AKHİSAR-GÖRDES SOL SAHİL SULAMASI PROJESİ´NDE ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

AKHİSAR-GÖRDES SOL SAHİL SULAMASI PROJESİ´NDE ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

PROJE İLE 50 BİN 400 DEKAR ZİRAİ ARAZİ MODERN SULAMA SİSTEMİNE KAVUŞACAK?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Akhisar Ovası´nın suya hasretini bitirecek olan sulama tesisi çalışmalarına hızla devam ediyor. Bu çerçevede Manisa´da inşa edilen Akhisar-Gördes Sol Sahil Sulaması Projesi ile toplam 50 bin 400 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.

 Akhisar Ovasına Bereket Akacak

Yöredeki münbit toprakları suyla buluşturacak olan Akhisar-Gördes Sol Sahil Sulaması Projesi ile 50 bin 400 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak. Yüzde 87 fiziki gerçekleşme sağlanan projede bugüne kadar 16 bin 400 dekarlık zirai araziye su verildi. Yıl sonuna kadar ise toplam 22 bin 500 dekar zirai alanın sulamaya hazır hale getirilmesi hedefleniyor.

Akhisar-Gördes Sol Sahil Sulaması Projesi ayrıca Akhisar´ın yanı sıra Gölmarmara ve Saruhanlı İlçeleri ile Saruhan´ın 8 mahallesini de kapsıyor.

Ülke Ekonomisine Yıllık 23 Milyon Lira Katkı Sağlanacak

Toplam 159 kilometre borunun döşeneceği Akhisar-Gördes Sol Sahil Sulaması Projesi´nde çalışmalar hızla devam ediyor. Proje tamamlandığında üreticinin cebine 2017 rakamları ile dekar başına 448 lira daha fazla para, ülke ekonomisine ise her yıl 23 milyon 895 bin lira katkı sağlanacak.

Hizmete alacakları proje ile 50 bin 400 dekar zirai araziyi Gördes Barajı´nın suyu ile buluşturacaklarını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ?DSİ tarafından inşa edilen ve edilecek olan sulama tesisleri ile Manisa´da sulanmadık arazi bırakmayacağız. Topraklarımız suya doyacak, ürün çeşitliliği artacak ve çiftçilerimizin yüzleri gülmeye devam edecek? dedi. 


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”