AKHİSARLI KADINLAR, KADINLAR GÜNÜNDE YÜRÜDÜ

AKHİSARLI  KADINLAR, KADINLAR GÜNÜNDE YÜRÜDÜ

Akhisar Kadın Platformu tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle yürüyüş düzenledi.

Akhisar Kadın Platformu tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle yürüyüş düzenledi. Saat 17.00´de Tahir Ün Caddesi başından başlayan yürüyüş  İş Bankası önü, 144 Sokak, Birinci Nakliye Caddesi ile 15 Sokak istikameti ile Milli Egemenlik Meydanı Atatürk Anıtı önünde son buldu. Akhisar Kadın Platformunun başlattığı yürüyüşe CHP Manisa milletvekili Özgür Özel, CHP  Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu, CHP eski Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, CHP Belediye Başkan adayı Ecz. Besim Dutlulu, CHP İlçe Teşkilat  Başkanı Av. İsmail Fikirli, CHP Kadın Kolları başkanı Ruhan Tatlıdil,  İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Kındıroğlu ve Akhisarlı kadınlar katıldı.

Akhisar Kadın Platformunun başlattığı yürüyüşte yol boyu kadınlara karanfil takdimi yapılırken, "Kadın Yaşam Özgürlük", "Olmaz de Dur De, Kadına Şiddeti Engelle", "Erkeksen Öfkeni Yen", Şiddet Şiddeti Doğurur", "Erkek Adalet Değil Gerçek Adalet", "Erkeklik Şiddetle Ölçülmez", "Dünya Birlik Olsa, Kadınlar Yerinden Oynar" sloganlarını attılar. Milli Egemenlik Meydanı Atatürk Anıtı önünde son bulan yürüyüşte Atatürkçü Düşünce Derneği Akhisar İlçe başkanı Av. Günhan Bakırlıoğlu basın açıklamasını okudu.

Av. Günhan Bakırlıoğlu´nun okuduğu basın açıklamasının metni;

?Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun. 1910 yılında Avrupa´da esen savaş rüzgarlarını durdurmak ve hak mücadelesini kazanmak için güç birliği amacıyla toplanan Sosyalist Kadınlar Kongresi´nin aldığı kararla, 8 Mart ?Dünya Emekçi Kadınlar Günü? olarak ilan edildi?

                 Ülkemizde kadın haklarının, temel insan haklarının ayrılmaz ve vazgeçilmez parçası olarak kabul edilmesi; Büyük Devrimci, Kurtarıcı ve Kurucu Mustafa Kemal ATATÜRK´le olmuştur.

    Kadın hakları, insan haklarına saygının esas olduğu demokrasilerde bir anlam ifade etmektedir. Oysa, ülkemizde; ne demokratik olgunluk ve saygınlık ne insan hakları ve özgürlükler; çağdaş, uygar ülkeler seviyesindedir. Yılın 364 günü şiddete, tacize uğrayan; yol ortasında kocası ya da kardeşi tarafından öldürülen, eğitimden ve sosyal yaşamdan uzaklaştırılan kadınlarımızın, sadece yılın bir gününde sözde hatırlanması trajikomik bir olaydı

       Atatürk´ün kurduğu Cumhuriyet; tam bağımsızlık ekseninde çağdaş bir toplumu ve demokrasiyi hedeflemiştir. Çağdaş toplumda; kadın-erkek ayrımı yoktur. Eşitlik vardır. Kadın eğitimde, siyasette, çalışma hayatında ve toplumun her alanında bir vazgeçilmez unsurdur.

                    Bizler biliyoruz ki; Kadınlarımızın 8 Mart´ı ATATÜRK CUMHURİYETİ yani 1923 DEVRİMİ´dir.

       Ama ne yazık ki  cumhuriyetin kazanımlarının getirdiği kadın haklarıyla donatılan kadın., ATATÜRK ??Ün VEFATINDAN SONRA ÖZELLİKLE ÇOK PARTİLİ DÖNEME GEÇTİKTEN SONRA , KADINLARIN TOPLUMUN GELENEKSEL YAPISINA SIKIŞTIRILMASIYLA ,ERKEK EGEMEN BASKILARLA, EĞİTİMDEN UZAKLAŞTIRILAN ,EVİN İÇİNE HAPSEDİLEN,SOSYAL HAYATIN DIŞINA ÇIKARILAN, TEK VAZİFESİ EŞ VE ANNE OLMAK LA SINIRLANDIRILAN  İTİLEN,KAKILAN ÇALIŞTIRILMAYAN KADIN MODELİNE EVRİLMİŞTİR.HAKLARININ BİLİNCİNDE OLAN KADINLARIMIZ İSE MÜCADELELERİNİ SÜRDÜREREK TOPLUM İÇERİSİNDE ÖNEMLİ YERLER EDİNMİŞLER , EŞİT YURTTAŞ KONUMUNDA SÖZ SAHİBİ OLMUŞLARDIR.UNUTMAYALIM Kİ EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR EĞİTİMLİ KADINLARIN YETİSTIRDIĞI ÇOCUKLAR TOPLUMU AYDINLATIR.

