GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

AKHİSARLILAR SAATLERDİR SUSUZ

AKHİSARLILAR SAATLERDİR SUSUZ

Akhisar´da sabah saatlerinde başlayan su kesintisi nedeniyle halk susuz bir güne uyandı.

Akhisar´da sabah saatlerinde başlayan su kesintisi nedeniyle halk susuz bir güne uyandı.Akhisar ana su şebekesinin su deposunu besleyen ana hattın Hürriyet mahallesindeki kolunda meydana gelen boru patlaması sonucu sokaklar sular altında kaldı.

Alınan bilgiler neticesinde sabah saat 05.00 sularında patlayan vana Maski ekiplerince saat 05.30´dan bu yana müdahele ediliyor. Sabah saatlerinde sadece yolun trafiğe kapanması şeklinde alınan tedbire vatandaşlar tepki gösterdi. Maski´den edinilen bilgiye  göre, su deposuna su basma işlemi kesildikten sonra, yaklaşık 7 saatte sistemdeki su boşaldıktan sonra müdahele edilebiliyor.  su boru hattındaki suyun tahliyesi ve boru patlağının olduğu yerdeki kazı çalışmaları öğle saatlerine kadar devam etti.

Yine Maski yetkililerinin verdiği bilgiye göre ana şebekenin su deposunu besleyen hatta meydana gelen patlağın tamir edilip suyun şehir su şebekesine aktarılması  öğleden sonra 15.00- 15.30 saatlerini bulacak. Bir başka ifade ile sabah saat 05.00 de başlayan su kesintisinin saat 15.00 ile 15.30 de içme suyu şebekesine suyun verilmesi ile  son bulması bekleniyor.

Vatandaş Tepkili

Sık sık su kesintisinin yaşandığını belirten vatandaşlar, ?zaten suya %40 zam yapıldı, bir de su kesintisi yaşıyoruz. Sabah yüzümüzü yıkayacak su bulamıyoruz. Bütün büyükşehirlerde su ücretlerinde indirime gidilirken Manisa´da zam var ama su yok. Bu nasıl iş? Bu boruların sık sık patlamasının, su kesintisinin önüne geçilmesini istiyoruz. Para tahsil edenlerden hizmet bekliyoruz? diyerek tepkilerini dile getirdiler.


Haber Kaynak : haber merkezi


BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU