AKHİSAR´DA MEVLİD KANDİLİNDE CAMİLER DOLDU TAŞTI

AKHİSAR´DA MEVLİD KANDİLİNDE CAMİLER DOLDU TAŞTI

Akhisar´da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (sav) dünyaya geldiği gün olan Mevlid Kandili nedeni ile camilerde kandil programı düzenlendi.

Akhisar´da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (sav) dünyaya geldiği gün olan Mevlid Kandili nedeni ile camilerde kandil programı düzenlendi. Mevlid Kandili yapılan dua ve ibadetlerle geç saatlere kadar sürdü. Camileri dolduran genç, yaşlı, bayan erkek yapılan dualar ile geç saatlere kadar ederken camilere gelen cemaate çeşitli ikramlar yapıldı. Akhisar´da İlçe Müftülüğü tarafından da Ulu Camide Mevlid kandili programı düzenlendi. Akşam namazının okunmasından sonra başlaya programda din görevlileri Osman Demirel, Eşref  Rum Tavşancının okuduğu Kuranı Kerim, Kaside ve ilahiler ile başladı. İlçe şube Müdürü Kamil Ayvaz´ın okuduğu Kuranı Kerimden sonra İlçe Müftüsü  Mahmut Sami Türkmenoğlu´nun yaptığı dini sohbet ve yaptırdığı dua  ile devam etti. İlçe müftülüğü şube müdürü Kamil Ayvaz´ın kıldırdığı yatsı namazından sonra okunan ayetler yapılan dualarla mevlid kandili kutlandı. Camide hayır cemaate hayırsever vatandaşlar tarafından lokum, çikolata, kek dağıtılırken diğer taraftan da yaklaşık etli bulgur pilavı, ayran ve çay ikram edildi.

Mevlid Kandil´ini idrak etmek için camiye gelen cemaat, namazlarını kıldıktan sonra okunan Mevlidi Şerif ve Kur´an-ı Kerim tilavetini huşu içinde dinledi. Mevlid Kandili İslam aleminde  Mevlid kandilinin manası ve önemi Hazreti Muhammed´in doğum günü olmasından ileri gelir. Peygamber Efendimiz (sav)´in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Bu gece aynı zamanda Rebiyülevvel ayının on ikinci gecesidir. Dünyanın her kesiminden Müslümanlar, her sene bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır.  İslam´da Hz Muhammed (sav)´in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır. Sünniler Rebiyülevvel ayının On birinci gecesini On ikinci ?ye bağlayan geceyi, Şiiler ise 17. günü Mevlid günü ve 17´ye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar. 


Haber Kaynak : erhan çelik


BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU