AKHİSAR MÜFTÜLÜĞÜDEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

AKHİSAR MÜFTÜLÜĞÜDEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

Akhisar Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Akhisar Şubesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği ?yükseköğrenim öğrenci yardımı? bu yıl da 186 öğrenciye ulaştırıldı.

Akhisar Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Akhisar Şubesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği ?yükseköğrenim öğrenci yardımı? bu yıl da 186 öğrenciye ulaştırıldı.

Akhisar´da ikamet edip her hangi üniversitede okuyan veya Akhisar´da yükseköğrenim gören öğrencilerden belirlenen şartlara haiz 186 öğrenciye bir defaya mahsusu olmak üzere 500 TL öğrenim yardımı yapılıp öğrencilerin hesaplarına yatırıldı.

 

Akhisar Müftüsü Mahmut Sami TÜRKMENOĞLU yaptığı açıklamada şöyle dedi;

Her zaman sosyal içerikli din hizmeti sunma gayreti içerisinde bulunan müftülüğümüz Akhisar´ın hayırsever insanlarının yapmış oldukları hayırların ve bağışların hem dini açıdan hem de sağlamış oldu fayda açısından en uygun şekilde gerçekleşmesi amacıyla hayırseverlerle öğrencilerimizi bu manevi köprü ile birleştirdi. Bir önce ki yıl da yaklaşık 100 öğrenciye bu hedef doğrultusunda yardımda bulunulmuştu. Bu durum hayırseverlerin güvenini ve daha çok hayır yapma heyecanını artırdı. Bu vesileyle geçen yıla orana bağışlar iki katına arttı. Dolayısıyla öğrenim yardımı talebinde bulunan öğrencilerin %95´ine öğrenim yardımında yapma fırsatı doğdu.

2019 Yılı içerisinde Akhisarlı hayırseverler ile ihtiyaç sahibi arasında köprü vazifesi çerçevesinde hayırseverlerin yapmış olduğu mali ibadetlerin dini anlamda en uygun yerlere ulaştırılması amacıyla düzenlenen kampanyada 15 Ağustos 15 Eylül tarihleri arasında alınan müracaatlar komisyon tarafından değerlendirildi. 205 öğrencinin müracaat ettiği kampanyada belirlenen şartları haiz 186 öğrenciye bir defaya mahsusu olmak üzere 500 TL öğrenim yardımı öğrencilerden alınan ilgili banka hesaplarına 30 Eylül tarihi itibariyle yatırıldı.

Sosyal sorumluluk kapsamında Akhisar Müftülüğü olarak  2019 yılı ramazan ayında ?Bir Yetimi de Siz Sevindirin? Sloganı ile Akhisarlı Hayırsever ile ihtiyaç sahibi Akhisarlı öğrenciler arasında infak köprüsü kurmuş hayırseverlerin destekleri ile yaklaşık 1000 (Bin) ihtiyaç sahibinin Elbise, ayakkabı ve bir takım giysi gereksinimlerini karşılamıştık. Bu projenin halkımız arasında görmüş olduğu yoğun ilgi yükseköğrenim öğrencilerine yapılan öğrenim yardımı kampanyasında da kendini göstermiş hayırseverler Türkiye Diyanet Vakfı Akhisar Şubesine yoğun teveccüh göstermişlerdir. 

Türkiye Diyanet Vakfına olan güvenlerinden yıl boyunca bizlere destek vererek sosyal köprü vazifesi görmemizi sağlayan Akhisar halkına bağışlarından dolayı teşekkür ediyor bu ve benzeri kampanyalara desteklerinin devamını bekliyor öğrencilerimize vatana millete hayırlı birer evlat, İslam´a yaraşır bireyler olmaları temennisiyle öğrenim hayatlarında başarılar diliyoruz

   

Haber Kaynak : erhan çelik


MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