AKHİSAR´IN ÇEVRECİ PROJESİNDE SONA DOĞRU

AKHİSAR´IN ÇEVRECİ PROJESİNDE SONA DOĞRU

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün´ün yoğun çalışmaları ve girişimleriyle Manisa´ya kazandırılan Türkiye´nin kamu kaynaklı en büyük yatırımı Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi´ne ilçelerin çöplerinin taşınabilmesi için in

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün´ün yoğun çalışmaları ve girişimleriyle Manisa´ya kazandırılan Türkiye´nin kamu kaynaklı en büyük yatırımı Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi´ne ilçelerin çöplerinin taşınabilmesi için inşa edilen katı atık transfer istasyonu çalışmaları, Akhisar´da da hızla devam ediyor. Bu kapsamda, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Uğur Topkaya da çalışmaları yerinde incelemek üzere Akhisar Katı Atık Aktarma İstasyonu´na gitti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye´nin kamu yatırımı olan Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi ile Manisa´nın 40 yıllık çöp sorununa neşter vurmasıyla birlikte ilçelerinde bu sorununa çözüm için çalışmalarına devam ediyor. 1 milyon 285 bin liralık bedel ile ihale edilen ve yer teslimi yapılarak Akhisar´ın Harmandalı Mevkii´nde çalışmalara başlanan Manisa İli Akhisar İlçesi Katı Atık Aktarma İstasyonu Yapım İşi´nde sona gelindi. Önemli tesisin tamamlandığında sadece Akhisar´ın değil, Gölmarmara ilçesinin de çöp sorununun tarihe karışacağı belirtildi. Bu kapsamda, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Uğur Topkaya ve Büyükşehir personelleri yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Akhisar´da çalışmaları devam eden katı atık transfer istasyonuna gitti. Daire Başkanı Topkaya, yapılan çalışmalar hakkında personellerden bilgi aldı ve incelemelerde bulundu.

Proje Hakkında

Projeyle ilgili bilgi veren Daire Başkanı Topkaya, ?Bu projeyle birlikte, 16 bin metrekare alan üzerine projelendirilen 1 milyon 285 bin liralık bahse konu yatırımla 160 ile 180 ton arası günlük çöp miktarının Uzunburun´a taşınabilmesini hedefliyoruz. Bu transfer istasyonu giriş ünitesinde 60 tonluk bir kantar, 3 vardiya kalacak personel, 2 tane yükleme ağzı olacak. Bu çalışmalar sonucunda Akhisar´daki çöp sorunu tarih olacak. Çalışmaların yakın zamanda bitmesi hedefleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün öncülüğünde çevreci projelerle de adımızdan söz ettiriyoruz? dedi.


Haber Kaynak : haber merkezi


MANİSA'DA İLK 2 TON SU 1 TL OLDU, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KALKTI

BAŞKAN ZEYREK, AKHİSAR HEYETİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ

“GELECEĞİMİZE DAİR MÜCADELEMİZ” PROJESİ

ALKOLLÜ İÇKİ SATILAN MEKANLARDA DENETİM YAPILDI

BAŞKAN DUTLULU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

BAŞKAN ZEYREK, İLK ENCÜMEN TOPLANTISINA KATILDI