AŞEVİ, 546 YILDIR YAPILAN YARDIMLAR İLE AYAKTA

AŞEVİ, 546 YILDIR YAPILAN YARDIMLAR İLE AYAKTA

Akhisar´da 1471 yılında o dönemin paşası olan Sarı Ahmet Paşa tarafından kurulan Aşevi, 546 yıldır yapılan yardımlar ile ayakta durarak yoksullara ve yardıma muhtaçlara yardım etmeye devam ediyor.

Akhisar´da 1471 yılında o dönemin paşası olan Sarı Ahmet Paşa tarafından kurulan Aşevi, 546 yıldır yapılan yardımlar ile ayakta durarak yoksullara ve yardıma muhtaçlara yardım etmeye devam ediyor.

Akhisar´da 1471 yılında kurulan Sarı Ahmet Paşa aşevi birlik ve beraberlik içerinde yapılan yardımlaşmalar ile bu yılda yine yoksul ailelerin yanında olmaya devam ediyor. Sarı Ahmet Paşa Aşevi Yaşama ve Yaşatma Derneği Müdürü Ali Doru, ?Dünyada Müslümanlar gibi birlik ve beraberlik içerisinde olan ülke yok. Dünyaya baktığımız zaman parçalanmış bölünmüş ülkeler çok. Bakın Türkiye her başı darda olan ülkelere de yardımlarda bulunuyor. Her ne kadar Türkiye´yi bölmek isteseler de bizde birlik ve beraberlik olduğu için başaramadılar.?

 

ALLAH BİRLİĞİMİZİ BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN.

 

?Bizlerin birlik ve beraberliği bu yardımlaşması din dil, siyaset gözetmeksizin devam ettiği sürece de bunu başaramayacaklar. Allah muhafaza eğer birliğimiz dirliğimiz bozulup bölünürsek parçalanan bölünen ülkelerden daha kötü oluruz. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Biz Sarı Ahmet Paşa Aşevi olarak bu birlik beraberlik içerisinde Ramazan ayı nedeni ile tespit edilen ailelere gıda yardımı izdiham yaratmamak için bizzat evlere kadar götürülerek teslim ediyoruz. Tabi bu gıda paketlerimizi öncelikle bizim yemek verdiğimiz ailelere veriyoruz. Ben Sarı Ahmet Paşa Aşevinde müdür olarak seve seve görev yapmanın gurunu yaşıyorum. Bu yaşımda insanlara faydalı olmak, yoksulların yanında olmak beni memnun ediyor. Geçtiğimiz yıl yardımseverler tarafından aşevimizde 1000 aileye yemek verildi. Evlerine yemek götürdüğümüz kişilerle bu sayı ramazanda 1500 kişiye kadar çıkabiliyor. Yardımsever Akhisar halkı tarafından makbuz karşılığında aşevimize yapılan yardımlar birlik ve beraberliğimiz içinde olduğumuzda kaynaklanıyor. Tabi bu işin de sorumluluğu var. Aşevimizde 6 personelimiz ve 3 aracımız ile halkımıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz, bu mutluluğu yardımsever birlik ve beraberlik içerisinde olan Akhisar halkı ve tüm yardım severlerimize borçluyuz.?

355 GÜN SICAK YEMEK

Sarı Ahmet Paşa Aşevi sayesinde günlük birçok aile evine sıcak yemek götürürken bin kişiye de sıcak yemek veriliyor.  Bu rakam ramazan ayında 1500´leri buluyor. 355 gün yani yılda sadece Ramazan Bayramında 3 gün ve Kurban Bayramında 10 gün hariç yıl boyunca hizmet veren Sarı Ahmet Paşa Aşevi, Akhisarlı yardımseverlerin yardımı ile ayakta kalmayı başarıyor. Aşevi Yaşama ve Yaşatma Derneği olarak Akhisar halkının katkılarıyla ve bağışlarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda başta olmak üzere giyim, mobilya ve beyaz eşya konusunda elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Her sene olduğu gibi bu yılda gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit ederek kendi araç ve personelimiz ile evlerine kadar iletiyoruz. Zaten yardım yaptığımız evlerde sadece erkek varsa ona paket vermiyoruz; ama aile ise onlara paket veriyoruz? dedi.

