ALİYA İZZETBEGOVİÇ MTAL ÖĞRENCİLERİNDEN ?MESLEK LİSESLİLER OYUNU?

ALİYA İZZETBEGOVİÇ MTAL ÖĞRENCİLERİNDEN ?MESLEK LİSESLİLER OYUNU?

Akhisar Aliya İzzetbegoviç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Meslek Lisesi´nin ülke ekonomisindeki yeri anlatan oyunlarıyla izleyicilerden tam not aldı.

Akhisar Aliya İzzetbegoviç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Meslek Lisesi´nin ülke ekonomisindeki yeri anlatan oyunlarıyla izleyicilerden tam not aldı. Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda sergilenen tek perdelik oyun öncesinde meslek ve teknik öğretimin önemi ve sanayi üretiminde ve ülkenin gelişmesindeki önemini vurgulayan video gösterisi yapıldı.

Öğretmen ve öğrencilerin yaklaşık 3 aylık çalışması sonucu ortaya çıkan eser tamamen özgün. Meslek Liseliler adlı  Oyunu yazan yöneten kostümler ve sahneye koyanları ile tamamen okul öğretmenleri ve öğrencileri.

Bir hayatı, Kendi Hayatlarını Canlandırdılar

Emekli bir meslek lisesi motor öğretmeninin öğrencilik hayatı, meslek lisesine girişi, öğretmenliğinin konu edildiği oyunda anlatıcının anlattığı hayatı olanca gerçekliği ile sahneleyen öğrencilerin sahnedeki performansı alkışlarla takdir gördü. Oyunda bazı sahnelerde kullanılan espri müzik ve ezgi  izleyici öğrenciler tarafından çok beğenildi ve eşlik edildi.

Yaklaşık 45 dakikalık gösterimin ardından öğretmen ve öğrencileri tebrik eden okul müdürü Gökhan Akça "meslek lisesinin önemini bu kadar iyi anlatıp bu kadar iyi tanıtımını yapabilirdiniz hepinize teşekkür ediyorum "dedi.

Tiyatro gösteriminin  ilçe genelindeki ortaokulların sekizinci sınıf öğrencilerine yapıldıktan sonra  Aliya İzzetbegoviç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencilerine gösterimin ikinci kez sahneleneceği belirtildi.

Oyunu sahneye koyan ve sergileyenler;

Yazan ve yöneten: Döndü Çiftçi, Ebru Çelebi Uçagök, Meltem Rakıcı, Tuğçe Koşay, Hatice Okyay

Oyuncular: Kemal Arda Dönmez, Ali Aytan, Binali Yıldız, Başak Ülker, Ecem Alakuşak, Sunayhan Tütüncü, Bahri Şahin, İsa Geçer, Muhammet Serbest, Nihat Gencer, Muhammed Güneş, Volkan Oflaz, Okan Çiftçiler, Tuğrul Kaçar, Ömer Damyan, Hüseyin Bentürk, Alper Oflaz, Yunus Kurt, Yakup Gökçedağlı, Ahmet Akbulut, Arif Deniz, Muhsin Türetken, Erkan Gökay, Suflör; ilker Umutlu, Perde; Arda Dinç

 


Haber Kaynak : Süleyman KOLLU


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”