Akhisar Ticaret Borsası´ndan Geleneksel İftar Yemeği ve Ödül Töreni !

Akhisar Ticaret Borsası´ndan Geleneksel İftar Yemeği ve Ödül Töreni !

Akhisar Ticaret Borsası her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğini bu yılda gerçekleştirdi. Gülbeyaz´ı Ziyafet Restaurantta düzenlenen iftar programında ödül töreni de yapıldı. Akhisar Ticaret Borsası´ndan Geleneksel İftar programını düzenledi.

Akhisar Ticaret Borsası her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğini bu yılda gerçekleştirdi. Gülbeyaz´ı Ziyafet Restaurantta düzenlenen iftar programında ödül töreni de yapıldı. Akhisar Ticaret Borsası´ndan Geleneksel İftar programını düzenledi.

Akhisar Ticaret Borsasının düzenlemiş olduğu iftar Programına   Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı,  Akhisar Belediye Başkan Yardımcıları Latif Çakmak, , Ömer İşçi, ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Akhisar Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kılınç, Akhisar Ziraat odaso başkanı Ahmet Akboğa,  Ak Parti  İlçe Başkanı İ. Hakkı Şenyiğit, yönetimi, CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahan, yönetimi, MHP Akhisar İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu, yönetimi, ,  Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Öz ve İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Fethi Koç, Akhisar İş Kur Müdürü Yunus Yorgancı, Manisa Akhisar Büyükşehir Koordinatörü Doğan Ensivri  Akhisarda faaliyet gösteren oda başkanları, ve davetliler karıldı.

İftar programında konuşan Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, Borsanın gelişimi ve Akhisar´ın tanıtımı için çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirtti. Alhat konuşmasında, ?Bu akşam güzel Ramazan ayında düzenlediğimiz borsamızın geleneksel iftar yemeği ve ödül törenimize hepiniz hoşgeldiniz. Biz bu dönem zeytincilik ve zeytin ağaçlarımızla ilgili sıkıntılı günler geçiriyoruz Sanayi Bakanımız Faruk Özlü Beyin de dile getirdiği gibi bu sıkıntılı süreçte yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan 80 milyona ve sanatçı dostumuz Tarkana da çok teşekkür ediyoruz.

1700 yaşında Zeytin Ağacımız Var

 Evet bir zeytinci değil ama biz onun için bir zeytin ağacı dikiyoruz artık onu da zeytinci yapacağız. Bizi bir tek tarkan değil tüm 80 milyon destekliyor, öncelikle zeytin ağaçları konusunda Akhisar olarak çok önemli noktadayız, 14 Milyon zeytin ağacımızla sofralık zeytinlerin yeşilinin Yüzde 70´ini siyahının Yüzde 35´ini ürettiğimiz Akhisarda bizim için zeytin ağacının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz, Zeytin ağacı konusu sadece bir zeytincilik değildir Zeytin bizim bir tarihimizdir, bu bizim kültürümüzdür. İlçemizde biliyorsunuz  1700 yaşında bir zeytin ağacımızn olduğunu biliyorsunuz. Zeytin ağacı bir tarihtir, hepimizin sahip çıkması gerekiyordu ki Türkiye bunu çok iyi yapıyor öncelikle herkese teşekkür ederiz. Bu konununda biran önce askıya alınmasını dile getiriyoruz? diyen Alhat sözlerine şçöle devam etti, ?Zeytin ağaçları ile birlikte ileriye doğru bakmak istiyoruz. Zeytin ağaçlarımızın sayısını arttırmakla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Sayın Veysel hocamızla beraber açılan orman arazilerine zeytin ekmek gibi bir projemiz var.

 Zeytinleri Sökmeye Niyetimiz Yok

Sanayi Bakanlarımız izin verirlerse bu alanlara da zeytin ekmek istiyoruz sökmeyede niyetimiz yok,  bugün hava muhalefeti nedeni ile yaptığımız 1 saat 20 dakikalık slayt gösterimizde biraz aksalıklar oldu ama bazı ttarafta bu slaytlarımız gösteriliyor. 4 Yıl boyunc yaptıklarımızdan bahsetmek iyi olurdu ama biz öncelikle yapamadıklarımızdan bahsetmek istiyoruz. Bu 4 yıl boyunca çok çalıştığımız her konuda dile getirdiğimiz zeytine pirim konusuyla ilgili olan çalışmalarımızı başbakanımıza ekonomi bakanımıza tarım bakanımıza her tarafta anlatıp bir türlü hayata geçiremediğimiz bir konu oldu zeytine pirimi malesef dile getiremedik, dile getirdik ama hayata geçiremedik.  Buna devam edeceğiz, Lisanslı depoculukla ilgili de çalışmalarda sofralık zeytinde lisanslı depoculuk yapmak gayet araştırma yapmamız gereken çok zor bir konu çünkü

