GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

AKHİSAR´A TAT KATANLAR

AKHİSAR´A TAT KATANLAR

?HAYALLERİMİZDE TATLANDI?

Akhisar´ın markalaşan ve tatlı denilince ilk akla gelen işletmelerden ?Remzioğulları Pastanesi? sahiplerinden Özgür Güngör, Gazetemiz Altıeylül´e özel röportaj verdi. Tatlıcılık sektörüyle tanışmalarından hayallerine, gelecek nesillere tavsiyelerinden yaşadıkları zorluklara değindiğimiz röportajımıza girişimiz, işletme sahibinin kendisini tanıtmasıyla başladı. Pandemi sürecinden de bahsettiği konuşmasında işletme sahibi ?Ben Özgür Güngör. Remzioğulları Pastanelerinin, ağabeyim Okan Güngör ile beraber işletmeciliğini yapıyoruz. Doğma büyüme buralıyım, bu toprakların insanıyım. Yaklaşık olarak 25 yıldır meslek içinde fiilen çalışıyorum ve nasipse çalışmaya devam edeceğim. Şehir içinde ve şehir dışında çalıştığım ve bu süre zarfında ustalarımdan öğrendiklerimi uygulamaya, yeni nesillere de aksetmeye çalışıyorum. Bizim için olmazsa olmazların başında temizlik ve işini severek yapmak geliyor. Bu işe başlama sebebimde ağabeyim sayesinde oldu. Babam lokantacılık sektöründen gelmeydi,  ağabeyim Okan Güngör´se tatlıcılık sektörüne yöneldi. Sonuçta aynı sektörün farklı alanlarından birisiydi. Tercihimiz tatlıcılık üzerine oldu ve böyle devam etti. Bu yönde ilerlediğimiz için mutluyuz, işimizi severek ve isteyerek yapıyoruz.

İLK USTAM AĞABEYİM

Benim ilk ustam ağabeyim oldu. O 1990 yılında başladı bu sektöre, bende 1995 yılında bu sektörle tanıştım. Hayallerimiz, hedeflerimiz vardı ve bu hususta uzun yıllar sabırla çalışıp, uykumuzdan feragat ettik. Şimdi istediğimiz konuma geldik diyebiliriz, tabi ki daha farklı planlarımızda var. Yok değil, işlerimizi büyütmeyi, hizmet sektöründe markalaşmış ismimizi daha da yükseklere taşımayı istiyoruz. Tekrar hizmet sektöründe farklı alanlarda da işletmeler açmayı ve orada da markalaşmış ismimizle devam etme niyetindeyiz.

İŞ HAYATINDAKİ ZORLUKLAR

İş hayatındaki zorluklardan bahsetmek gerekirse; zorluk demeyelim aslında ona. Hayatı öğretmeye çalıştılar bize. Tabi o zamanlar anlamıyorsunuz. Bazı şeylerin farkında değilsiniz ama sonra yaşınız ilerlediğinde ve bu konuma geldiğinizde, ustalarımızın bize neler anlatmak istediğini daha iyi anlıyoruz. Bu zamanlarda onların bize vermiş olduğu öğütlerin aslında çok değerli olduğunu yeni yeni anlıyoruz. Şimdi yanımızda çalışanlara bizde bu bilgi birikimleri aktarmaya çalışıyoruz. Yaşları ilerlediğinde bizlere hak vereceklerini biliyoruz ama inşallah ne demek istediklerimi anlarlar şimdiden.

2005 YILINDAN BU YANA

Remzioğulları Pastanesi 2005 yılından bu yana fiilen çalışmaya devam ediyor. Eylül ayıydı, yaklaşık 15 sene oldu. Öncesinde bir ortaklık olayımız vardı. Bu işe ilk merkez çarşıda başladık, 15 yıl önce açtığımız ve halen çalışmaya devam eden ilk mekanımız. Orası içinde farklı tasarımlar vesayre düşünüyorduk ama malum sit alanı içerisinde pek değişim yapamıyorsunuz. Şimdi de Stadyum yolu üzerinde bulunan ikinci mekânımızı açtık. Tatlı ve dondurma ile iyi bir ivme yakaladık. Kış sezonunda özellikle dondurma da güzel satış yaptık. Kışın da tatlı satışlarımızın iyi olacağını düşünüyoruz.

EN ÖNEMLİ İLKEMİZ TEMİZLİK

Bizim için en önemli ilke tabiki de temizlik. İkinci ilkemiz ise tatlandırıcılara ürünlerimizde yer vermemek. Gıda boyalarını dahi ürünlerimizde kullanma yanlısı değiliz. Bana göre tabiki de ilk önemli şey titizlik ve temizlik. Onun dışında ürünü ortaya koyarken itinalı yapıp en iyisini ortaya koymak istiyoruz. Hem imalatta hem satışta her alanda varız. Fabrikadan halka deyimini imalattan halka olarak değiştirdik. Bu mahallede dondurma dendiğinde ilk akla gelen yer olduk. Katkı maddesi kullanmadan süt ve meyveyle üretim yapmamız bizi bu yönde öne çıkardı diye düşünüyoruz. Çarşıda da özellikle tatlı satışlarımız iyi durumda. Her üründe hemen hemen iyi olduğumuzu ve tercih edildiğimizi düşünüyoruz. Baklava, yaş pasta, dondur gibi üretimler yapıyoruz.

KIŞA YÖNELİK PLANLARIMIZ

Kışa yönelik planlarımız arasında dondurmayı da tezgâhımızdan kaldırmayıp tatlı üzerinde satışına devam etmeyi düşünüyoruz. Özellikle ekmek kadayıfında kaymak ve dondurma ikilisini birleştirip olmazsa olmaz haline getirmeyi planlıyoruz.

PANDEMİ SÜRECİ ETKİSİ

Pandemi döneminde mekanımızın açılışı gerçekleşti. Bizi pek etkiledi diyemiyoruz ama bu arada çarşı içindeki mekanımızı da yeniden dizayn etme ve daha temiz daha refah görünüme kavuşturma fırsatı elde ettik. İnşallah kısa sürede biter ve piyasa yeniden eski günlerine geçiş yaşar diye düşünüyoruz. Bunun üzerine temizlik anlamında elimizden geleni tekrar yapmaya devam ediyoruz. İmalathanemizde maskesiz, eldivensiz girişi yasakladık. Gıda çarşısında imalathanemiz bu arada. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz kısaca.

GENÇ NESİLLERE TAVSİYELER

Bizim arkamızdan gelen genç nesillere vereceğimiz tavsiyelerin başında inanmak gelebilir. Öncelikle inanacaklar. Biz ufak yaşta babamızı kaybettik. Hayallerimizde, hedefimiz de bir gün bir iş yeri açmak vardı. Buna çok inandık ve başardık. İnsan istedikten sonra her şeyi yapabiliyor. İnanç, azim, istek, hayal kurmak ve kaliteli üretim sonrasında hayalleriniz gerçekleşebilir. Bu konuda maddiyatın tabiki de etkisi var ama tamamen onun üzerine kurulu diyemeyiz.? dedi.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”