AKHİSARLILAR SANATI MESLEĞE DÖNÜŞTÜRECEK

AKHİSARLILAR SANATI MESLEĞE DÖNÜŞTÜRECEK

Millet İttifakı´nın Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, eski belediyenin bulunduğu binanın restore edilerek Meslek Edindirme ve Sanat Merkezi olarak faaliyet göstereceğini açıkladı.

Millet İttifakı´nın Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, eski belediyenin bulunduğu binanın restore edilerek Meslek Edindirme ve Sanat Merkezi olarak faaliyet göstereceğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti´nin Akhisar Belediye Başkan Adayı Besim Dutlulu, daha güzel bir Akhisar için oluşturduğu projelerini açıklamaya devam ediyor. Akhisar´ın ana meydanlarından birinde yer alan eski belediye binasının tarihi dokuları korunarak restore edileceğini ve sanat faaliyetleri için bir merkez haline dönüştürüleceğini müjdeleyen Besim Dutlulu, Akhisar Belediyesi´nin bu binada açacağı meslek edindirme kursları ile de Akhisarlıların meslek öğrenerek iş sahibi olacaklarına dikkat çekti. Dutlulu ayrıca, tüm Akhisarlı şehitlere vefa borcu için eski belediye binasının bulunduğu meydana Şehitler Anıtı yapılacağını da sözlerine ekledi.

AKHİSARLILAR MESLEK ÖĞRENEREK KENDİ İŞLERİNİ KURABİLECEK

İşsizlik sorununun tüm Türkiye´de olduğu gibi Akhisar´da da ciddi bir sorun haline geldiğine vurgu yapan Besim Dutlulu, meslek edindirme kursları ile Akhisarlıların meslek sahibi olarak kendi işlerini kurabileceklerini söyledi. Akhisar Belediyesi´nin girişim ve destekleriyle çalışmayan vatandaşları meslek sahibi edindirmek için çalışacaklarını söyleyen Besim Dutlulu, aynı zamanda sanat derneklerini de tek bir çatı altında toplayacaklarını dile getirdi. Meslek Edindirme Merkezleri´nde üretilen ürünlerin de yine Akhisar Belediyesi tarafından satın alacağını ifade eden Dutlulu, ?Kadın Eli Kooperatifi´ ile entegre şekilde işleyecek bu proje sayesinde Akhisarlıları üretime dahil ederek aile ekonomilerine katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

HALK EĞİTİM KURSLARI BİR ÇATI ALTINDA TOPLANACAK

Yapılan düzenlemeler ve projelendirmelerle vatandaşların kurs yeri ve sergi salonu ihtiyaçlarını da gidereceklerini söyleyen Besim Dutlulu, Meslek Edindirme Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezi kurslarındaki öğretmenlerin ve vatandaşların bir araya gelebilecekleri bir düzen oluşturacaklarına vurgu yaptı. Dutlulu, şu ifadelere yer verdi: ?Akhisar Belediyesi´nin bünyesinde faaliyet gösterecek Meslek Edindirme Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezi tarafından açılacak kurslar ve kentimizde faaliyet gösteren sanat derneklerinin çalışmaları tek bir çatı altında toplanacak. Bu sayede Halk Eğitim Merkezi kurslarında öğretmenlerin ve vatandaşların kurs yeri ve sergi salonu ihtiyacı da giderilmiş olacak.?

KENT MEYDANI OLARAK YENİDEN DÜZENLENECEK

Projenin içeriği hakkında bilgiler veren Besim Dutlulu, yaptığı yazılı açıklamada,  eski belediye binasının bulunduğu alanın kent meydanı olarak yeniden düzenleneceğini ifade etti. Dutlulu, açıklamasında, ?Eski belediyenin bulunduğu alan, binanın tarihi dokusu korunarak kent meydanı olarak yeniden düzenlenecek. Bu sayede Akhisar´a yeni bir kent meydanı daha kazandıracağız. Bina restore edildikten sonra, belediyemizin açacağı meslek edindirme kursları ile Akhisarlılar meslek sahibi edinerek işsizlik sorununun da önüne geçilecek? diye konuştu. 

ŞEHİTLER ANITI İLE ŞEHİTLERİMİZ ÖLÜMSÜZLEŞECEK

?Bizim inancımızda Şehitler ölmez´ diyerek sözlerine devam eden Besim Dutlulu, meydana yapılacak Şehitler Anıtı ile tüm Akhisarlı şehitlere vefa borcunu ödeyeceklerinin altını çizdi. Şehitlerimizin isimlerini bu proje sayesinde ölümsüz hale getireceklerine vurgu yapan Besim Dutlulu, ?Geçmişten günümüze şehit olmuş asker, polis ve sivil tüm Akhisarlıların ve Akhisar´da şehit olmuşların anısına ithafen bir anıt yapılacak? diyerek şehitlere vefa borcunun yerine getirileceğini dile getirdi.


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”