AKHİSAR´DA EĞLENCE MEKANLARI VE TEKEL BAYİİLERİNE YILBAŞINDA SIKI DENETİM

AKHİSAR´DA EĞLENCE MEKANLARI VE TEKEL BAYİİLERİNE YILBAŞINDA SIKI DENETİM

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yılbaşında Akhisar ilçe genelindeki alkollü içki denetimlerini gerçekleştirdi.

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yılbaşında Akhisar ilçe genelindeki alkollü içki denetimlerini gerçekleştirdi. 
Akhisar´da yapılan denetimler kapsamında alkollü içki toplu tüketim ve satış yerlerine denetimler gerçekleştirildi. Denetimlere ilçe müdürlüğünde görevli 3 ekip katıldı. Denetimlerde asgari teknik ve hijyenik koşullar kontrolünün yanı sıra kaçak ve sahte ürünlere yönelik etiket ve bandrol kontrolleri yapıldı.
Gerçekleştirdikleri denetimlere dair bilgiler veren İlçe Müdür Vekili Mehmet Ali ÜNVERDİ, "Alkollü içkilerin denetimi İl ve İlçe Müdürlüğümüz kontrol görevlileri tarafından 5996 sayılı Kanun çerçevesinde, Türk Gıda Kodeksi Distile Alkollü İçkiler Tebliği kapsamında üretim, dağıtım, depolama ve satış aşamalarında yapılmaktadır. Denetimlerimiz; rutin denetimler, bakanlık programları, savcılığın talimatları, Emniyet Müdürlüğünün, Maliyenin ortak denetim talepleri, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanununa göre Alo Gıda ve diğer kanallardan gelen şikayet/ihbar denetimleri olarak gerçekleştirilmektedir. Alkollü içki sunumu yapan restoranlar gibi toplu tüketim yerlerinde saklama ve sunum koşullarının denetimi yapılmakta, sunulan içkilerin sahte olup olmadığı sorgulanarak geriye doğru izlenebilirlik kontrolü de dahil olmak üzere tüm kontrolleri yapılmaktadır. Denetimlerde etiket kontrolü, bandrol kontrolü veya numune alınarak analiz sonucuna göre değerlendirmeler yapılmaktadır. Etiket kontrolünde Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliğine uygunluk aranır. Bandrol kontrolünde ise TAPDK ´nın sağladığı denetim cihazları ile içkinin sahte olup olmadığı denetim esnasında hemen değerlendirilir. Ayrıca, alkollü içki satışı gerçekleştiren toptan ve perakende iş yerlerinin TAPDK izin belgelerini vermek ve bunların vize işlemlerini yapmak görevi de TAPDK adına kurumumuza verilmiştir? dedi.

Kaçak içki ile ilgili bilgi veren konu uzmanları, ?Vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. İçkinin sahte veya kaçak olduğunu anlamakta kokusu, rengi ve tadı fikir vermeyeceği için tüketicinin ürün satın alırken ambalaj üzerindeki etiket bilgilerine mutlaka dikkat etmesi gerekmektedir. İçki şişesinin üzerinde bakanlık onaylı kayıt numarası olup olmadığına mutlaka bakılmalıdır. Ambalaj üzerinde TAPDK bandrolünü görmeli, içkilerin orijinal ambalajında olup olmadığına dikkat etmelidir. Tüketim öncesi ise içkinin göz önünde açılması sağlanmalıdır. Şüphe arz eden durumlarda veya kaçak ya da sahte içkilere rastlanılması durumunda ise vatandaşlarımız 7 gün 24 saat hizmet veren Alo 174 Gıda Hattını mutlaka aramalı şikayetlerini bildirmelidirler.? dedi.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”