AKHİSAR´A BAKANLARDAN YATIRIM YAĞMURU

AKHİSAR´A BAKANLARDAN YATIRIM YAĞMURU

Akhisar´a 31 Mart yerel seçimleri öncesi incelemelerde bulunmak üzere Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank; Akhisar´ı ziyaret etti.

Akhisar´a 31 Mart yerel seçimleri öncesi incelemelerde bulunmak üzere Gençlik ve Spor BakanıDr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Sanayi ve Teknoloji  Bakanı Mustafa Varank; Akhisar´ı ziyaret etti. Akhisar Organize sanayinde konuşan bakanlar Akhisar´a yatırım üstüne yatırım yapılacağını duyurarak müjde verdiler. Organize sanayinde Cuma namazından sonra KAR-YER´de  düzenlene öğle yeminde ilk olarak konuşan Gençlik ve Spor BakanıDr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu;

?Cumhurbaşkanlığımız liderliğinde inanılmaz gelişmeler yaşandı.Her şeye rağmen tüm kumpaslara rağmen yine bizler Cumhurbaşkanlığı önderliğinde üretmeye, taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz. Siz değerli sanayicilerimiz ve emeğini alın terini ortaya koyan kıymetli kardeşlerimiz çok önemli bir paya sahip. 31 Mart gerçekten önemli bir süreç.Sadece yerel yönetimleri seçmeyeceğiz. Maalesef bu seçimlerde ülkemizin tökezlemesini isteyen bir takım odaklar var. Ne yaparlarsa yapsınlar her zaman milli irade halkın iradesi galip geldi. Yine inşallah 31 Mart´ta da milli irade kendini ortaya koyacak.Bütün kirli odaklara halkımız cevap verecek.Sporda da gençlerimizin önünü açacağız. Seçim sürecini atlattıktan sonra bizleri çok daha iyi günlerin beklediğini de ifade etmek istiyorum.?dedi. Sanayi ve Teknoloji  Bakanı Mustafa Varank ise konuşmasında Akhisar´ın  organize sanayi daha da gelişeceğini belirterek sözlerine şöyle devam etti.

?17 yıldır aynı şevkle çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Her bir ilimizin potansiyelini daha da ileri taşımak adına çok önemli gayretlerimiz var.Manisa sanayisi sunduğumuz destekleri kullandı ve gelişti.17 yılda bin beş yüzün üstünde firmaya teşvik belgesi vererek 24 milyon liralık sabit sermaye yatırımını destekledik. Akhisar´da da bir buçuk milyar liranın üstünde.  Bu sayede Akhisar ve Manisa büyüdü ve güçlendi. Teşvikler sayesinde 65 bin kişiye yeni iş imkanları oluşturduk.Kobilere desteklerini sürdürdük.16 bin vatandaşımıza girişimcilik eğitimi verdik. Manisa ya iki OBS kurduk. Sanayi sitelerimizin sayısını ondan on ikiye çıkardık.Akhisar´da 26 proje ile 5 milyon aktardık.önümüzdeki dönemde Akhisar´da  zeytin ve zeytinyağı üretimi yaşam   laboratuarı araştırma konusu olarak belirledik amacımız zeytinimizi Dünya pazarlarında bir marka haline gelmesi. Kendin yap atölyesi kuracağız. Kodlama vb konularda becerilerini arttırmak istiyoruz. Şehrimizin hem sanayide hem tarımda gelişmesi bizim için önemli. Elimizden gelen desteği vereceğiz. Şehrimizin olmazsa olmazı genel ile yerelin uyumu. Akhisar uzun süredir bizlerle uyumu yakaladı. Akhisar ismini tüm Türkiye´ye öğretmiş bir isim Akhisarspor ile Hüseyin Eryüksel.Eryüksel´in tüm projelerinin arkasındayız.Desteklerinizi istiyorum. Manisa ve tüm ilçelerde Cumhur İttifakına destek istiyorum.  Bakanların organize sanayindeki ziyaretlerine  Manisa Valisi  Ahmet Deniz, Ak parti Manisa Milletvekilleri, Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Cumhur İttifakı´nın adayı ve meclis üyeleri ile birlikte iş adamları katıldı.


Haber Kaynak : erhan çelik


BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU