SPOR

SPOR Haberleri

AKHİSARSPOR ADANA´DA

AKHİSARSPOR ADANA´DA

TFF 1. Lig takımlarından Akhisarspor 27. hafta karşılaşmalarında Adana Demirspor´a konuk olacak.

TFF 1. Lig takımlarından Akhisarspor 27. hafta karşılaşmalarında Adana Demirspor´a konuk olacak. 11 Mart Çarşamba günü saat 19.00´da 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu´nda oynanacak mücadele için yola çıkan yeşil siyahlı ekip Teknik Direktörü Yılmaz Vural, geçtiğimiz günlerde oynanan Osmanlıspor ve Çarşamba günü oynanacak Adana Demirspor karşılaşması üzerine analizini Gazetemiz Altıeylül ile paylaştı. Konuşmasında Osmanlıspor mücadelesini, Adana Demirspor mücadelesine yönelik fikirlerini, sakatlıkları ve sarı kart cezalıları ile ligin gidişatı üzerine değinen Vural ?Dünkü maç bizim için de Osmanlı spor için de çok kritikti çünkü onlarda Boluspor´u yenmişti ve 21 puanı vardı. Eğer yenilirlerse de arkasındaki Boluspor, Osmanlıspor´u düşme fotasına çekebilecek mesafede kalacaktı, o yüzden onlar adına da çok önemliydi, bizler adına da çok önemli bir karşılaşmaydı. Görüldüğü üzere çok ofansif bir oyun tarzıyla oynadık ve maçın genelinde 8, 9 çok net pozisyonumuz var. Osmanlıspor maçın birinci devresini tamamen kapanıp kontra atak yapmaya yönelik oynayabildi.  3. dakikada bir pozisyonları oldu, onu da kaleci tuttu. Onun dışında başka atakları olmadı. İkinci devre biz golleri bulduktan sonra, 2-0´ı yakalayınca maçın bitmesine daha bir sürü zaman olmasına rağmen değişiklik yapma yoluna gittiler. Erken bir değişiklik oldu ama giren futbolcular oyuna haraketlilik getirdi.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAK ZORUNDA KALDIK

Mesela sağda Okan, ortada Erdem gibi hızlı oyun sergileyen oyuncuları soktular dolayısıyla Avdija bayağı yoruldu ve dördüncü sarı kartını gördü. Oyuncu değişikliği yapmak zorunda kaldık çünkü oyuna sonradan dâhil olan Okan, o bölgeyi bayağı hırpaladı. Edin Cocalic´in de sakatlanması oyunun tuzu biberi oldu. Bizim kafamızda aslında başka değişiklikler vardı ama otomatikman iki değişikliği yapmak zorunda kaldık. Oyununda öyle bir bölümüne geldik penaltı kazanmışlar ve skor 3-2´ye gelmiş, dolayısıyla maçı tutmamız lazımdı. Bu yüzden Muhammet´i soktuk. Hem deneyimiyle hem topa olan ilişkisiyle topa daha fazla hâkim olabilir diye. Karşılaşmanın son dakikaları gergin bir havada geçti. Bizde çift santrafor oyun tarzını bırakıp teke döndük. Orta sahada oyuncuları eşleştirmeye çalıştık. Böylelikle çok şükür oyunu lehimize sonuçlandırmış olduk.

İLK KEZ BEŞİNCİ SIRAYA ÇIKTIK

Maçı kazanmamız sayesinde Akhisarspor ben geldiğimden beri ilk kez beşinci sıraya çıktı. Ayrıca önümüzdeki takımlarla aradaki puan farkı da hayli azaldı. İlk defa Erzurumspor ile arasındaki puan farkını 5´e Hatayspor ile arasındaki puan farkını da 9´a indirdi. Bundan sonraki yapacağımız planlar da Play-Off mu yoksa Lig´e direkt çıkmak mı olduğunu düşünmek kalıyor. Bu tabi ki mümkün, bunun ilk ayağı Çarşamba günü oynayacağımız Adana Demirspor maçı olacak. Oraya da iki gün önceden gidiyoruz çünkü takım çok yorgun dinlenmeleri gerekiyor. Maçtan sonra bir yenileme antrenmanı yaptık, oyuncular bir an evvel dinlensinler diye. Bu gün yani 9 Mart Pazartesi´de saat 14.30´da kulüpte buluşup yemek yiyip 15.45´te buradan Adana´ya hareket edeceğiz ve 18.30´da uçağa binmek üzere hava alanına geçeceğiz.

ADANA´DA BİR ANTRENMAN YAPACAĞIZ

Adana´da bir antrenman yapacağız. Adana´nın karşılaşmalarını iki, üç kez seyrettik. Bizim için hiç yabancı bir takım değil.  Geçen senede orada olduğum için tanıyorum takımı. Bizim kurduğumuz bir takım. Tabiki onlarında istekleri seyirci önünde kazanıp puan farkını arttırmak. Eğer kaybederlerse arka sıramıza geçecekler.  Görüldüğü üzere her hafta farklı anlamlar taşıyan maçlar oynanacak. Demirspor takımı da tabi bu ara bir antrenör değişimi yaşadı. Bu değişimin Adana Demirspor´a ne kadar katkısı olduğunu hep beraber göreceğiz.

