AKHİSARLI TAEKWONDO SPORCULARI KUŞAK SINAVINDA TER DÖKTÜ

AKHİSARLI TAEKWONDO SPORCULARI KUŞAK SINAVINDA TER DÖKTÜ

Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Kulübü, 2018 yılı Ocak ayı taekwondo kuşak terfi sınavını Kapalı Spor Salonu´nda 120 sporcu ile gerçekleştirdi.

Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Kulübü, 2018 yılı Ocak ayı taekwondo kuşak terfi sınavını Kapalı Spor Salonu´nda 120 sporcu ile gerçekleştirdi. Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Taekwondo branşında 120 sporcu bir üst kuşağa geçebilmek için ter döktü. Akhisar Kapalı Spor Salonu´nda gerçekleşen kuşak terfi sınavı sporcular ve aileleri, seyirciler katılımı ile yapıldı. Taekwondo kuşak sınavı komisyonunda Akhisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin Oktay, Akhisar Belediye Basketbol Menajeri Rıza Çakır, Taekwondo Antrenörleri Emin Akarsu ve Tebernuş Topaktaş yer aldı. Yapılan kuşak sınavı sonucunda 57 beyaz kemerli sporcudan 43 sporcu sarı kemere, 14 sporcu da yeşil kemere, 17 sarı kemerli sporcu yeşil kemere, 21 sporcu yeşil kemerden yeşil ?mavi kemere, 9 yeşil kemerli sporcu mavi kemere, 8 yeşil-mavi sporcu mavi-kırmızı kemere, 2 mavi-kırmızı kemerli sporcu kırmızı kemere, 7 kırmızı sporcu kırmızı-siyah kemere yükseldi. 

Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Kulübü, taekwondo branşında toplam lisanlı 364 sporcu bulunurken, devamlı olarak çalışmalara katılan 180 sporcu bulunuyor. Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Kulübü, taekwondo branşında 9 veli de kuşak sınavında ter döktü. Sarı-yeşil kemere sahip olan veliler; Songül Doğan, Sibel Aygün, Kerim Aygün, Murat Şahin, Bahar Şahin, Şenay Selvi, Sibel Açmı, Yıldız Şahin, Hatice Mestan yapılan sınavda çocukları kadar heyecanlıydı. Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Kulübü tarafından velilere hediye edilen kemerleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin Oktay ve Akhisar Belediye Basketbol Menajeri Rıza Çakır takdim etti.

Kuşak sınavında konuşan Antrenör Emin Akarsu, ?sporcularımız çok kalabalık tesislerimiz yetmiyor. Taekwondo çalışmalarımızı 8 seans olarak sürdürüyoruz? Biraz sonra velilerimizi de sporcularımız gibi sınava tabi tutacağız. Bu yaşlarda taekwondo´ya gönül verip bizlerle çalışmalara katılan velilerimize sizlerin huzurunda bütün sporcularım ve velilileri adına Teşekkür ediyorum ve kutluyorum? dedi.

2017 yılını değerlendiren Antrenör Emin Akarsu, ?2017 yılı içerisinde yapılan uluslararası ve Türkiye´de yapılan ulusal müsabakalarda işitme engelliler taekwondo braşında kulübümüz sporcularından İbrahim Atamer kardeşimiz bu sene olimpiyatlarda bireysel olarak olimpiyat üçüncüsü, 109 ülke içerisinde Türkiye ?de ülke olarak olimpiyat ikincisi oldu. Bunun yanında Eray kardeşimiz arataekwondo diye adlandırılan federasyonumuzun kolları olmayan sporculara bu yıl ilk defa katılmamıza rağmen Akhisar Spor Kulübü olarak milli takıma katıldı. Bundan 1 ay öncesi İngiltere´nin Londra şehrinde ilk defa dünya şampiyonasına katıldı. Eray kardeşimin şampiyonada tecrübesi ve detaylı bilgisi olmadığı için derece yapamadı. İlçemizden ve kulübümüzden böyle uluslararası müsabakalara sporcumuzun gitmesi bile bir başarıdır? açıklaması yaptı.

Bugün burada sınav yapıyoruz diyen Antrenör Akarsu, ? sınavın sonrasında Pazar günü Anadolu Ligi Müsabakaları için 10 sporcumuz ile birlikte Manisa´da ilk startı vermek kaydı ile ardından da Salı günü Antalya´da Gençler Türkiye Şampiyonasına katılacağız. İlçemizin ve kulübümüzün adını ulusal ve uluslararası şampiyonada tanıtacağız? dedi.   

Amaçlarını açıklayan Akarsu, ? amacımız genç neslin yetişme alanı dünya ve Türkiye´de belli. Çok küçük yaşlarda bonzai ve sigara gibi illetlerle tanışan gençliğe biz elimizdeki kısıtlı imkanlarla tesis bakımından söylüyorum. Bu kadar geçlere burada hizmet vermenin gururunu yaşıyorum. Biz, insanlara yatırım yapmak zorundayız. Biz, gençliğe hizmet vermek zorundayız? açıklamalarında bulundu.

Buradaki genler ileri de parmakla gösterilen bir emsal teşkil edecekler diyen Akarsu, ?bir antrenörün sporcu yetiştirme sayısı 30 kişidir. Bizler burada yüzlerce insandan bahsediyoruz. Burada en küçüğü 4 yaşında. Düşünün biz 4 yaşında bir çocuğa Uzakdoğu sporu olan taekwondo´yu icra ettirmeye çalışıyoruz. Buradan kulüp başkanım ve Salih başkanım gibi değerli başkanlarımızın destekleri ile Akhisar´ımızın gençlerine spor hususunda başarı, gelecek hususunda sosyal kimlik kazandırma adına elimizd3en geldiğince mücadele veriyoruz. Kulüp başkanım ve belediye başkanıma maddi ve manevi desteklerinden ve hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Siz veliler, çocuklarınızı böyle alanlara gönderdiğiniz için bu spora yönlendirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Eksik olmayın ? diyerek sözlerini tamamladı.

Sınavda kısa bir konuşma yapan Akhisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin Oktay, ?Hepiniz bizim gözümüzde siyah kuşaksınız. Hepinize kuşak sınavında başarılar diliyorum? dedi.

Kuşak sınavı bitimi sonrası sporcular ve ailelerinin toplu fotoğraf çektirmeleri ile program sona erdi.




TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP

AKHİSARSPOR BERABERE KALDI

MANİSA BBSK’DEN AKHİSAR BELEDİYESPOR’A DESTEK

50 YAŞ MASTERLARDAN AKHİSARSPOR’A ZİYARET

ORYANTİRİNG İL BİRİNCİLİĞİNDE ZEYNEP GÜLİN ÖNGÖR MTAL İMZASI

YENİŞEHİRLİOĞLU AVRUPA ŞAMPİYONU AKTÜRK’Ü MİSAFİR ETTİ