Akhisarlı Kadınlar kadınlar Gününde yürüdü

Akhisarlı  Kadınlar kadınlar Gününde yürüdü

Akhisar Kadın Eğitim, Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği,tarafından düzenlenen ve tüm kadın örgütlerinin katıldığı yürüyüş düzenlendi.

Akhisar Kadın Eğitim, Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği,tarafından düzenlenen ve tüm kadın örgütlerinin katıldığı yürüyüş düzenlendi. Şehit Teğmen Tahir Ün  Caddesinde başlayan yürüyüş saat  17.00 de başlayan yürüyüşte yürüyüş  boyunca kadınlar Kadınlar Yaşasın Kadın Dayanışması, Susma Haykır, Şiddete Hayır, Kadın Yaşam Özgürlük, Bedenimiz Kimliğimiz Emeğimiz Bizimdir, Sessiz Kalma Suça Ortak Olma, Bir Gün Değil Her Gün Eşitlik sloganları ile işbankası, eski belediye önü, 1. Nakliye15 sokaktan Milli Egemenlik Meydanına ulaştı. Burada basın açıklaması öncesi bu güne kadar öldürülen kadınların adına 1 dakikalık saygı duruşu ve öldürülen kadınların temsili ayakkabılarını bırakarak basın açıklaması yaptılar. basın açıklamasını Kadın Derneği Başkanı Hayriye Hacet okudu. Hayriye Hacet´in okuduğu basın açıklamasının metni

                                              BASINA VE KAMUOYUNA

                                     Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

Hepimiz ülkemizde kadın olmaktan kaynaklı sorunlarımızı ifade etmek ve taleplerimizi haykırmak için buradayız. Kadın olmak; ne kadar zor bir meziyet  Ne kadar zor ve meşakkatli bir cinsiyet. Bugün hepimiz ayaktayız. Ne zaman bir kadın ayağa kalksa ,aslında tüm kadınlar için ayağa kalkar Evet itirazımız var. Ülkemizde bize dayatılan; Kadın çalışmasın, okumasın, kocasını dinlesin, Sesini çıkarmasın evinde otursun anlayışına itiraz ediyoruz. Her gün İslam adına ;kadına taciz ve şiddeti,çocuk istismarını olumlayan ahkam kesen fetvalara itiraz. ediyoruz. Fabrikada çalışan kadınlarımızın uzun çalışma saatlerine, düşük ücretlerine, sigortasız ve güvencesiz çalıştırılmalarına itiraz ediyoruz. Parasal ve sosyal güvenlik bakımından karşılığı olmayan ev kadınlığında emek gücünün orantısız biçimde kadınların omuzlarına yüklenmesine itiraz ediyoruz.Kadınların sahip oldukları hakları kullanırken erkeklerin baskı.ve engellemelerine itiraz ediyoruz.

Çok çalışıyor ama az kazanıyoruz.Bu yüzden yoksullaşmaya ,evin yoksul haline itiraz ediyoruz. Seçim çalışmalarında sokak sokak, kapı kapı çalışan kadınlarımızın yönetim kadrolarında yer almamalarına itiraz ediyoruz. Kadınlar bu ülkede sadece rakamlardan ibaret değildir. Şimdi hep birlikte taleplerimizi haykıralım. Biz kadınlar ne istiyoruz? Kadın cinsiyetlerinin durdurulması için hukuksal düzenlemelerin acilen yapılmasını ve kadın indirim uygulanmamasını istiyoruz. Çocuk istismarına ve çocuk yaşta evliliklere dur denilmesini istiyoruz. Toplumu ayrıştırabilecek, aileler arasında ayrışmaları gündeme, getirebilecek Müftülük nikahı uygulamasına son verilmesini istyoruz. Okullarda cinsiyet eşitsizliği ve ayrımcılığını ortadan kaldıran bilimsel.demokratik, özgürlükçü kesintisiz eğitim istiyoruz. Kadınların siyasete ve karar mekanizmalarına katılımını sağlayacak yaşamın her alanında kalıcı önlemler alınmasını istiyoruz. Kadın istihdamının arttırılmasını ve örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Çalışan kadınlarımızın çocuklarını güvenle bırakabilecekleri işyeri kreşlerinin açılmasını istiyoruz.

Buradan hep birlikte HAYKIRIYORUZ, Bu taleplerimizin gerçekleşmesi, için yaşamın her alanında mücadelemize devam edeceğiz. Atatürk´ün kurduğu Cumhuriyeti ve getirdiği Laikliği demokrasiyle taçlandırarak sonsuza kadar koruyacağız. Sessiz kalmayacağız ortak olmayacağız.Dünya kadının emeğiyle güzeldir . Ne kadın olmak, ne erkek olmak. Yalnız ve yalnız insan olmak. Kadın, erkek el ele, birlikte mücadeleye, yaşasın MÜCADELEMİZ.

 

 

 


Haber Kaynak : erhan çelik


AKHİSAR’DA 23 NİSAN COŞKUSU

AKHİSAR’DA 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANACAK

AKHİSAR’DA 23 NİSAN KUTLAMALARI BAŞLADI

ASAYİŞ VE GÜVENLİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

MASKİ’DEN AÇIKLAMA

AKHİSAR BELEDİYESİ TAZİYE EVİ’NDE SONA GELİNDİ

İNTERNET MEDYASI İLAN GELİRLERİYLE DAHA GÜÇLÜ