GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

ANKARA´DA AKHİSAR RÜZGARI ESTİ

ANKARA´DA AKHİSAR RÜZGARI ESTİ

Türkiye Pazarcılar Federasyonu yönetim kurulu üyesi Akhisar Pazarcılar Odası başkanı, esnafın sorunlarını Ankara´da anlattı.

Türkiye Pazarcılar Federasyonu yönetim kurulu üyesi Akhisar Pazarcılar Odası başkanı, esnafın sorunlarını Ankara´da anlattı.

Ankara Hilton Grenn İn hotelde gerçekleşen Pazarcı esnafı eğitim seminerine katılan Türkiye Pazarcılar Federasyonu yönetim kurulu üyesi Akhisar pazarcılar odası başkanı Mustafa Güral kürsüde söz alarak daha önceki toplantılarda dile getirdiği sorun ve sıkıntıları Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan´ın da olduğu salonda dile getirerek esnafın hakkını aradı.

Mustafa Güral: yaptığı konuşmasında

?Sayın Bakanım, sayın esnaf sanatkarlar ve kooperatifçilik genel müdürüm, iç ticaret genel müdürüm, sayın genel başkanım, kıymetli oda başkanlarım, kıymetli yönetici arkadaşlar ve ayni sahada çalıştığımız ayni sofrayı paylaştığımız aynı havayı teneffüs ettiğimiz çok çalışıp az kazanıp evine helal lokma götürme çabasında olan değerli pazarcı arkadaşlarım. Toplantımızın teşkilatımıza hayırlı olmasını dilerim.

Sayın bakanım pazarcı esnaflarımızın Türkiye genelindeki sıkıntı ve sorunlarını ele aldığımız bu toplantıların sonunda bizler bu toplantıların meyvelerini yemek istiyoruz. Sizin Manisalı hemşeriniz olarak bizlere sahip çıkacağınıza canı gönülden inanıyor ve size güveniyorum. Pazarcı esnaflarımızın en büyük sıkıntısı olan 5957 sayılı pazaryerleri yönetmeliğinin 7. ve 11. Maddelerinin değiştirilmesini talep ediyorum. İkinci bir husus KDV´nin %8 den % 1 e indirilmesini büyükşehirlerde uygulanan gerçek usullerin basit usule geçişlerinin sağlamasını talep ediyorum. 1 milyon ve üzeri sermayeye sahip özel plakalı dolmuş hat kârında ticaret yapan dolmuşçu esnafın KDV´sini düşürdünüz ancak fiyatlar üzerinde tüketiciye pahalı  mal yediriyorsunuz dediğinizde  sermayesi 10 bin lira olan pazarcıdan % 8 KDV alıyorsunuz biz eşitlik istiyoruz. ?dedi. Mustafa Güral´ın bu konuşması salonda ayakta alkışlandı.


Haber Kaynak : haber merkezi


ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

DUTLULU “AKHİSARLILARIN DESTEĞİYLE BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ÖMER İŞÇİ'DEN ENGELSİZ YAŞAM ALANI MÜJDESİ

AKHİSAR’DA 461 SANDIKTA 138 BİN 841 SEÇMEN OY KULLANACAK

BAŞKAN DUTLULU, İFTARIN BEREKETİNİ AKHİSARLILARLA PAYLAŞIYOR

SELÇUK ÖZDAĞ CENGİZ ERGÜN’Ü MAL VARLIĞINI AÇIKLAMAYA DAVET ETTİ

HACET; “ŞANTİYELERDE, MÜHENDİSLERE YÖNELİK ŞİDDET SON BULSUN!”