herkes kendi  zeytinini kendi tuzlamak istiyor herkesin teknikleri kendisinin depolerı var.  Bunu ortaklaşa iyibir çalışma yapmamız gerekiyordu   ama çalışıyoruz, zeytinyağıyla ilgili lisanslı depoculuk yapmak daha kolay önümüzdeki zamanda bunun için çalışıcağız. Yapmamadığımız  konulardan biri lisanslı depoculuktu. Zeytin yağının pirına ları ile ilgili çıkan dedikodularada biraz açıklık getireyim daha önceki başkanımız Emin Demirci başkanımız zamanında hayata projelerini geçiren üzerinde 4 yıl çalışıldıktan sonra devam eden sadece  proje olan Zeytin pirina fabrika tesisi ticaret odamız ile birlikte ortaklaşa yaptığımız bir çok çalışma ankaradaki bütün diplomasiler bütün hepsini aştıktan sonra biz bunun fizipiltesini rakamlarla her seyini getirdikten sonra Bakanlığımızdan gelen şu yazı ile sizler üyelerinizin yapabileceği işleri yapamassınız açıklamalı ve bunu kanunun maddeleri ile anlatmışlarve bizim şirket kurmamıza izin verilmedi.

Zeytin Tüketiminde Projelerimiz Var

 Biz bu yüzden bu işi yapamadık değil durdurmak zorunda kaldık,  ve üyelerimizden bir tanesi sahip çıktı inşaatına da başlıyorlar. Bunun ile ilgil bir çok dedikodular geziyor. Evet çok şükür zeytin denince Akhisar şehrinde beraber zeytinimizi markamızla satmaya başladık, bunları sizler yaptınız, hep beraber zeytinimizi Akhisar adıyla satabilecek duruma geldik,  çünkü Akhisarda sadece zeytin tedarikçiliği yapmıyoruz, zeytin organize tesisimizde açılan Akhisar Organize sanayimizle Akhisarın bir çok beldelerinde yapılan modern zeytin tesisleriyle bu gün zeytin denince Akhisar diyebiliyoruz.

En yakın çalışmalarımızdan bir taneside zeytin tüketiminin arttırmasıyla ilgili çalışmalara başladık. Hep zeytin yağı tüketimini arttıralık zeytinyağı satalım diye çalışmalar yapıyorduk ama Akhisarda biz sofralık zeytin yetiştiriyoruz.Yapmadığımız yeni bir çalışmaya imza atıyoruz, sofralık zeytin tüketimini artırmak ile ilgili çalışmalara başlıyoruz, bu çok kolay bir süreçti ama biz çok zoru başardık, şimdi daha kolay bir yolda yürüyeceğimize inanıyoruz. Biz zeytini sadece türkiyede sofarlarda kahvaltılarımızda kullanıyoruz, yemeklerimizde kullanmıyoruz, Dünyanın tam dışında bir tüketimimiz var, Dünya mutfağına baktığımızda yemeklerde sofralarda makarlarda salatalarda pizzalarda herşeyde zeytin kullanılıyor biz sadece kahvaltıda kullandığımız zeytini artık Canan Karatay hocam ile sağlıklı zeytinli yemekler kitabı adında yeni bir kitap çıkartıp yeni tanıtım şeklimizi Türkiyenin her platformunda biz bunu nasıl yemeklerimizde nasıl zeytin kullanabiliriz bu akşamki zeytinli pilav hoşunuza gitmiştir diye düşünüyorum.

Bayramdan sonra Kiraya vereceğiz

Izgara zeytini konusunda emeği geçen arkadaşlarada ayrıca teşekkür ederim? diyen Alhat konuşmasını daha devam ettirir ike sözlerinin sonuna doğru ise yeni tadilatı yapılan Dombaycı hanının Bayramdan sonra kiraya verilmeye başlanacağınıda belirtikten sonra ? biz gençliğimizn verdiği dinamiklik ilede  Akhisarın  Ankarada yüzü olduk. Artan Tescil miktarları ilede delege sayımızıda arttırıyoruz, Akhisar Ticaret Borsamızın Meclis sayısı önümüzdeki dönemde daha da artacak, bu neden ile sizlere borsamızda gönüllü olarak destek vermek isteyen arkadaşlarımıza da yerimiz var. Yeni dönemde birlikte çalışmak istediğimiz yol arkadaşlarına ihtiyacımız var. Neden gönüllü diyorum  çünkü bazı platformlarda konuşulurken oda başkanları şöyle maaş alıyor, şöyle imkanları kullanılıyor, biz hiç bir şekilde maaş almadık, huzır hakkı almadık Hiç bir şekilde odanın imkanlarını kendimiz için kullanmadıkbunlarıda belirtmek istiyorum.