HAYIR ÇARŞISINDA YOK YOK

Sarı Ahmet Paşa Aşevi Müdürü Ali Doru sözlerine şöyle devam etti ?Diğer taraftan yine Sarı Ahmet Paşa Aşevi olarak hayır çarşısı dediğimiz mağazamızdan ihtiyaç sahiplerine kişi başına 3 parça olarak giysi veriyoruz.  Herkesin isteğine cevap vermeye çalışıyoruz. Akhisarlı halkımızın ve duyarlı yardım sever vatandaşlarımızın sayesinde bu hizmet ve yardımları gerçek sahiplerine ulaştırıyoruz. Toplanan eşya ve giysiler ilk önce kayıt altına alınıyor ve yine kayıt  ile ihtiyaç sahibi ailelere veriliyor. Tabi bu eşyalar ihtiyaç sahiplerine kayıt altına alınarak teslim ediliyor? dedi.

BAKKALDAN AL AŞEVİNE BIRAK

 Sarı Ahmet Paşa Aşevi Müdürü Doru, bağış ve yardımlar için Akhisarlılara çağrıda bulunarak ?Akhisar´da yemek bulamadığından dolayı aç gezen, aç kalan, insan kalmasın. Biz onları doyuralım istiyoruz. Bize müracaat eden insanların durumlarını, inceliyoruz, araştırıyoruz durumları gerçekten kötü ise buraya gelebiliyorsa buradan, gelemiyorsa evine kadar yemek götürüp doyuruyoruz. Bizim için bir ekmek, bir yumurta dahi küçümsenmeyecek kadar önemli bir bağıştır. Bu nedenle tüm yardımsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

?BİZ YARDIMLAR, BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLDUĞUMUZ İÇİN AYAKTAYIZ?

Bunların yanında tabi ramazanlarda paketlerde dağıtıyoruz. Bunlar tabi yardım severlerimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın yaptığı yardımlardan karşılanıyor. Ramazan ayı içerisinde ve diğer zamanlarda hayır yemeği vermek isteyen vatandaşlarımızı da derneğimize bekliyoruz. Yemek vermek isteyen hayırseverler bize gelerek verecekleri yemek listesini ve malzemelerini aşevimize bırakarak, hangi gün verilmesi gerektiğini bildiriyorlar. Bünyemizde bulunan aşçılarımız tarafından hazırlanan yemekler derneğimiz aracılığı ile ihtiyaç sahiplerinin sofrasına kadar bırakılıyor? dedi.

 AŞEVİNİN TARİHÇESİ

Sarı Ahmet Paşa Aşevinin ilk kurulduğu yıllarından ve şu andaki hizmetlerinden bahseden Doru, Aşevinin tarihçesini anlattı: ?Sarı Ahmet Paşa Aşevi Akhisar´da 1471 yılında kurulan han, hamam, cami ve aşevi külliyesi olarak kurulmuştur.1471 yılından 1960´lı yıllara kadar yardımseverliğini sürdüren Sarı Ahmet Paşa aşevi o yıllardan sonra harabe ve eski olduğu için kapanır. Burada Asker ve yoksula yemek çıkan Sarı Ahmet Paşa aşevi bu tarihi ve yardımseverliği 27 Mayıs 2004 yılında tekrar Sarı Ahmet Paşa Aşevi yaptırma ve yaşatma derneği tarafından bina restore edilerek tekrar hizmete başlamıştır. O tarihten bugüne hem aşevi hem de Sarı Ahmet paşa hayır çarşısı olarak dar gelirliye ve yoksulun yanında olmaya devam ediyor. Sarı Ahmet Paşa aşevinde günlük birçok yaşlı ve yoksul ailenin evine sıcak yemek götürürken bin kişiye sıcak yemek veriyor.  Bu rakam ramazan ayında bin 500´leri buluyor. 1 yılda sadece Ramazan Bayramı ve Kurban bayramı hariç hizmet veren Sarı Ahmet Paşa Aşevi Akhisarlı ve Yardımseverlerin yardımı ile ayakta kalmayı başarabiliyor dedi.

 


Haber Kaynak : erhan çelik


BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU