AKHİSAR TEMA CUMHURİYET MTAL´DE ÖĞRENCİLER İLE BULUŞTU

AKHİSAR TEMA CUMHURİYET MTAL´DE ÖĞRENCİLER İLE BULUŞTU

TEMA VAKFI Akhisar Temsilcisi Halime Tanrıverdi ve gönüllü eğitmen Esra Demirci, Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde seminer verdi.

TEMA VAKFI Akhisar Temsilcisi Halime Tanrıverdi ve gönüllü eğitmen Esra Demirci, Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde seminer verdi.

Okul Müdür Yardımcısı Figen Taran ve Beden Eğitimi Öğretmeni Özgür Morbel´in karşıladığı Akhisar Tema Vakfı Gönüllüleri öğrenci ve öğretmenlere seminer verdi.

Seminerde bilgi veren TEMA Gönüllü eğitmen  Esra Demirci;

- Ülke topraklarımızı tehdit eden erozyon ve çölleşme tehlikesine dikkat çekmek ve bu mücadelenin bir devlet politikası haline gelmesine katkı sağlanması,

- Toprakla birlikte dünya üzerindeki ekosistemi oluşturan su, orman, biyolojik çeşitlilik gibi tüm doğal varlıkların korunması ve insan kaynaklı iklim değişikliğine dair politikaların ve toplumsal bilincin oluşturulması için çalışmalar yapmak,

- Kendiliğinden yetişen doğal ormanları korumak, ağaçlandırma çalışmaları yaparak topluma ağaç sevgisi aşılamak,

- Tarım alanları, çayır ve meraları korumak, geliştirmek, amacı dışında kullanılmasını önlemek,

- Doğal varlıkların korunması ve doğru şekilde yönetilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasına öncülük etmek, destek vermek, hakkında detaylı bir bilgi paylaşımı gerçekleştirdi.

 

Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı (Tema vakfı)Akhisar Temsilcisi Halime Tanrıverdi,

Bu mücadeleyi ikinci bir istiklal savaşı olarak değerlendiren ve halkın bilinçlenmesi adına bu şekilde savaşan birer gönüllü ordusu olduklarını belirtti. Türkiye çöl olmasın sloganıyla ,genç, yaşlı demeden ekiplerine katılacak duyarlı ve bilinçli bireylere ulaşmayı vazife edindiklerini bildiren Tanrıverdi ,Akhisar´da Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmen ve  Öğrencilerini birer TEMA Gönüllüsüne dönüştürmenin mutluluğunu hep birlikte yaşadığını belirtti.

 

Seminer sonrası TEMA VAKFI Akhisar Temsilcisi Halime Tanrıverdi ve gönüllü eğitmen Esra Demirci tarafındanTEMA Gönüllüsü Beratları ve fidan bağış sertifikalarını,Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ve Türkiye Oryantiring Federasyonuna verilmek üzere Beden Eğitimi Öğretmeni Özgür Morbel´e taktim ettiler.

Beden Eğitimi Öğretmeni Özgür Morbel ?de ; ?TEMA VAKFI Akhisar Temsilcisi Halime Tanrıverdi ve gönüllü eğitmen Esra Demirci hanımefendiler bugün bize müthiş bir sunum gerçekleştirdiler .Kendilerine teşekkürlerimi sunarım .Ayrıca Bizlerde kendilerine küçük bir sürpriz hazırladık. Onlar bize Kırklareli´nde iki fidan armağan ettiler.Biz de kendilerine 300 adet Meşe Palamudu tohumu ve Okul bahçesinde Akhisar Tema -1 Halime ve Akhisar Tema-2  Esra Zeytin fidanlarını armağan ediyoruz? dedi.

 

 

 

 


Haber Kaynak : haber merkezi


AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ

ATSO EKONOMİ KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ

“GELECEĞİMİZE DAİR MÜCADELEMİZ” PROJESİ