Yol Arkadaşlarına İhtiyacımız Var

 Bazen unutuluyor yapılanlar o yüzden hatırlatmak istedim. Biz üyelermizin hizmetlerini yapar iek bir telefon kadar yakın olduk herkese bir telefon kadarda yakınız. Bu iftarımızın hazırlanmasında emeği geçen herkese tekekkür ediyor hayırlı akşamlar diliyorum? diyerek sözlerini tamanlayan Alhat ödül alan firmalarada teşekkür etti. Akhisar Ticaret Borsası tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğinin ardından Borsa´ya en fazla işlem hacmi yaptıran firmalara plaket, teşekkür ve takdir belgeleri Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Hava İstihkam Albay   Mehmet Şahin,Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Öz ve İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Fethi Koç tarafından verildi. 

Ödüllerini Aldılar

Keskinoğlu Tav. ve Dam İşl. San. Tic. A.Ş.adın Kürşat Sezer´e Belediye Başkanı Salih Hızlı, verir iken  Hikmet Gıda San. ve Tic. A.Ş. Çandaroğulları Derya Un ve Yem San. Tic. Ltd. Şti proğrama katılamadılar. Hava Meydan Komutanı  İstihkam Albay Mehmet Şahin,  Toprak Zeyt. Zyağı Tar. Ür. Hay. San. Tic. Ltd. Şti Levent Eren´e , Alhatoğlu Zeytincilik Gıda Zirai İlaç ve Tar.Ür. Ltd. Şti adına Mustafa Alhata verdi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil,  Kurtuluş Yağ Tar. Ür. Zeyt. Zyağı Gıda Ltd. Şti adına Kerim Turhan´a  Yemen zeytincilik adına Mustafa Yemen´e, Çelenlioğlu Gıda İnş. Tur. San. Tic. Ltd. Şti adına Seren Çelenlioğlu´na, Ferkay Zeytincilik Ve Tedarik A.Ş. adına Kaya Tura´ya, Meridyen Gıda San. İth. İhr. Ltd. Şti adına Gökhan Birel´e, ödülünü verdi. Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Güngör Zeytincilik Gıd. İth. İhr. San. ve  Tic. Ltd. Şti adına  Ahmet Güngör´e , Ünlü Tar. Ür. Ltd. Şti adına Osman Karayağız´a , Yiğit Zeytincilik Gıda Tar. Taş. İnş. Ve San. Tic. Ltd. Şti adına Zahit Beyazıt´a,  Yıldırım Gıda İnş. Taah. Tic. Ve San. Ltd Şti. Adına Mesut Yıdırı´a,  Zer Salça Kons. Tar. Ür. Gıda A.Ş. adına Mehmet İlgün´e,  Öz Tarım Akar. Ene. San. Ve Tic. Ltd. Şti Kamil Öz´e,  Nesa Erbek Zeyt. Nak. İth. İh. San. Ve Tic. Ltd. Şti adına Erdem Öz´e ödülünü verdi. İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Fetki Koç ise  Metin Eser Zeytincilik adına İsmail Eser´e,  Kervan Gı.İTh.İh.San.Tic.Ltd. adına Celal Yaz´a, Yeniçağ Gıda San. Tic. A.Ş. adına Ali İhsan Teceren´e, Çolban Zeytincilik Gıda Tar. Ür. Ltd. Şti  adına Bülent Çolban´a, Fatih Mehmet Başaran, Karabulut Pam. Çırçır San. Tic. Ltd. Şti adına Müge Derviş´e, Mesnevi Gıda İnş. Hasy. Teks.Mob. adına Şebnem Topaç´a, Yeşil Siyah Zeytin Ve Gıda adına Rıdvan Kahraman´a, Acemoğlu Gıda San. Tic. An. Şti. adına Emre Koğuzoğu´ya ve Volkan Zeytin San. Tic. Ltd. Şti.adına Kaan Ansal´a ödülünü verdi.

 


Haber Kaynak : erhan çelik


AKHİSAR’DA 23 NİSAN COŞKUSU

AKHİSAR’DA 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANACAK

AKHİSAR’DA 23 NİSAN KUTLAMALARI BAŞLADI

ASAYİŞ VE GÜVENLİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