AKHİSAR´IMIZIN KURTULUŞUNUN 97.YILINI COŞKUYLA KUTLANDI

AKHİSAR´IMIZIN KURTULUŞUNUN 97.YILINI COŞKUYLA KUTLANDI

6 Eylül 1922 yılında gerçekleşen Akhisar´ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıl kutlama etkinlikleri Milli Egemenlik Meydanında yapıldı.

6 Eylül 1922 yılında gerçekleşen Akhisar´ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıl kutlama etkinlikleri Milli Egemenlik Meydanında yapıldı. Resmi kutlama programı ardından Akhisar Belediyesi hizmet binası önünden Akhisar Gençlik Meclisi Doğa ve Hayvan Hakları Çalışma Grubu Temsilcisi Mücahit Yılmaz tarafından yüzlerce güvercin Akhisar´ın özgürlüğü için gökyüzü ile buluştu.

Çelenklerin sunumu, Akhisar Belediyesi Bando ekibi eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Şiirinin ardından Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Başkan Besim Dutlulu yaptığı açıklamada, ?97 yıl önce bugün, 6 Eylül 1922´de işgalci devletler, kahraman askerlerimiz tarafından Akhisar´ımızdan kovularak Ege Denizi´ne doğru sürüldü.

Fakat giderken, şehirleri yakıp yıkmış, binlerce Türk vatandaşını katlederek geride kan, acı ve gözyaşı bırakmışlardır. Kahraman askerlerimiz 6 Eylül 1922´de düşmanı Akhisar´dan kovarak, Türk bayrağımızı bir daha inmemek üzere göndere çekmiş ve Akhisar´ımızın kurtuluşunu ilan etmiştir.

Eğer bugün Akhisar´da huzurlu, mutlu ve gururla yaşıyorsak, şehrimizin geçmişte çektiği acıları, vermiş olduğu mücadeleyi asla unutmamalıyız. Geçmişimizden aldığımız bu mücadele ruhu ile birlikte şanlı Türk Bayrağımızı gelecek nesillere devredeceğiz. Akhisar halkı olarak bizler, bize bu cennet toprakları canlarını vererek bırakanları asla unutmayacağız.

Akhisar, ülkemizin istiklali ve istikbali için varını-yoğunu canı pahasına bu vatan toprakları için feda etmeye hazır olduğunu tarihin her döneminde göstermiştir.  Akhisar, geçmişte olduğu gibi gelecekte de Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ilke ve devrimlerinden ayrılmayacaktır. Kadını erkeği, genci yaşlısı geçmişte nasıl mücadele ettiysek, şimdi ve gelecekte de bu fikir, azim ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. Atalarımızın 97 yıl önce gösterdikleri büyük cesaret ve fedakarlığı, bizler de bugün göstermekte bir dakika bile tereddüt etmeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 6 Eylül Akhisar´ın Kurtuluş Günü´nü bir kez daha kutluyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan uğruna canını vermiş tüm şehitlerimiz ile gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygılarımı sunuyorum? dedi.


Haber Kaynak : erhan çelik


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”