    TOPLUMUMUZUN GELENEKSEL YAPISI GERİCİLİK SOSUYLA BİRLEŞEREK  ŞİDDETİ ÜRETMİŞTİR.ATAERKİL YAPI EŞİTLİK FİKRİNE ALIŞAMAYAN  ERKEK KİTLENİN KADINLARIMIZA UYGULADIĞI VE SON YİRMİ YILDA BÜYÜK BİR HIZLA ARTAN ŞİDDET, BÜYÜK BİR TOPLUMSAL YARAYA DÖNÜŞMÜŞTÜR.


"Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi", 121. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısında, aralarında Türkiye´nin de bulunduğu 13 ülke tarafından imzalanmıştır. ?İstanbul Sözleşmesi? olarak bilinen sözleşme 1 Ağustos 2014´te yürürlüğe girmiştir. 

    İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KADINA ŞİDDETİ ŞÖYLE TANIMLIYOR:

?Kadınlara yönelik şiddet; bir insan hakları ihlali ve kadınlara yönelik  ayrımcılığın bir biçimi olarak

anlaşılmaktadır ve ister kamusal ister özel alanda meydana gelsin, kadınlara fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik zarar veya ızdırap veren veya verebilecek olan toplumsal cinsiyete dayalı her türlü eylem veya bu eylemlerle tehdit etme, zorlama veya keyfi olarak özgürlükten yoksun bırakma anlamına gelir

Şiddet  Türleri

Kadına yönelik şiddet, duygusal istismardan ölümle sonuçlanan  fiziksel şiddete kadar varan çeşitli tür ve şekillerde karşımıza  çıkabilir. Evli, bekar, dul ya da boşanmış, tüm statü ve yaştaki kadınlar, aile içi şiddete maruz kalabilir

 

Bu sözleşmenin maksatları şunlardır:

kadınları her türlü şiddete karşı korumak ve kadına karşı şiddeti ve aile içi şiddeti önlemek, kovuşturmak ve ortadan kaldırmak;  kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına katkıda bulunmak ve kadınları güçlendirmek de dahil olmak üzere, kadınlarla erkekler arasında önemli ölçüde eşitliği yaygınlaştırmak;

kadına karşı şiddet ve aile içi şiddetin tüm mağdurlarının korunması ve bunlara yardım edilmesi için kapsamlı bir çerçeve, politika ve tedbirler tasarlamak;

 kadına karşı şiddeti ve aile içi şiddeti ortadan kaldırma amacıyla uluslararası işbirliğini yaygınlaştırmak;

 Kadına karşı şiddet ve aile içi şiddetin ortadan kaldırılması için bütüncül bir yaklaşımın benimsenmesi maksadıyla kuruluşların ve kolluk kuvvetleri birimlerinin birbiriyle etkili bir biçimde işbirliği yapmalarına destek ve yardım sağlamak.

 

   BU SÖZLEŞMENİN GEREĞİ OLARAK İMZA ATAN DEVLETLERE DE BU  KONUDA YÜKÜMLÜLÜKLER GETİRMİŞTİR.TARAF DEVLET ANAYASA VE YASALARINDA KADIN  ERKEK EŞİTLİĞİNİ VURGULAYACAKTIR.KADINLARA KARŞI AYRIMCILIK YAPAN YASA VE UYGULAMALARI YÜRÜRLÜKTEN KALDIRACAKTIR.ŞİDDET GÖREN KADINLARI KORUYACAK UYGULAMALAR GETİRECEKTİR.

 ÜLKEMİZDE KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE EDEN BU SÖZLEŞMENİN BİLİNCİNDE ÇOK SAYIDA KADIN DERNEĞİ VARDIR. KADIN DERNEKLERİ BİR FEDERASYONDA OLUŞTURMUŞTUR. BU DERNEKLER KADINLARIMIZI BİLGİLENDİRMEKTELER,YASALARLA VE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İLE SAHİP OLDUKLARI HAKLARA ULAŞMALARI İÇİN MÜCADELE VERMEKTEDİRLER VE MÜCADELE VERMEYE DEVAM EDECEKLERDİR. TÜM DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİDE KENDİLERİNİN HER ZAMAN ARKASINDA VE DESTEKÇİLERİ OLACAKTIR. SAYGI VE SEVGİLERİMİZLE.?dedi.


Haber Kaynak : erhan çelik


SAKARKAYA MAHALLESİNDE SONDAJ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