AKHİSAR GENÇLİK VE SPOR İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE ÜCRETSİZ YÜZME KURSLARI BAŞLIYOR?

AKHİSAR GENÇLİK VE SPOR İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE  ÜCRETSİZ  YÜZME KURSLARI BAŞLIYOR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında, ilçemiz Merkez Şehir Stadında kurulan portatif yüzme havuzunda Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesince ücretsiz yüzme dersleri başlıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında, ilçemiz Merkez Şehir Stadında kurulan portatif yüzme havuzunda Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesince ücretsiz yüzme dersleri başlıyor.

Merkez Şehir Stadına kurulan portatif yüzme kurslarına, 2005-2013 doğumlu çocuklarımız katılabilecek.

Yüzme kursuna Merkez Spor Salonunda öğrenci kayıtları alınmakta olup, yüzme antrenörleri Fırat ÇELER, Yeşim HALİS ve Cankurtaran Serkan AKKUŞ tarafından eğitimler verilecek.

Akhisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin OKTAY yaptığı açıklamada Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Muharrem KASAPOĞLU ?Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi´nde100 günde 100 bin kişiye yüzme hedefi koyduklarını ve kısa sürede bu hedefin üzerine çıktıklarını, 2020 sonuna kadar 1 milyon kişiye yüzme öğreteceğiz. diyerek projeye start vermiştir.  İlçemize de bu proje kapsamında portatif yüzme havuzu kısa sürede kurulmuş olup, öğrencilerimize hizmet vereceğiz. Ayrıca çocuklarımızın sağlığı için gerekli tüm önlemleri aldık, 2021 yılı Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında ise yüzme kurslarına daha donanımlı bir şekilde hazırlanacağız dedi.

 

HİJYEN ÖNCELİK

Akhisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce günlük havuz hijyenin sağlanması amacıyla Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlarla suyun her gün klor ve PH değerleri düzenlenirken, yosun önleyici çözeltici kullanılacak.

Kurs saatleri arasında en az 30 dakika süre verilecek. Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak her parkura 3 kişi olacak şekilde 15 kişi aynı anda havuzdan yararlanabilecek.

Kursiyerlerin ayaklarında mantar oluşmaması amacıyla ayak dezenfektanı teknesi havuz girişine konulurken, pazar günleri de havuz içi ve çevresinde genel temizlik çalışması yapılacak.

Sınırlı sayıda öğrenci kayıtları alınacak olan yüzme kursu kayıtların tamamlanması ile birlikte start verecek.


Haber Kaynak : haber merkezi


TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP

AKHİSARSPOR BERABERE KALDI

MANİSA BBSK’DEN AKHİSAR BELEDİYESPOR’A DESTEK

50 YAŞ MASTERLARDAN AKHİSARSPOR’A ZİYARET

ORYANTİRİNG İL BİRİNCİLİĞİNDE ZEYNEP GÜLİN ÖNGÖR MTAL İMZASI

YENİŞEHİRLİOĞLU AVRUPA ŞAMPİYONU AKTÜRK’Ü MİSAFİR ETTİ