ATIL ARAZİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ DEVAM EDİYOR

ATIL ARAZİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ DEVAM EDİYOR

Akhisar Belediyesi atıl arazilerini değerlendirme çalışmalarında ikinci aşamaya geçti.

Akhisar Belediyesi atıl arazilerini değerlendirme çalışmalarında ikinci aşamaya geçti. Geçtiğimiz aylar Akhisar Belediyesi bünyesinde yıllarca atıl olarak bekletilmiş 250 dönüm araziye buğday ekerek ülke ekonomisine destek olmayı, kırsal kalkınmayı ve tarımsal ekonomiyi desteklemek hedefiyle hareket ettiklerini belirten Besim Dutlulu, daha önce buğday ekip hasadını yaptığımız arazilere 2. ürün olarak mısır ekimi kararı aldıklarını sosyal medyadan duyurdu. Bu sayede yıl içerisinde iki ana ürünün hasadını yapabileceklerini belirtip elde edilen ürünlerin ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacağı da belirtildi. Kırsal kalkınmayı ve tarımsal ekonomiyi desteklemek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, sözünde durdu ve çalışmaların devam etmesi yönünde talimatlarını yeniledi. Akhisar Belediyesi bünyesinde şuan 3000 dönüm zeytinlik bulunmakta ve bunun yaklaşık 1500 dönümü belediye kendi imkânları dâhilinde bakımını gerçekleştirmekte. Uzun yıllar atıl olarak kalmış 250 dönümlük arazide artık buğday ve mısır ekilerek değerlendiriliyor.

?ÇİFTÇİYE TARIMA GEREKEN DEĞERİ VERİYORUZ.?

250 dönümlük arazinin buğday hasadının ardından mısır tarlası olarak değerlendirilmesi üzerine konuşan Kırsal Hizmetler Müdürü Hasan Umutlu ?Şuanda görmüş olduğunuz araziye daha önce buğday ekmiştik. Buğday hasadımızı yaptık. Arazimiz sulamaya elverişli bir arazi, ikinci ürün olarakta mısır ekiyoruz. Böylece bir araziden bir yılda iki ana ürün hasadı yapmış olacağız. İkinci bir ürün olarak mısır ekelim, tarıma, ekonomiye takviyemiz olsun istedik. Akhisar Belediyesi olarak çiftçiye tarıma gereken değeri veriyoruz.? ifadelerine yer verdi.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ise yaptığı sosyal medya paylaşımında ?Tarım arazilerimizi değerlendirmeye devam ediyoruz. Daha önceden buğday ekip hasadını yaptığımız arazilerimize 2. ürün olarak mısır ektik.Bu sayede yıllarca atıl duran belediye arazilerimizden yıl içerisinde iki ana ürünün hasadını yapacağız. Bereketli olması dileğimizle.? yazarak görsel ile destekledi.


Haber Kaynak : Rüstem Savaş


BAŞKAN DUTLULU, AKHİSARLI MUHTARLARLA BULUŞTU

MESİR TİCARET FUARI KAPILARINI 30. KEZ AÇTI

YENİ ÜCRET TARİFESİNİN UYGULANMASI İÇİN TÜM SİSTEMLERDE GÜNCELLEME YAPILACAK

METEOROLOJİ UYARDI; “TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜYLE CBÜ ARASINDA PROTOKOL

23 NİSAN’DA MİNİK SITKI EFE, MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLDU

23 NİSAN’DA MİNİK ALPEREN YUNUSEMRE KAYMAKAMI OLDU