KÜLTÜR SANAT

KÜLTÜR SANAT Haberleri

Akhisar´da 19 Mayıs Coşkusu

Akhisar´da 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs günü hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları gecikmelide olsa Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde kutlandı.

19 Mayıs günü hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları gecikmelide olsa Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde kutlandı.
Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde yapılan 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Hasan Hüseyin Oktay´ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.Oktay konuşmasında;´Temeli 19 Mayıs´ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan Milli Egemenlik ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, 15 Temmuz´da hepimizin yakınan yaşadığı hadisede de olduğu gibi çarenin ancak ve ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan Milli İrade yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk´ün 19 Mayısı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayalım ki; her 19 Mayıs´ı Samsun´dan, elden ele Ankara´ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Unutmayınız ki; ?Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Sözde değil, bu özde duygularla, Büyük Önder Gazi Mu Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarım se seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, siz gençlerimizin bayramını can-ı gönülden tebrik ediyorum´ dedi.
Kutlama Programı okul öğrencilerinden Sema Aşkın´ın ´Bandırma Vapuru´ adlı şiiri ile devam etti. 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına özel düzenledikleri rap şarkısını seslendirmelerinin ardından,Akhisar Halk Eğitim Merkezin açtığı Akhisar Geçlik Merkezi Halk Oyunları ekibi,halk oyunları antrenörü Samet Gögen eğitmenliğinde yaklaşık 10 dakikalık göz dolduran bir halk oyunları gösterisi sundular.
Akhisar´daki lise öğrencileri çeşitli spor müsabakalarında aldıkları başarıları nedeniyle Akhisar Kaymakamı Kaan Peker,Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hv. İs. Albay Mehmet Şahin,Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı´nın elinden kupa ve madalyalarını aldılar.
Programın sonunda tören alanına kurulmuş olan yarışma alanında hünerlerini sergilediler.
Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hv. İs. Albay Mehmet Şahin,Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Burak Kocaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mete Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Hasan Hüseyin Oktay,Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Erdem, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Haber Kaynak : semih gürmen


İLKNUR KULOĞLU, İLK IŞIK KİŞİSEL SERGİNİ AÇTI

MASKİ VE MİLLİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİNDE ÖĞRENCİLER AKHİSAR AAT’Yİ GEZDİ

AKHİSAR KENDİN YAP ATÖLYESİ YARIYILDA YOĞUN ÇALIŞTI

ROBOTİK KODLAMA ÖĞRENDİLER

AKHİSAR’DAN DAĞILACAK

AKHİSAR'DA EDEBİYAT RÜZGARI: YAZARLAR İMZA GÜNÜNDE BULUŞTU

AKHİSAR'DA “ESARETTEN ÖZGÜRLÜĞE” TİYATRO OYUNU BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI