasyonların peşinde olacağız? dedi.

 ŞAHANKAYA(ŞAHİNKAYASI)

Akhisar - Gördes ararsındaki alanda 1000 m. Yükseklikteki görkemli Şahankaya, tüm bölgeye egemen olan ve birçok tarihi olayı yaşamış bir ilkçağ kalesini barındırmaktadır. Çıkısı son derece güç olan kaya özellikle dağcılar açısından önemli bir spor alanı . Şahankaya ´ya ünlü Osmanlı gezgini Evliya Çelebi´nin de çıktığı bilinmektedir.

 

 

 


Haber Kaynak : haber merkezi


TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP

AKHİSARSPOR BERABERE KALDI

MANİSA BBSK’DEN AKHİSAR BELEDİYESPOR’A DESTEK

50 YAŞ MASTERLARDAN AKHİSARSPOR’A ZİYARET

ORYANTİRİNG İL BİRİNCİLİĞİNDE ZEYNEP GÜLİN ÖNGÖR MTAL İMZASI

YENİŞEHİRLİOĞLU AVRUPA ŞAMPİYONU AKTÜRK’Ü MİSAFİR ETTİ