KİMSEDEN ÇEKİNMİYORUZ

Bizim takımımızın kimseden çekindiği yok. İçeride dışarıda takımımızı kazanmak adına koordine etmeye çalışıyoruz. Bu maçı kazanırsak direkt çıkma şansımızın büyük ölçüde artacağını da düşünüyoruz çünkü Erzurumspor´da Karagümrük ile oynayacak. Karagümrük dışarda içeriden daha fazla puan alan enteresan bir takım. Biz kazanırsak ve Erzurum puan kaybederse 15´inde bize konuk olduğunda şansımızın daha yüksek olmasıyla karşılaşmayı alır aradaki puan farkını da yok edebiliriz. Yani öyle bir maçlar oynayacağız ki; bu iki maç, hatta Altay maçını da bu işin içine sokmam gerekiyor. Pazar günü oynayacağız Erzurum´u, şimdiki maçtan sonra Perşembe uçağıyla Akhisar´a döneceğiz. Direkt tesise geleceğiz ve bir antrenman yapıp oyuncularımız dağılacaklar ve Cumartesi tekrar kampa gireceğiz yani bir yoğunluk söz konusu. Pazar günü maç saat 19.00´da ben Adana Demirspor karşılaşması skoruna bakmaksızın Erzurum karşısına çıkacağız.

TARAFTARDAN RİCADA BULUNUYORUM

Bu karşılaşmada artık kaç bin kişi alıyorsa bu stat doldurmalarını rica ediyorum taraftarlardan. Tabi Erzurum maçının da kazanıldığı takdirde artık bizim Play-Off değil Lig´e direkt çıkabilmenin hesaplarını yapmak mümkün olacak.

BU MAÇ OLMAK VE YA OLMAMAK MAÇI

Bana sorarsanız, Adana Demirspor karşılaşması olmak ya da olmamak maçı. Sağ olsun federasyonumuz milli maç arası öncesi Cuma gününe Altay maçını koymuş. Yani bizi artık öyle bir bunalttılar ki; nefes dahi aldırmıyorlar.  Pazar günü karşılaşmadan gelip Salı günü çalışmalara başlasak 3 gün sonra tekrar maç oynayacağız yani bu yoğunluğu Altay maçıyla beraber bu takım 3´te 3 yaparsa artık hiçbir şey önünde duramaz.

TAKIMDA KADRO OTURMUŞLUĞU SÖZ KONUSU

Tabi bir takım şanssızlıklar yaşamıyor değiliz. Mesela takımımızın önemli oyuncularından Avdija Vrsajevıic oynamıyor, 4 sarı kart cezalısı oldu. Ona çok üzüldüm çünkü artık takımda bir kadro oturmuşluğu söz konusu. Tabi bizim takım ilk 11´inden ibaret değil, gördüğünüz üzere her hafta farklı farklı oyuncuları oynatmak mümkün oluyor. Onun haricinde Edin Cocalic´te bir sakatlık söz konusu. Bilindiği üzere ayak bileğinde yaşadığı sakatlıkla oyuncu değişikliği yapmıştık ama onun çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Oynayabilir diye tahmin ediyorum. Tabi arkada forma şansı bekleyen aslan gibi oyuncularımda var. Bu yüzden pek bir tedirginliğim yok Allah´a şükür.

DEPLASMANDA OLMASI BİZİ HİÇ İLGİLENDİRMİYOR

Bu nasıl Adana Demirspor için önemliyse bizim içinde çok önemli bir maç. Bu takım içeride dışarıda, her yerde yenebilecek bir takım. Yener yenmez orasını bilmem ama kurgusu defansif değil ofansif olacak bir takım. Görüldüğü üzere 6 maçta sıfır atmış takım, artık her maçta 2 tane 3 tane gol atabilir hale geldi.  Ben 1-0 kazanacağıma 3-2 kazanayım, taraftar gol görmek istiyor. Bize rakip gol atmıyor biz kendi kendimize gol atıyoruz. Geçtiğimiz maç bir penaltı yaptırdık, bir anlaşmazlık sonucu topu kaleye doğru atayım derken kalemizde gol gördük. Rakip atmadı biz kendi kalemize gol attık. Bir seri yakaladık onu devam ettirmemiz lazım. ?dedi.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


OKUL SPORLARI ARTİSTİK CİMNASTİK İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI YAPILDI

UMUTLAR SON 2 MAÇA KALDI

AKHİSARSPOR’DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

AKHİSARSPOR MAĞLUP OLDU

TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP

AKHİSARSPOR BERABERE KALDI