GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

ATIK GAZETELERE HAYAT VERİYOR

ATIK GAZETELERE HAYAT VERİYOR

Manisa´da aile hekimi olarak çalışan Dr Bingül İsbir her gün bir gazete alıyor ve okuyor.

Manisa´da aile hekimi olarak çalışan Dr Bingül İsbir her gün bir gazete alıyor ve okuyor. 3 yıl önce atık gazeteden yelken yapmaya başlayan Dr Bingül İsbir yapmış olduğu yelkenleri muayeneye gelen çocuklara veriyordu.  Hemşire Ümit Ören ile gazete kağıtlarında başka ne yapılabilir diye internette araştırmaya başlayan Dr Bingül İsbir  İnternette kağıttan yapılmış bebek gördüler ve yapmaya karar verdiler. Mesai saatleri dışında Dr Bingül İsbir ve hemşire Ümit Ören gazete kağıtından bebek yapmaya başladılar. Yaptıkları bebekleri ise 50 tl ile 120 tl arasında değişen fiyatlarla internet üzerinden satıyorlar.

ATIK GAZETELERE KIYAMADIK

Dr Bingül İsbir  Okuduğu gazeteleri çöpe atmaya  kıyamadığını belirterek ?Çalıştığımız aile sağlığı merkezinde hergün gazete okuruz personelimizle birlikte. Her gün bir gazete alırız. Okuduğumuz gazeteleri atamayız. Onları mutlaka biriktiririz . Bir gün baktık ki bir gün o kadar çok gazetemiz var. Kıyamadık da onları ne yapalım diye. Bazen ufak tefek işler için kullanıyorduk onları. Sonra bir gün hemşire hanımla kahve molasında otururken ve  mesai saati sonrasında  kağıttan bir yelkenli yaptık. Çocukluğumuzda hep yaparız yelkenlileri. Küçük bir uçak yaptık sonra. Sonra bunları masamın üstüne koyduk. Gelen hasta çocuklar muayene olurken onlar verdik oyalandılar ve hoşlarına gitti. Giderken de yanlarında götürdüler. Bu bizi mutlu etti. Çok mutlu edince bunlar dan yapalım koyalım kenara ve yelkenliler uçaklar yapmaya başladık. Sonra başka neler yapabiliriz diye İnternetten  araştırırken bir baktık ki kağıt dan değişik figürlerde var. Bir tane bebek yapmışlar. Afrikalı bebek demişler kağıtları kıvırarak küçük bir video da vardı internette. Ümit hanımla birlikte onları izledik. O izlediğimiz video bizim çok hoşumuza gitti ve bizde bundan yapalım dedik deneyelim. Bir tane bebek yaptık sonra birlikte. Bu yaptığımız bebek çok beğenilince arkası geldi. Yaptıklarımızı bir kenara koyduk. Boyadık değişik şekiller verdik. Sonra farklı eklemeler yaptık bebeklere . Değişik malzemeler kullanmaya başladık. Boş zamanlarımızı böyle değerlendiriyoruz. Her yeni ürün çıktığında mutlu oluyoruz. O mutluluk tarif edilemez?   dedi.

Hemşire  Ümit Ören  ise Bebek yapımına tesadüf olarak bir yelkenli ile başladıklarını aktararak  ?bu bebekler bizler için çok kıymetli . Biz bunları ticari olarak önce düşünmemiştik. Bir keyif olarak şey yaptık ama baktık ki bu bebeklerimiz bizim elimizde gittikçe çoğaldı. Çoğalınca bunlar dışarıya satışa sunmamız gerektiğini fark ettik.  Bu bebekleri internet üzerinden satışa sunmaya karar verdik. Bu bebeklerimiz bebeklerimizin kalitesine cinsine göre 50 lira ile  120 lira  arasında fiyatları değişmekte. Hani isteyen olursa internet üzerinden sitemizde var zaten oralardan bize ulaşabilirler bu konuda yardımcı olabiliriz? dedi.

HAYAL GÜCÜNÜ KULLANMIŞLAR

Manisalı vatandaşlar  ise  atık gazete kağıtlarından  yapılan hediyelik eşyaları ilk defa gördüklerini belirterek ? Tamamen hayal gücü kullanılmış burada çevre duyarlılığı var. Ben 120 liraya bir adet  hediyelik ürün aldım. Çok güzel olmuş  çok şaşırdım böyle bir ürün yapıldığına gözüme inanamadım gerçekten çok güzel el emeği göz nuru bu kadar emek verilmiş yapılmış. Bir el emeği var bunun içinde birde gazete kağıtlarından olması çok şaşırtıcı beğenerek aldım. Herkese tavsiye ederim ?  şeklinde konuştular.

 


Haber Kaynak : haber merkezi


SEÇİM SENİN AKHİSAR

VALİ ÜNLÜ BAŞKANLIĞINDA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

ÖMER İŞÇİ'NİN HACIİSHAK MİTİNGİNDE COŞKULU KALABALIK

MİTİNGLERDE KALABALIK REKORU BAŞKAN DUTLULU’NUN

İŞÇİ, GALERİCİ ESNAFLARINA MÜJDE VERDİ

BAKIRLIOĞLU; “TEMMUZDA ZAM ZATEN YASAL ZORUNLULUK”

ENERJİ SA'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME ANLAMLI DESTEK