AKHİSAR´DA MUHTARLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

AKHİSAR´DA MUHTARLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Akhisar´da 19 Ekim Muhtarlar Günü saat 09.00´da Akhisar Milli Egemenlik Meydanı Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile başladı.

Akhisar´da 19 Ekim Muhtarlar Günü saat 09.00´da Akhisar Milli Egemenlik Meydanı Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni  ile başladı.
Akhisar´da 19 Ekim Muhtarlar Günü sunuculuğunu Dr. Tarık Sarı Okulu Türkçe Öğretmeni Gamze Görün Yenal´ın yaptığı kutlama programı Muhtarlar Derneği Akhisar Şube Başkanı İhsan Gümüş´ün  Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başladı. Akhisar Belediyesi Bando ekibi işliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muhtarlar Derneği Akhisar Şube Başkanı İhsan Gümüş yaptı.
İhsan Gümüş; " Bugün 19 Ekim 2018 Muhtarlar günü kutlamamızın 3. yılı.  Yerel demokrasinin en eski örneği olan muhtarlık müessesesini icra eden sayın muhtarlarım, bir yandan mahalle, ev, köy sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getiriyoruz. Yönetim anlayışımızda vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerinde bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem hüzünde halkının  her zaman hizmetindedir. Bugünün önemini tekrar belirterek 19 Ekim Muhtarlar günümüzü tekrar kutluyorum,bize bir adım gelene biz on adım gideriz." dedi. Muhtarlar törenden  sonra Akhisar Kaymakam Sabit Kaya ve Akhisar Belediye başkan yardımcıları Latif Çakmak, Ömer İşçi ve Ali Velestin´i ziyaret etti. Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya Muhtarların Muhtarlar  gününü kutladı, Kaymakam Sabit Kaya ziyarette yaptığı konuşmada;?Muhtarlar gününüz kurlu olsun, sizler devletimizle milletimiz arasında un uç noktada  hem devletin hem de  vatandaşların hizmetlerini gören çok önemli bir noktadasınız. Bizlerin  tabiri caizse sensörleri , vatandaşla olan diyalogumuzu sağlayan en önemli birimlerimizsiniz en önemli görevlilerimizsiniz.  Vatandaşın da sevgisine, itimadına mahzar olarak seçilen arkadaşlarsınız ve 24 saat esasına göre çalışan arkadaşlarsınız. Mesai başladı mesai bitti sizde yok onu biliyoruz.  Vatandaşın özel sorunlarında da  devlet sorunlarında da hepsinde  gelip sizi bulduğu, yerine göre baba, abla yerine koyduğu güvendiği insanlarsınız. Bu görevde bulunmanız bu seçilmenizden, vatandaşımızın bu güvenine mahzar olmanızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Bu ziyaretinizden dolayı hepinize teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonra da işbirliği içerisinde vatanımızın, milletimizin, devletimizin birliği, beraberliği esenliği daha güzel bir geleceği için gayret göstereceğiz çalışacağız? dedi.  19 Ekim Muhtarlar günü nedeni ile Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkan yardımcıları Ömer İşçi ve Ali Velestin, Akhisar Belediyesi Sebzeciler iş hanının 3. Katında bulunan Akhisar Muhtarlar Derneğini ziyaret ederek muhtarlar gününü kutladılar.

 

 

 

 


Haber Kaynak : erhan çelik


BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU