AKHİSAR´DA ANKARA KATLİAMININ 3.YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

AKHİSAR´DA ANKARA KATLİAMININ 3.YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

Akhisar´da KESK Bileşenleri, 10 Ekim´de Ankara yaşanan katliamının 3´üncü yılında Demokrasi, Özgürlük ve Barış Yanlıları, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi Öğretmenevi önünde10 Ekim´de Ankara yaşanan katliamının 3´üncü yılında KESK Bileşenleri, Demokrasi, Özg

Akhisar´da KESK Bileşenleri, 10 Ekim´de Ankara yaşanan katliamının 3´üncü yılında Demokrasi, Özgürlük ve Barış Yanlıları, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi Öğretmenevi önünde10 Ekim´de Ankara yaşanan katliamının 3´üncü yılında KESK Bileşenleri, Demokrasi, Özgürlük ve Barış Yanlıları, katıldığı basın açıklamasında, "Ankara´yı Unutma, Unutturma","Katiller Halka Hesap Verecek" diyerek yapılan basın açıklamasını Eğitim-Sen Akhisar İlçe Temsilci Başkanı Engin Şengül okudu.

Eğitim-Sen Akhisar İlçe temsilci başkanı Engin Şengül´ün okuduğu basın açıklamasında;

?10 Ekim Ankara Katliamının Yıl Dönümünde Barış Güvercinlerimizi Anıyoruz
 Türkiye tarihinin en acımasız, en vahşi katliamlarından biri olan 10 Ekim Ankara katliamının üzerinden üç yıl geçti. Ülke tarihinin en acımasız katliamının üzerinden üç yıl geçmiş olmasına rağmen, kalbimizdeki acı ve yüreğimizdeki sancı ilk günkü gibi tazeliğini koruyor. 10 Ekim 2015 tarihinde, Türkiye´nin dört bir yanından sadece barış istemek için, kamu emekçilerinin, işçilerin, halkların barış özlemlerini haykırmak, geleceğe dair umutlarını yaşatmak için, ?Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi!´ demek için Ankara´daydık. Tek amacımız ülkemizin içine sürüklendiği baskı, şiddet ve kaos ortamına karşı emekten, barıştan ve demokrasiden yana güçlü bir ses vermekti.

10 Ekim 2015´te ölüme karşı ısrarla yaşamı savunanlar, ?Artık kimse ölmesin´ diye haykırırken, Ankara´ya kadar göz göre göre gelen IŞİD canileri tarafından patlatılan canlı bombalarla vahşi bir katliamın kurbanları oldular. Her birimiz annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik. Katliam sonrasında emniyet güçlerinin yaralıları hedef alan şiddeti ve biber gazlı saldırısı çok sayıda arkadaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Saldırı sonrasında 500´ü aşkın arkadaşımız yaralanırken, halen çok sayıda arkadaşımız farklı organ kayıplarına uğrayarak hayatını sürdürmeye çalışıyor.

Siyasi iktidarın 10 Ekim´de yaşanan katliamın üzerini örtmek için yoğun çaba harcaması, olayda ihmali bulunan kamu görevlilerinin somut delillere rağmen yargıdan kaçırılması ve bugüne kadar kaybettiğimiz canlarımızı anmamıza bile polis şiddeti ile yanıt verilmesi, 10 Ekim katliamının asıl failleri hakkında yeterince ipucu vermektedir.

10 Ekim katliamını planlayarak yapanlar da, önceden haber aldıkları halde hiçbir önlem almayıp, katillerin arkasındaki güçlerin ortaya çıkmasını engelleyenler de bellidir. Katiller tespit edilmiş ancak, katliamın yaşanmasında ihmali olanlar, katliamı önleyebilecekken, kılını kıpırdatmayanlar hala görevlerinin başındadır.

Siyasi iktidarın 10 Ekim katliamında asıl sorumluların hesap vermesini engellemek için attığı bütün adımlara rağmen emek, barış ve demokrasi mücadelemizden geri adım atmayacağımız bilinmelidir. Katliamın tüm sorumluları yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar öfkemizi diri tutacak, katliamın unutturulmak istenmesine asla izin vermeyeceğiz.

10 Ekim 2015´den bu yana yaşadığımız acı çok büyük ve tarifsizdir. Üç yıl içinde ne yüreğimizdeki acı, ne de öfkemiz dinmemiştir. Türkiye´nin en kanlı katliamlarından birisi olan 10 Ekim katliamının insani değerlerini yitirmemiş milyonlarca insanın yüreklerini yaktığını, içini acıttığını biliyoruz.

Türkiye, uzun süreden beri yoğun bir şiddet ve baskı ikliminde yaşamaktadır. 10 Ekim Katliamı, içinde bulunduğumuz baskı ve korku rejimine giden yolda en önemli ve trajik sembollerden biri olarak tarihe geçmiştir. Ülkemizin bu karanlıktan kurtulması, başta 10 Ekim olmak üzere o dönemde birbiri ardına yaşanan kitlesel katliamlarla hesaplaşılmasıyla  mümkündür. Bu hesaplaşama, yitirdiğimiz arkadaşlarımıza ve ailelerine karşı en büyük sorumluluğumuzdur. Yoldaşlarımızı kaybetmiş olmamız,onların inandıkları değerleri, uğruna can canlarını verdikleri barışı kazanmak için mücadele görevini bizlerin, hepimizin omuzlarına yüklemiştir. Üzerinden ne kadar süre geçerse geçsin, 10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, asıl sorumluların korunmasına ve yaşananların üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğimiz bilinmelidir. Her dönem iktidarın hedefinde olan emek, barış ve demokrasi savunucuları olarak, ayrım yapmaksızın herkesin eşit haklar temelinde, barış içinde bir arada yaşamsı için ölümlü değil, yaşamı ve yaşatmayı ısrarla savunmaya devam edeceğiz. Bizleri korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlar, ne kadar saldırsalar saldırsınlar, yılmayacağız ve katilleri asla affetmeyeceğiz. 10 Ekim Ankara katliamında kaybettiğimiz yoldaşlarımızı asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Demokrasi, özgürlük ve barış yanlıları olarak 10 Ekim 2015´te kaybettiğimiz barış güvercinlerini büyük bir özlemle anıyor, mücadelelerini ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.?dedi.

 

 


Haber Kaynak : erhan çelik


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”