SPOR

SPOR Haberleri

AKHİSARSPOR 51 YAŞINDA

AKHİSARSPOR 51 YAŞINDA

TFF 1. Lig takımlarından Akhisarspor 51 yaşında.

8 Nisan 1970 yılında Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Kulübü'nün ilk spor dalı olarak kurulan takım, kurulduğu günden bu yana elde ettiği başarılar ile Türkiye ve Avrupa kamuoyunda ses getirmiş ve Türkiye tarihine Süper Kupa ve Türkiye Kupasını kazanan ilk ve tek Anadolu ilçe takımı olarak adını tarihe yazdırmıştır. Şuan TFF 1. Lig’de mücadele eden Yeşil Siyahlı kulüp 2011-2012 sezonunda 1. Lig’de şampiyonluk alarak 2012-2013 sezonunda Süper Lig’de oynamaya hak kazandı. 7 sezon Süper Lig’de mücadele veren Akigolar, 4 büyüklerin korkulu rüyası olmuştu. 2018-2019 sezonunda Süper Lig heyecanı son buldu ve şuan hala mücadele ettiği TFF 1. Lig’e düştü. 2018 yılında Türkiye Kupası ve Süper Kupayı kazanan takım, bunu başaran ilk ve tek Anadolu ilçe takımı olarak tarihe geçti. Öte yandan UEFA’da oynamaya da hak kazanan Akhisarspor, burada pek başarı gösteremese de bir ilçe takımı olarak adını dünyaya duyurdu.

Covıd-19 salgını sebebiyle 51. Yılını sade kutlayan Kulübün Başkanı Evren Özbey taraftarlarına ve spor camiasına günün anlamı ve önemi üzerine gazetemiz Altıeylül aracılığıyla bir demeç verdi. Özbey tarafından Gazetemiz Altıeylül’e özel olarak verilen röportajda “Akhisarspor’a gönül vermiş saygıdeğer taraftarlarımız, bildiğiniz gibi bugün Akhisarsporumuzun 51. kuruluş yıldönümü.

Bu anlamlı günümüzde başta kurucu başkanımız Yılmaz Atabarut olmak üzere, bugüne kadar emeği geçmiş tüm başkanlarımız ve yöneticilerimize şükranlarımı sunuyor, hayatta olmayanlara Allah’tan rahmet diliyorum.
İnşallah kuruluş haftamız, kurtuluş haftamız olacak ve bu hafta alacağımız galibiyet ile kalan maçlara daha moralli çıkıp bu Lig’de kalacağız.” dedi.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


AKHİSARSPOR, PROFESYONEL LİGLERE VEDA ETTİ

OKUL SPORLARI ARTİSTİK CİMNASTİK İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMALARI YAPILDI

UMUTLAR SON 2 MAÇA KALDI

AKHİSARSPOR’DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

AKHİSARSPOR MAĞLUP OLDU

TÜRKİYE 3.ASLINUR’DAN İLÇE MİLLİ EĞİTİME ZİYARET

AKHİSARSPOR EVİNDE MAĞLUP