AKHİSARLI ZEYTİNCİ UMUTLU...

AKHİSARLI ZEYTİNCİ UMUTLU...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´nin sofralık zeytine prim desteği konusunda açıklama yapmasını bekleyen üreticiler umutlu olduklarını belirtiyor.

Akhisar Kaymakamlığı, Akhisar Belediyesi, Akhisar Ticaret Borsası, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası, Akhisar Ziraat Odası tarafından düzenlenen ?Zeytin Hasat Şenliği ve 24 Kasım Dünya Zeytin Günü? etkinlikleri kapsamında Akhisar´a davet edilen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yüzbinlerce zeytin üreticisi tarafından heyecan ve umutla bekleniyor.

Sofralık zeytin fiyatlarında yaşanan düşüş, girdi ve hasat maliyetlerindeki yükselme nedeni ile hasat sürecini buruk yaşayan Akhisarlı zeytin üreticisi Bakan Pakdemirli´den kendilerine verilecek iyi bir haber ile hasat şenliğini yaşamayı umut ediyor.

Birkaç yıldan beri iktidar ve muhalefet milletvekillerinin dile getirdiği, ancak bir türlü net ve olumlu açıklama yapılmayan sofralık zeytine prim desteği umudu Akhisarlı çiftçinin ekmeği oldu. 24 Kasım Cumartesi, Dünya Zeytin Gününde Akhisar´a gelmesi beklenen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´nin sofralık zeytine prim desteği konusunda açıklama yapmasını bekleyen üreticiler umutlu olduklarını belirtiyor.  

2018 yılının zeytin üreticisi açısından kayıp yıl olduğunu belirten üreticiler; ? Bizim ekmeğimiz umut. Çocuğumuz gibi yıl boyunca baktığımız, sürüp, gübreleyip, çapaladığımız, budadığımız, çiçeklendiği günden hasadına kadar umutla tane büyüklüğünü gözlediğimiz zeytinin, sofralık zeytinin prim desteğini hak ettiğine inanıyor ve sayın bakanımızdan bu konuda müjdeli haber bekliyoruz.

Biz en güzel zeytini üreterek şehir ve ülke ekonomisine katkı sunmaya çalışıyoruz. Ürettiğimiz sofralık zeytin ekonomik değer bakımından yağlık zeytinden en az iki kat daha değerli. Bakımı, ilaçlaması, hasatı herşeyiyle özen ve ayrı bir itina gerektiriyor. Bu kadar uğraşıp sofralık olarak ürettiğimiz zeytinin hak ettiği değeri bulamayıp yağlık olarak değerlendirilmesi, hepimiz açısından kayıptır.? dediler.

/resimler/2018-11/17/1752393575942.jpg


Haber Kaynak : Süleyman KOLLU


KUMAR OYNAYAN 5 KİŞİYE 38 BİN LİRA CEZA

AKHİSAR BELEDİYESİ 2021 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İSTANBUL´A KAR NASIL YAĞAR

AK PARTİ MANİSA İL KONGRESİ PAZARTESİ

Dijital Tarım Pazarına (Ditap) Kaydınızı Mutlaka Yaptırın!

COVİD-19 DENETİMLERİNDE 182.478 TL CEZAİ İŞLEM