Akhisarlı özel çocuklar 1. Uluslararası Down Plaj Futbol Festivaline katıldı

Akhisarlı özel çocuklar 1. Uluslararası Down Plaj Futbol Festivaline katıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Muğla´nın Bodrum ilçesinde, Türk ve yabancı down sendromlu çocuklar, plaj futbolu festivalinde bir araya geldi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Muğla´nın Bodrum ilçesinde, Türk ve yabancı down sendromlu çocuklar, plaj futbolu festivalinde bir araya geldi. Uluslararası Down Sendromlular Federasyonunca (UDF) Yalıkavak sahilinde 1. Uluslararası Down Plaj Futbol Festivali düzenlendi.

Türkiye grubunda 10 şehir ile birlikte Akhisar Down Sendromu Derneği´nin özel çocukları da yer alırken KKTC, Kosova, Yunanistan, Almanya, Karadağ, İngiltere ve Arnavutluk´tan 60 çocuğun katıldığı etkinliğe, eski futbolcular İbrahim Yattara ve "Papen Mustafa" olarak bilinen Mustafa Kocabey ile Almanya Kadın Futbol Takımı da destek verdi.

Etkinliğe 8 ülkeden 60 çocuğun katılırken konu hakkında görüşlerini aldığımız Akhisar Down Sendromu Derneği Başkanı Neşe Çalışkan´ın etkinliğin çok iyi bir ses getirdiğini farkındalık oluşturma adına bu tür etkinliklerin sürmesi gerektiğine vurgu yaparak teşekkür etti. Yaklaşık iki saat süren ve down sendromlu bazı çocukların yöresel kıyafetler eşliğinde halk oyunu da oynadığı etkinlikte keyifli anlar yaşandı. Festival sonunda şarkıcı Nilay Dorsa katılımcılara konser verdi.


Haber Kaynak : haber merkezi


TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP

AKHİSARSPOR BERABERE KALDI

MANİSA BBSK’DEN AKHİSAR BELEDİYESPOR’A DESTEK

50 YAŞ MASTERLARDAN AKHİSARSPOR’A ZİYARET

ORYANTİRİNG İL BİRİNCİLİĞİNDE ZEYNEP GÜLİN ÖNGÖR MTAL İMZASI

YENİŞEHİRLİOĞLU AVRUPA ŞAMPİYONU AKTÜRK’Ü MİSAFİR ETTİ