AKYÜZ AĞIZ-DİŞ SAĞLIĞI VE ORTODENTİ TEDAVİSİNİ KONUŞTU

AKYÜZ AĞIZ-DİŞ SAĞLIĞI VE ORTODENTİ TEDAVİSİNİ KONUŞTU

Farklı konu ve konukları ile her hafta Akhisar halkını aydınlatan, birçok soruya cevap verilerek interaktif bir şekilde gerçekleşen Engin Akyüz ile konuşuyorum programında Engin Akyüz bu hafta ağız ve diş sağlığı, buna bağlı olarak ortodentik tedaviyi işl

Diş hekimi Mustafa Çetin ve ortodenti uzmanı Oğuz Şahan´ın konuk olduğu program her zamanki gibi izleyicinin yoğun ilgisi ile karşılaşırken program süresince birçok izleyici konuklara sorularını ulaştırdı.

Pandemi döneminde diş tedavileriyle ilgili yaşanan aksaklık, yenilik ve düzenlemelerin anlatımı yanında izleyicilere birçok tavsiyenin verildiği program yaklaşık 90 dakika devam etti.

DİŞ TEDAVİSİNDE GEÇ KALMAYIN

Programda öne çıkan tavsiyelerden birini yapan diş hekimi Mustafa Çetin diş hastalıkları ile ilgili tedaviye koru ve tedirgin olma kaynaklı geç başlandığını, bu sebeple başlangıçta çok küçük müdehalelerle tedavi edilebilecek dişlerin bazen geç kalındığı için kaybedildiğini belirtti. Çetin "Çocuklar henüz süt dişleri ağızlarında iken düzenli olarak ağız ve diş temizliğini alışkanlık haline  getirmeli. Hatta bebek iken bile temiz bir tülbent ile bebeklerin ağız içi, dil ve diş temizliği yapılmalı. Yetişkinler de diş ağrısı çekmeden diş hekimlerine gelerek ağız ve diş sağlığı açısından kontrol ettirmeli. zira diş ağrıdığı zaman geç kalınmış olabilir. Bazen geç kalındığında dişi kaybediyoruz, çekmek zorunda kalıyoruz. Bu yüzden herkese diş tedavisinde geç kalmamalarını öneriyorum" dedi.

DİŞ MACUNUNUN ETKİSİ %5, %10 ÖNEMLİ OLAN DOĞRU FIRÇALAMAK

Bir çok medya kanalında onlarca diş macunu firmasının fırçayı tamamen kaplayan macun sıkma gösterimi yaptığını, bunun miktarının ne olması gerektiğini soran Engin Akyüz´ün sorusunu yanıtlayan Mustafa Çetin macunun etkisinden çok dişleri doğru fırçalamanın önemli olduğuna işaret etti. Çetin " diş macunu diş temizliği ve bakımında belki %5 veya en çok %10 etkilidir. Önemli olan dişleri doğru fırça ile doğru metotla fırçalamak. Bir leblebi büyüklüğünde macun yeterli olacaktır. Ancak kırmızıdan beyaza kuralı ile orta sertlikte bir fıça kullanarak diş temizliğini yapmak gerekir. Yani alt dişleri aşağıdan yukarı doğru, üst dişleri de yukarıdan aşağıya doğru fırça ile süpürmek en doğru uygulamadır" şeklinde açıklamalarda bulunarak doğru diş fırçalama tekniklerini izleyiciler ile paylaştı.

TEL VE ŞEFFAF PLAKLA DİŞ ÇARPIKLIKLARINI GİDERİYORUZ

Doğuştan veya dış etkenler sebebiyle bazı kişilerin dişlerinde çarpıklık oluştuğunu belirten Ortodenti Uzmanı Oğuz Şahan bu tür hastalarda halk arasında tel takma olarak bilinen bir tedavi yürüttüklerini anlattı. Her geçen gün ortodenti dalında teknolojik ekipman gelişmesi yaşandığını da ifade eden Şahan "eskiden tel ile şeffaf plak uygulaması arasında oldukça fazla bir ücret farkı vardı. Ancak günümüzde bu fark azaldı. Ortodenti tedavisi görenler bir miktar daha fazla ücret ödeyerek hem daha kullanışlı hemd e estetik olarak telden çok daha iyi görüntü veren, kişiye özel üretilen şeffaf plak uygulamasını yaptırabiliyor. Şeffaf plak uygulamasının tel takmaya göre birçok avantajı var. Tel takılarak yapılan tedavilerde hastalar yeme içme konusunda çok dikkatli olmalı. Yeşil erik, zeytin gibi çekirdekli yiyecekler zarar veriyor. Ancak plak bu konuda daha serbest beslenmeyi sağlayabiliyor. Ortodenti tedavisi bir ila iki yıl arasında devam edebiliyor. Yedi yaşından 70 yaşına her yaşta insana uygulanabiliyor" diyerek ortodenti tedavisinde bilinmeyen birçok soruya yanıt veren açıklamalarda bulundu.


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”